Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2244 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2015 - 18:29

CHP: Gün siyasi rant günü değil

Büyüt
Küçült
CHP: Gün siyasi rant günü

CHP Sözcüsü Haluk Koçun açıklamalarının satır başları:

Bu ülkede şehit sayısı arttıkça kendi hisessesinin artacağını zannedenler var. Sizler asla amaçlarınıza ulaşamayacaksınız. Hepinizin kafasında bir oyun varsa bu milletin de büyük bir irfanı var. Kurduğunuz bütün tuzaklar çökecek. Bütün oyunlarınız başınıza çökecek....

O küçük adamlar derslerini alıp susacak. Temel sorumlu aranıyorsa o sorumluyu biliyoruz.

24 SAATİ GEÇTİ HALA ŞEHİT SAYISI BELLİ DEĞİL

Bu acı olayın üzerinden 24 saat geçiyor. Kaç şehit verdiğimizi resmi makamlardan öğrenemiyoruz. Türkiye iyi yönetilmiyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın tutumuyla ilgili çok ağır şeyler söylenebilir ama bugün o gün değil.

Hepimizin fedakarca hareket etmesi gerekiyor. Sorun belli. Biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız. Önce Türkiye dedik. 7 Hazirandan sonra da bu davranışımız milletimizin önünde tescillenmiştir.

Kendi küçük siyasi düşüncelerimizi öne çıkarmadık. Türkiye huzura kavuşsun diye hareket ettik. Türkiyenin derinleşmiş sorunlarına çözüm bulmak için elimizden geleni yaptık. En sağlıklı tutumu öneren parti CHP olmuştur.

13 YILDIR TÜRKİYEYİ KİMLER YÖNETİYOR?

13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Hangi görüşmenin hangi tutanağında Türkiyenin neresine ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biliyoruz ifadeleri geçiyor.

Bazı şehirler bu dönemde cephanelik durumuna getirildi. Mevcut Cumhurbaşkanı da bunu açıkça itiraf etti. Türkiyenin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Kim sorumluydu bu ülkenin yönetiminde?

Bu sorunun çözümü için CHPnin katkısına ihtiyaç varsa bugün buna hazırız. Bu sorunun çözüm bulması akan kanın durması için hangi adım atılacaksa her adımı atmaya hazırız. Herkesi siyaseten sağduyulu olmaya davet ediyoruz.

GAZETENİN BASILMASI VAHİM BİR DURUM

Dün bir iktidar milletvekilinin çığırtkanlığı ile bir gazetenin basılması vahim bir durumdur. Görüntüler ortada, çağrılar ortada. VE bunu iktidar milletvekili yapıyor.

CHP dün olduğu gibi bugün de Türkiyedeki birliğimizin güvencesidir. Kardeşliğimizi, barışı her türlü saldırıdan korumak zorundayız.

Türkiye büyük bir ülkedir, her sorununu çözebilecek kapasiteye sahiptir. Sorun bugücün ve kapasitenin harekete geçirilememesi sorunudur.

Sözlerimi bitirirken sayısını bilmediğim şehitlerimizin hepsinin mekanı cennet olsun. TSKya da tekrar sabır ve başsağlığı diliyorum.

SORULAR VE CEVAPLAR

Genelkurmay Başkanı ile Kılıçdaroğlunun telefon görüşmesi...

Basında yabancı haber ajansları da dahil bir takım rakamlar ifade ediliyor. Biz resmi rakamlara itibar ederiz. Sayın Genelkurmay Başkanını sayın Genel Başkanımız aramış ve başsağlığı dileklerini ifade etmiştir.

HDPnin Meclisi olağanüstü toplantıya çağırması söz konusu. Siz de bu çağrıyı yapacak mısınız?

Bu konu da partimizin ilgili kurullarının gündeminde olan bir konu. Böyle bir girişim olabilir. Yetkili kurumlarımız da ayrıntılı bir şekilde değerlendirme yapıyor.

CHP bölgeye heyet gönderecek mi?

CHP bölgede değişik bir çalışma yaptı. Dünkü olay hain bir terör saldırısı. CHP, daha sonra yapılacak rsmi açıklamalar sonrası bu değerlendirme yetkisini kullanabilir.

Seçim güvenliği ve seçim erteleme ihtimali

Türkiyenin bütününde güvenliğin muhakkak tehlikede olacağını görüyoruz. Kritik günlerden geçiyoruz. Bir millet olmanın, teröre, baskıya, siyasi zevatlara karşı bu millet sağduyusuyla bugünü aşabilecek olgunluğa sahiptir. Bir anayasal süreç çalışıyor. Hepimizin beklentisi Türkiyenin bu süreci sağlıklı bir ortamda yürütmesi.

Ulusal yas konusuna gelince biz her gün yastayız. Bu olayın ağırlığına göre yas talep edilebilir.

81 ilin Emniyet Müdürüne vur emri verilmesi...

Bunun adı çözüm süreci... Bütün bunlara tepki olacak girişimlere karşı bu iç güvenlik yasası Meclisten geçirildi. Milletlerin böyle zor günleri olabilir. Tarih Baba bazen milletleri imtihana alır. İmtihanı geçenler yola devam eder diğerleri yok olup gider.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024