Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3035 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 14:42

CHP ADAYLIK SÜRECİ SONA ERDİ

Büyüt
Küçült
CHP  ADAYLIK SÜRECİ  SONA
CHP Parti Meclisi in aldığı kararla İstanbul, İzmir, Ankarada birinci sıra adayları kadın olacak. İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday olması beklenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, karar gereği üçüncü sıradan aday olacak. Yerine ise 1. sıradan Prof. Dr. İştar Gözaydının aday gösterileceği dile getiriliyor.

CHPde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular dün sona erdi. Yaklaşık 2 bin 500 aday adayının başvuruda bulunduğu ve başvuranların 500e yakının kadın olduğu dile getiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul 2. Bölge için kontenjan başvurusu yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmirdeki seçim bölgelerinde ilk sıraları kadın adaylara bırakma kararı alan Kılıçdaroğlu un, İstanbul 2. Bölge 3. sıradan aday olacağı belirtiliyor. İstanbul, Ankara ve İzmirdeki yedi seçim çevresinde partisinin 1. sıra milletvekili adaylarının kadın olacağına ilişkin Parti Meclisi kararı alınması sonrası, parti kulislerinde bu isimlerin kim olabileceği tartışılıyor.

Radikalin haberine göre; CHP kulislerinde 600e yakın aday adayının başvurduğu İstanbulda 1. Bölge 1. sıra için en kuvvetli aday olarak Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Paveyin adı geçiyor. Esik Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de 1. Bölge kontenjanı için başvuruda bulundu.

CHP LİDERİ SIRASINI VERDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu un da seçim bölgesi olan İstanbul 2. Bölge 1. sıra için Prof. Dr. İştar Gözaydının ismi geçiyor. Doğuş Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi in eski Dekanı Prof. Dr. İştar Gözaydın milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Din-devlet ilişkileri, modernite, hukuk ve siyaset üzerine çalışan Gözaydına göre Diyanetin varlığı laiklik ilkesine ters değil. Ama ekel olmaması, din hizmetlerini sunan kurumlardan biri olması lazım. Gözaydın, Alevilerin ve talep eden tüm inanç gruplarının ayrı bir Diyaneti olabileceğini söylüyor. İstanbul 2. Bölgeden kontenjan adaylığı için PM üyesi Gülseren Onanç da başvuruda bulundu.

3. BÖLGE İÇİN ALTIOK

İstanbul 3. Bölge 1. sıra adaylığı için ise PM üyesi Zeynep Altıok Akatlı ın adı geçiyor. PM üyesi olmadan önce İstanbul il yönetiminde bulunan Zeynep Altıok Akatlı, Madımak Katliamı da hayatını kaybeden şair Metin Altıokun kızı.

BÖKE BAŞVURUSUNDA KENT BELİRTMEDİ AMA…

Aday adaylığı başvurusunda il tercihi yapmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile yine adaylık başvurusunda kent tercihi yapmayan Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu un Ankara ın birinci sıra adayları olacağı dile getiriliyor. Yaklaşık 200 aday adayının bulunduğu Ankarada İnönü ün torunu olan Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehanın adı da Ankara 1. sıra adayları arasında geçiyor. Bilgehanın tercih edilmesi durumda Selin Sayek Böke in İzmire kaydırılabileceği öne sürülüyor. Sosyalist Enternasyonalin asil üyesi ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykalın dış ilişkilerden sorumlu danışmanı Şule Bucak da Ankaradan kontenjan için başvuran kadın adaylardan biri.

İZMİRİN BİRİ MUMCU

İzmirde 174 aday adayı var. Birinci sırada yer alacak kadın adaylardan birinin TBMM başkanvekili Güldal Mumcu olacağı dile getiriliyor. Diğer isim için ise birçok kadın aday adayının adı geçiyor. İzmirde aday adaylarının 22si ön seçime girmek istemeyerek kontenjan istedi. CHP İzmir milletvekillerinden Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel vekillik için başvuruda bulunmazken, Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan kontenjan için başvuruda bulundu. Erdal Aksünger, Aytun Çıray, Rıza Türmen de kontenjan aday başvurusunda bulundu. Mustafa Balbay ise ön seçime girme kararı aldı.

AHBR





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024