Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2168 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:01

Çelişkileri kendini yalanladı

Büyüt
Küçült
Çelişkileri kendini
Politika Haberleri › Çelişkileri kendini yalanladı haberi Teröristlerle müzakere için önce söz verip sonra vazgeçen CHPli Tanrıkulunun çelişkileri kendini yalanladı.
İki cümlesinden biri “insan hakları” olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın şehit edilmesiyle sonuçlanan rehine krizinde arabulucu olarak adliyeye çağırılmış ancak ardından cep telefonunu kapatmış ve çağrıyı yantısız bırakmıştı. Gelen tepkileri Twitter üzerinden yanıtlayarak kendini temize çıkarmaya çalışan Tanrıkulu, “arandığım ve geleceğimi söylediğim halde gitmediğim ifadesi doğru değil. Olay günü başsavcılıktan olduğunu öne süren bir kişi, bir kez aramış, ancak ertesinde yeterli bilgi verilmemiş, bana geri dönüş sağlanmamıştır. Çağlayan Adliyesine gitseydim, benim de tehdit altında olduğum, yaşamıma kastedileceği konusunda ciddi şüphelerim bulunmaktadır. Ben sadece bir avukat değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim. CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir” dedi. İşte Silivri Cezaevineki parelel medya mensuplarını ziyarete koşa koşa giden ancka Savcı Mehmet Selim Kiraz için Çağlayan Adliyesine gitmeyen Sezgin Tanrıkulunun yaman çelişkilerle dolu açıklaması:

Bir açıklamada 4 çelişki

- Başsavcılık, müzakere için ilk aradığında “geleceğim” dedi.

- Ancak ardından telefonunu kapattı ve Çağlayan Adliyesine gitmedi.

- Davet amacıyla yapılan ilk aramadan sonra telefonunu kapattı.

- “Ertesinde bana yeterli bilgi verilmedi, geri dönüş sağlamadılar” dedi.

- “Haberim olduğu an benim için en önemli şey insan hayatıdır” dedi.

- Sonra ben sadece bir avukat değilim, siyasi bir kimliğe de sahibim. CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir” diyerek protokol beklediğini itiraf etti.

- “Lanet olsun siyaseti insan hayatından üstün görenlere” dedi.

- Ancak, “Adliyeye gitseydim benim de yaşamamı kasdedileceği konusunda ciddi şüplerim bulunyordu” açıklamasıyla korktuğunu açıkça söyledi.

Öte yandan, Sezgin Tanrıkuluna CHP lideri Kılıçdaroğlunun ‘gitme talimatı verdiği, örgütten de baskı geldiği için müzakereye katılmadığı iddialar arasında.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024