Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2112 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 12:22

Çavuşoğlu: Türkiye nükleer silah üretimine karşı

Büyüt
Küçült
Çavuşoğlu: Türkiye nükleer silah üretimine

Washingtonda olmaktan ve John Kerry ile görüşmekten memnun olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bölgemiz, Ortadoğu ayrıca Ukrayna ve çevresindeki Karadeniz için oldukça kritik bir dönemdeyiz. Türkiye ve Amerika stratejik ilişiklileri bugün her zamankinden daha gereklidir. Değerli meslektaşım Kerrynin de söylediği gibi bazı önemli konuları konuşacağız dedi.

Yemen, Suriye, Irak ve terör örgütü IŞİD ile ilgili konuları da ele alacaklarını kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, bu konulardaki operasyonel işbirliğine odaklanacaklarını kaydetti. Çavuşoğlu, Ukrayna ve Kırımdaki krizi, bölgedeki Kıbrıs sorununun gündemlerinde olduğuna vurgu yaparak, Kıbrısta son çözüme ulaşmak istediklerini bildirdi. BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Eidenin KKTCdeki seçimlerin ardından görüşmelerin sürdürüleceğini kaydettiğini belirtti. Kıbrıs konusunda 2015 yılı içinde bir çözüme ulaşmayı umduklarını belirten Çavuşoğlu, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki müzakerelerde ABDnin aktif rol almasını umduklarını sözlerine ekledi.

Terörizmle ilgili konuların da gündemde olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, Suriye ve Iraktaki IŞİD ve diğer terör örgütleri ile mücadele edilmesi gerektiğini bildirerek, yabancıların terörist grup yanında yer almalarını da engellemeleri gerektiğini ifade etti. Türkiyenin terör örgütüne katılmak üzere bölgeye geçen yabancılar için transit ülke olduğunu belirterek bu durumun engellenebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Kerry, İranın nükleer müzakerelerine de değinerek Tabii buna Lozanda yapılan son gelişmeler ve kapsamlı bir planın son detaylarının kesinleştirilmesinin aciliyeti de dahildir ve ileriye doğru gideceğimiz yolun netleştirilmesi açısından çok önemlidir ki hepimiz bu konuda endişe duyuyoruz. Amerika Birleşik Devletleri de Türkiye de İranın nükleer bir silaha sahip olmasının kabul edilir bir şey olmadığına inanıyor. Aynı zamanda Tahranın teröre verdiği destek ve bölgedeki diğer istikrarı bozan faaliyetlere verdikleri destekler konusunda da hem fikiriz. Özellikle bölgede istikrarı bozan faaliyetleri konusunda. Terörle mücadele genel olarak gündemimizde önemli bir yer kaplıyor Mevlütle daha üç ay önce Londrada IŞİDle mücadele konulu Bakanlar toplantısında görüşmüştük. O zamandan beri IŞİD veya bazılarının IŞİD dediği gibi sayısız sorunlarla karşılamıştır. Ancak daha yapılacak çok iş vardır, bunu yapmaya kararlıyız gereken her şeyi yapmaya kararlıyız. IŞİD Iraktan sonuçta Surıyeden veya herhangi bir başka bir yerden çıkartılması konusunda kararlıyız. Önümüzdeki aylarda daha birçok şey yapılacak ve bunları görüşeceğiz. Ama belli ki İŞİDin güçleri gittikçe artan bir baskıyla karşı karşıya kalmış duruma liderlikleri zayıflatıldı onları sıkıştırıldı ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA KONUSU

Kerry Türkiyenin eğit donat misyonuna da katıldığını kaydederek, önümüzdeki ay NATO Bakanlar Toplantısına katılacağını belirtti.

Kerry Doğuda Rusyanın Ukraynanın saldırganlığı, NATOnun güneyinde şiddetli radikallerinin yarattığı tehdit ki Türkiyenin bu konudaki katkıları özellikle hayatı önemine sahiptir diyerek,Kıbrıs müzakerelerin desteklendiğini ifade etti. Kasımda dünyanın farklı bölgelerinden gelen liderlerin Antalyada toplanacağını belirten Kerry, Amerika Türkiye ticaretinin iki katına çıktığını bildirdi. Türkiye ile çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Kerry, Bu duruma konuşma özgürlüğü, bağımsız bir basın ve bağımsız bir yargı gibi ülkelerimizin anayasalarında belirtilen temel hak ve özgürlükler de dahildir dedi.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024