Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2116 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

Çankayada minik kabine

Büyüt
Küçült
Çankayada minik
Politika Haberleri › Çankayada minik kabine haberi

Çankayada 23 Nisanda mini bakanlar kurulu toplandı. Başbakan Pelin Sunun gündemi çözüm süreciydi. Bakanlar Kuruluna Orman Bakanının 12 metrelik piton yılanı hikayesi damga vurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlunun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu devrettiği “çocuk başbakan” Ankara Demirlibahçe İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Pelin Su Topraksoy Çankaya Köşkünde kabinesini topladı. Orman ve Su İşleri Bakanı koltuğuna oturan Mitat Enç Görme Engelliler İlkokulu öğrencisi Gökhan Yolal, “Su işleri devam ediyor. Bu çalışmada, 12 metrelik piton yılan bulundu” sözleri gülüşmelere yol açtı. 

‘Bakanlar el öpmez

Salona giren öğrencilerle tanışan Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yusuf Uslunun elini öpmek istemesi üzerine, “Hayır bakanlar el öpmez” dedi. Yerli araba yapmayı düşündüğünü söyleyen Usluya Davutoğlunun yanıtı, “4 tekerlekli olacak değil mi?” şeklinde oldu.

‘Petrol bul da bizi kurtar ‘

Davutoğlu, Enerji Bakanı olan Bekir Yılmaz Ortaokulu Öğrencisi Hilal Yılmaza da “Yeni petrol buldun mu? Petrol, doğal gaz bul. Kurtar bizi” diye takılırken, Tarım Bakanı Koç İlkokulu Öğrencisi Elif Göke “Az gıda alıyorsun herhalde. Çok incesin. Bu sene ürün iyi mi? Gıda fiyatlarını düşür enflasyon da düşsün” önerisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ayyıldız Ortaokulu öğrencisi Aysima Tekine “Her şeyi düzene koydun mu?” diye soran Ahmet Davutoğlu, “Bilmiyorum gerçek içişleri bakanına sormanız lazım” yanıtı üzerine, “İçişleri bakanı sensin vur yumruğunu masaya şöyle” diye konuştu.

Muhalefete “bol kese” yanıtı

Başbakan Pelin Su Topraksoy muhalefetin seçim vaatlerinin sorulması üzerine Davutoğlu “Bol keseden harcamamak gerekir” diyerek tüyo verdi. Topraksoy Davutoğlunu tekrarladı. Maliye Bakanı Kent Koop İlkokulundan Ezel Selçuk, “Aslında bulunabileceğini sanmıyorum” yanıtı verdi.

‘BİZ SINIF BAŞKANIMIZI SEÇTİK

Davutoğlu daha sonra başbakanlık koltuğunu, Ankara Demirlibahçe İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoya bırakırken, “Bu koltuklar yüksek görünür ama çok önem vermemek lazım” dedi. Topraksoy, gazetecilerin başkanlık sistemi ile ilgili bir soru üzerine, “Biz sınıf başkanımızı seçtik” yanıtını vermesi salonda gülüşmelere yol açtı. Çözüm süreci konusundaki soruya Topraksoy yanıt vermekte zorlanınca devreye Davutoğlu girdi. Davutoğlunun “kardeşlik” diye fısıldaması üzerine Topraksoy da aynı şekilde “kardeşlik” dedi.

95 YIL SONRA KURUCU MECLİSTE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ulustaki 1. Mecliste tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. TBMM Başkanı Çiçek, konuşmasında, 23 Nisan 1920nin Türkiye tarihinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Çiçek, buradaki etkinliğin ardından TBMM Tören Salonunda kutlamaları kabul etti. Kabulün ardından TBMMnin 95. açılış yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Genel Kurul özel oturumla açıldı. Birleşimi Cumhurbaşkanı Erdoğan özel locadan izlerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelide katıldı.

 

TBMM Başkanı Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Tuğrulhan Şehitoğluna devretti. Bayramı nedeniy 4 torununu da TBMMye getiren Çiçek, torunları kucağındayken çocuk başkan ile sohbet etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024