Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3331 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2015 - 07:11

Canan Arıtman: Yüzsüz Kılıçdaroğlu istifa etsin

Büyüt
Küçült
Canan Arıtman: Yüzsüz Kılıçdaroğlu istifa
Politika Haberleri › Canan Arıtman: Yüzsüz Kılıçdaroğlu istifa etsin haberi

Seçim başarısızlığı nedeniyle istifa etmesi gereken Kılıçdaroğlunun koltuk pazarlığı yapmasını yüzsüzlük olarak nitelendiren CHPli eski vekil Canan Arıtman, CHP, AKP ile koalisyon yaparsa yüzde 1lik marjinal parti olur, tarih sayfalarına gönderilir dedi.

Neşe Sarıdoğan

7 Haziran seçimlerinde kötü bir performans sergileyen CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸluna tepkiler artıyor. Seçim sonuçlarını deÄŸerlendiren CHP eski Milletvekili ve Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Canan Arıtman, KılıçdaroÄŸlu ile yönetimini sert sözlerle eleÅŸtirdi. Arıtman, “CHP, bu seçimde hezimet yaÅŸadı. Buna neden olanları bir CHPli olarak affetmem mümkün deÄŸil” dedi.

Koltuğa yapışmak ayıptır

Arıtman, KılıçdaroÄŸlunun hem birey, hem de parti olarak güven telkin etmediÄŸini ve bunun da CHPye kaybettirdiÄŸini ifade ederek şöyle konuÅŸtu: “Dünya siyasetinde CHPnin yaÅŸadığı hezimetin örneÄŸi yok. 13 yıldır bir ana muhalefet partisi olacaksınız, iktidar 9 puan oy kaybedecek, siz bir puan bile buradan alamayacaksınız. Ä°ktidar olmanız gerekirken 13 yıl sonra, en azından birinci parti çıkmanız gerekirken önceki seçimin oyunu bile alamayacaksınız. Böyle bir partinin genel baÅŸkanı ve yönetiminin hâla o koltuklarda oturmaya hakkı yok. Hadleri de yok, bu yüzsüzlük. Hâla o koltuklarda yapışıp kalmak yüzsüzlük ötesi, derhal istifa etmeleri lazım. Ayıptır istifa etmen gerekirken koalisyon koltuklarının peÅŸinde dolaÅŸman, koalisyona kapağı atmaya çalışman o koltuÄŸu korumak için çirkindir. Taban buna izin vermez. Ä°stifa etmesi gerekenler istifa etmezse, ettirilir, yani görevden uzaklaÅŸtırılır. Parti tabanı böyle bir duruma sessiz kalmaz. CHP acilen Kurultaya gitmeli.”

PKKnın avukatlığı yapılıyor

CHPyi yönetenlerin CHPli olmadığını anlatan Arıtman sözlerini şöyle tamamladı, “düşünün CHPnin bir genel baÅŸkan yardımcısı PKKnın avukatlığını yapan biri. BaÅŸka bir genel baÅŸkan yardımcısı Atatürke kefere demiÅŸ biri. En acısını genel baÅŸkanımız söylüyor, ‘Ben Dersimli Kemal diyor. Dersimli Kemal ne demek? ‘Ben cumhuriyet karşıtıyım demek.” 

PMden güven tazeleyecek

CHPde en yetkili karar organı olan Parti Meclisi, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığında toplanarak seçim sonuçlarını masaya yatıracak. Toplantıda bazı PM üyelerinin seçim sonuçlarıyla ilgili eleÅŸtirilerde bulunması bekleniyor. Öte yandan toplantıda ayrıca koalisyon seçenekleriyle ilgili deÄŸerlendirme yapılması ve KılıçdaroÄŸluna bu konuda yetki verilmesi planlanıyor.  CHPde koalisyon ve hükümet kurma seçeneklerine iliÅŸkin deÄŸerlendirme ve tartışmalar sürerken toplanacak Parti Meclisi(PM)nde hem seçim sonuçları masaya yatırılacak, hem de koalisyon seçenekleri deÄŸerlendirilecek. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024