Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1771 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 11:48

Büyükşehir Belediyesinden flaş Saray kararı

Büyüt
Küçült
Büyükşehir Belediyesinden flaş Saray

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) yerleşkesinde bulunan ve daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Başbakanlık için tahsis ettiği 8 dönümlük arazi, dün yeniden Meclis gündemine geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında olağanüstü toplanan Meclis, daha önceki kararı iptal ederek, 8 dönümlük araziyi Cumhurbaşkanlığına tahsis etti.

Sarayın içinde bulunduğu arazideki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait 8 bin 406 metrekarelik arazi, nisan ayında Mecliste alınan kararla trampa edilerek 2 yıllığına Başbakanlık adına Cumhurbaşkanlığı Sarayı için tahsis edilmişti. Dünkü Meclis toplantısında alınan yeni karara göre 63886 ada 6 parseldeki Ankara Büyükşehir Belediyesine ait ve Başbakanlığa tahsis edilen hisse, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere Başbakanlık tahsisi iptal edilerek Cumhurbaşkanlığı adına tahsis yapıldı.

CHP VE MHP RET OYU VERDİ

CHP ve MHP gruplarının ret oyu verdiği oylama AK Partili üyelerin oy çokluğuyla kabul edilirken, kararda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere iki yıl süre ile bedelsiz olarak 5393 sayılı kanunun 75. maddesinin d bendi gereğince Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi ve bu süre içinde trampa yapılması kararlaştırıldı.

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, Yaklaşık iki ay önce bu mecliste, aynı alan Başbakanlık hizmet alanı olarak tahsis edilmişti. İki ayda ne değişti diye sorarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Burası daha önce Başbakanlıktı ama alan Cumhurbaşkanlığına tahsis edildiği için bizim de Cumhurbaşkanlığına tahsis etmemiz gerekiyor. Tamamen hukuki bir formalite. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, karşı çıksa da olay hukuka aykırı değil yanıtını verdi.

HÜRRİYET





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024