Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2922 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 15:24

Bürokraside koalisyon havası: Badem bıyıklar kesiliyor

Büyüt
Küçült
Bürokraside koalisyon havası: Badem bıyıklar

Tek partinin iktidar olabilmesine olanak sağlayacak oy oranına ulaşılamayan 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından koalisyon hükümeti için kulis faaliyetleri yoğunlaşırken, bürokraside de koalisyon havası esmeye başladı.

Hangi partilerin koalisyon hükümetini kuracağını kestiremeyen bürokrasi, işleri rölantiye alınca Başbakan Ahmet Davutoğlu, işlerin aynı hızla devam ettirilmesini istedi. Ancak buna rağmen bürokraside önemli ve kritik işlerin imza için yeni hükümeti beklediği belirtiliyor. İş dünyası da zaman zaman bürokrasideki bu durgunluğa ilişkin şikyetlerini dile getiriyor.

MUHALEFETİN TELEFONLARINA BİLE ÇIKMIYORLARDI

Öte yandan bürokrasideki bu koalisyona ilişkin öngörülemezlik havası en çok muhalefete yaradı. Habertürk gazetesinde yer alan kulis haberine göre, daha önce muhalefet partilerinin milletvekillerinden gelen telefonlara yanıt vermediği belirtilen üst düzey bürokrasinin, bugünlerde bütün telefonlara hızla dönmeye başladıkları kaydediliyor.

Parti genel merkezlerinden ya da Meclisteki makam odalarından sık sık vatandaşın istek ve şikyetleri için bürokratları arayan muhalefet partilerinin yöneticileri ve milletvekilleri, bürokratların telefonlara çıkmasından ya da geri dönüş yapmasından son derece memnun. Bürokrasideki bu değişiklik, muhalefetin de içinde yer alacağı bir koalisyon beklentisinin güçlenmesine bağlanıyor.

HİTAP SÖZÜ VE BIYIKLAR DA DEĞİŞTİ!

Koalisyon olasılığının, bürokraside karşılıklı hitapta kullanılan sözlerin de değişmesine yol açtığı belirtiliyor. Buna göre, son yıllarda birbirine hitap ederken ağırlıklı olarak üstat sözcüğünü kullanan bürokratlar, bugünlerde selamlaşmaya arkadaş sözüyle başlıyor.

Bürokraside, bıyıkların da değişmeye başladığı öne sürülüyor. Türkiye de İslamcı-muhafazakarlığın simgesi olarak kabul edilen ve badem bıyık olarak adlandırılan, iki yanından alınmış, üst dudağı açıkta bırakan bıyıklar değişiyor. Bürokratların, normal bıyıklara döndükleri ya da ülkücülerle özdeşleşen uçları aşağı sarkık bıyıkları daha çok tercih etmeye başladıkları belirtiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024