Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2306 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 16:03

Bazı siyasilerin Esedi ziyaretini ise sert bir dille eleştirdi.

Büyüt
Küçült
Bazı siyasilerin Esedi ziyaretini ise sert bir dille
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Gaziantep e halka hitap etti. Gündeme dair konulara değinen Erdoğan, ağırlıklı olarak başkanlık sistemi ve Türkiye in yakın coğrafyasında yaşanan olaylara değindi. Bir kez daha 400 vekil isteyen Erdoğan, “Bu beden bu gömleğe olmuyor” dedi. Bazı siyasilerin Esedi ziyaretini ise sert bir dille eleştirdi.

aziantep farklı bir şehir. Tarihi ve kültürü ile bunun yanında insanıyla Gaziantepi her yerde örnek gösteriyorum. Çünkü siz şartlar ne olursa olsun ekmeğinizden, özgürlüğünüzden vazgeçmeyeceğinizi gösterdiniz. Çevreniz terör ateşi ile yanarken beraberliğinizi muhafaza ederek bunu ortaya koydunuz. Türkiyede bazı siyasiler utanmadan, sıkılmadan katil Esedi ziyaret edebiliyorsa ülkemizde hala nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Kimlerin olduğunu düşünmemiz lazım. Zulme rıza zulümdür. Zalimlerin yanında yer alanlar da zalimdir. Bir gün şartlar değişecek. Bağrınıza bastığınız o kardeşler Suriyede size sevgilerini gönderecekler, bizi yalnız koymadılar diyecekler.


Meydanlarda konuşmasına tepki gösteren muhalefeti eleştiren Erdoğan, Muhalefet çıkmış Cumhurbaşkanının meydanlarda ne iyi var diyor. Bunlar Çankayada oturup imza atan Cumhurbaşkanlarına alışmışlar, öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar Sayın Gülü tenzih ederim, biz yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı olmayacağız dedik. Bizi bu makama millet gönderdi. Dünya kazan bir kepçe olacağız dedik ve böyle yürüyoruz ifadelerini kullandı.

Bu muhalefet benim sözlerimden rahatsız oluyorsa doğru yoldayız demektir. Onların alkışladığı gün benim kendimi kontrol etmem lazım, bir yanlışlık var demektir diyen Erdoğan, Birkaç sene içinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak hizmet vereceğini ve buradaki kütüphanede 5 milyon kitap bulunacağını belirtti.

width=650

5.5 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Türkiye in Suriyeli sığınmacılara yardım etmeye devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, 2 milyon sığınmacıya hizmete devam ediyoruz. Şu ana kadar 5.5 milyar dolar harcadık dedi.

Erdoğan özetle şöyle konuştu...

Biz mazlumların, mağdurların yanında yer aldık ve yer almaya devam edeceğiz. Çünkü bizim ecdadımız her zaman mazlumların yanında yer aldı. Bizlerde aynen mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Biz bu iyiliklerimizin karşılığını alacağız. Suriyeli kardeşlerimiz bizim için bize kapılarını açtılar diyecek.

BU KARDEŞİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ

Geçen yıl mart ayında sizlerle bir mitingde bir araya gelmiştik. Ardından ağustos ayında seçimden hemen üç gün önce muazzam bir mitingde yine sizlerle bir araya gelmiştik. 10 Ağustos seçimlerinde bu kardeşinize sahip çıktınız. Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördünüz. İşte şimdi yine birlikteyiz. Sizin bu desteğiniz olduğu sürece bizi kimse memlekete hizmet konusunda geri çeviremez.

width=650

KOMŞULARIMIZ BU DURUMDAYKEN BİZE RAHAT YAKIŞMAZ

Ülkemizin 4 bir yanında yaşanan çatışmalar ve ülke istikrarsızlığının başımıza gelmemesi için elimizden geleni yapacağız. Komşularımız bu durumdayken bizi rahat bir yaşam yakışmaz. Biz yardım elini uzatmak zorundayız. Gerekiyorsa ekmeğimizi bölüşeceğiz. Ülkemizi bu ateşin içine çekmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. Türkiye işte bu yüzden büyük bir devlettir. Biz bugüne kadar sınırımıza gelen herkese kapılarımızı açtık. Hiç kimseye kapımızı kapatmadık. Beş buçuk milyar dolar yatırımımız var. Kürt, Türk, Arap ayrımı yapmadık. Çünkü biz yaradanı yaradandan ötürü seven bir milletiz. Bundan sonra gelenlere kapımızı asla kapamayacağız. Mesele sayı değildir. Mesele bu irfana sahip olmaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASINA GELDİK

Çözüm sürecinde önemli bir dönüm noktasına geldik. Süreç içerisinde bizi provoke etmeye çalışan gruplar ortaya çıktı ama biz kan kustuk kızılcık şerbeti içtik sabrettik. Sabretmeyebilirdik ama halkımız için yapılanlara karşı müdahalelerimizi esirgedik. Ülkemizin dört bir yanında yaşanan kaosu kendi topraklarımızda görmemek için halkımızı daha huzuru bir ortamda yaşatmak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

width=650

BU BEDEN BU GÖMLEĞE OLMUYOR ARTIK

Türkiye in daha iyi bir seviyeye ulaşmasının anahtarı başkanlık sistemidir. Muhalefetin istememesindeki sebep başkanlık sisteminin Türkiyeye uymayacağı durumundan kaynaklanmıyor. Aksine Türkiyeyi daha iyi bir duruma sokacağından muhalefet partileri bundan korkuyor. Ne kadar tadilat yaparsanız yapın sistemin ruhundaki çarpıklığı düzeltemiyorsunuz, bir yere varamıyorsunuz. Biz Türkiye in yeni anayasasını oluşturmak için tüm gücümüzle çalıştık. Bu sistem bize dar geliyor. Bu beden bu gömleğe olmuyor artık. Şu andaki sistem yamalı bohça. Başkanlık sistemi demek yeni anayasa demek. 400 vekil verin, bu iş huzur içinde çözülsün. Kefenin cebi olmadığı için başkanlık sistemini alıp öbür tarafa götürecek halimiz yok. Ben başkanlık sistemi derken 2023ü, 2071i hayal ediyorum





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024