Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3216 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mayıs 2016 - 10:29

Baydemir: Aynı evde yaşamak istedik ama yaşayamıyorsak komşu olalım daha iyi

Büyüt
Küçült
Baydemir: Aynı evde yaşamak istedik ama yaşayamıyorsak komşu olalım daha

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinin dün 14üncü Olağan Genel Kuruluna katılan ve şubenin aynı zamanda eski başkanı olan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, kurulda Kürtçe bir konuşma yaptı.

Baydemir, 100 yıldır bu topraklarda insan hakları, insan onuru ve hasiyetinin ayaklar altına alındığını ifade ederek, Sadece Kuzey Kürdistan değil, bütün Ortadoğuda bu zulüm ve zorbalık yaşanıyor. Ama, Kürtlerin yaşadığı yerlerde daha yoğunlukta yaşanıyor. Hazreti Ademden beri nerede zulüm ve zorbalık varsa Allaha çok şükür orada direniş vardır. Allaha ne kadar inancım varsa bu zulüm ve zorbalığın olduğu topraklarda bir gün insan hakları ayaklar altına alınmayacaktır ve özgürlükler olacaktır. Yaşanacak güzel günlerde insan hakları mücadelecilerinin çalışmaları ve direnişleri unutulmayacaktır dedi.

BİZ GÖZYAŞI DÖKÜYORUZ, BATI OH OLSUN DİYOR

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, bölgede yaşanan çatışmalar, operasyonlar, ölümler ve yıkımların fotoğraflarını göstererek, Bugün bölgede yaşanan yıkım, çatışmalar ve ölümler için biz ağlarken, Türkiyenin batısının yüzde 50-60ı yaşananlar için oh olsun diyor. Bu gerçeği unutmayalım ve gözümüzü bu gerçeğe kapatmayalım dedi. Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Biz Ankaradaki parlamentonun Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Farsların ve ne kadar halk varsa hepsinin parlamentosu olmasını isterdik. Hem Anadolunun, hem Mezopotamyanın, hem Kürdistanın ve hem de Türkiye parlamentosu olmasını isterdik. Hepimizin çatısı olsaydı. Ancak, o kapı Kürtlere kapandı. Biz şimdiye kadar aynı evde, aynı çatı altında bir yaşam sürdürelim istedik. İnsan bir evde birlikte yaşayamıyorsa insanlar bana göre komşu olsa daha iyidir. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor. Bu yaşanan yıkım ve zulüm iyi bir komşuluğa vesile olsun o zaman. Bu zor bir şey değil. Katalonyada halk referanduma gidiyor. Birlikte mi yaşayalım yada komşu mu olmalım diyorlar. Yine İskoçyada insanlar sandığa gidiyor aynı konu ile ilgili. Eğer yaşamı bizimle kardeşçe paylaşmak istemiyorlarsa bende bu halkın bir hizmetkarı olarak halkımızı yanlış bir umut vermek istemiyorum. Son günü ve saniyeye onurlu ve kalıcı bir barış için, katliamın durdurulması için mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz.

DHA

 

 

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024