Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1877 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

Başbakanın Almanya mitingi gurbetçiyi sevindirdi

Büyüt
Küçült
Başbakanın Almanya mitingi gurbetçiyi
Politika Haberleri › Başbakanın Almanya mitingi gurbetçiyi sevindirdi haberi

Başbakan Davutoğlunun Almanyada verdiği müjdeler gurbetçileri sevince boğdu. UTED Başkanı Süleyman Çelik, Hayatımız daha kolaylaştı derken, Türk Konseyi Başkanı Tacettin Yaktın da, 50 yıldır bekleyen sorunlar çözülüyor ifadesini kullandı.

Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun Almanyanın Dortmund kentinde yaptığı mitingde açıkladığı müjdeler gurbette bayram havası estirdi. Gurbetçiler en çok dövizli askerlik harcının 1000 Euroya indirilmesi, pasaport harcının 217 Eurodan 100 Euroya düşürülmesi, yurtdışından Türkiyeye getirilen araçların süresinin 2 yıla uzamasına sevindi. THYden aile seyahatinde yüzde 20 indirim, Almanyadaki gençlere lisansta 500, yüksek lisansta 700, doktorada bin Euro destek, Alman mahkemelerinin boşanma miras kararlarının Türkiye tarafından tanınması, gurbetçi annelere ilk çocuğa 300, ikinciye 400, üçüncüye 600 TL verilmesi ve çeyiz yardımı, Davutoğlunun açıkladığı diğer müjdeler oldu.

Emekli ikramiyesi gibi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UTED) Başkanı Süleyman Çelik, “Türkler artık Türkiyedeki seçimde söz sahibi olmak istiyor” diye konuştu. Almanyada 2008 krizinden sonra ekonominin toparlanamadığına dikkat çeken Çelik, “Türklerin ortalama bin 500 Euro geliri var. Bu da asgari geçim parasıdır. Bü yüzden pasaport harcının 100 Euroya indirilmesi çok isabetli bir karar” diye konuştu. Süleyman Çelik, “Emeklilerimizin 2 yıl aracının Türkiyede kalması onlara da bir emekli ikramiyesi olacak. Aynı zamanda evlenecek kızlar, doğuran kadınlar da para alacak. Bunlar güzel gelişmeler. Herkes çok heyecanlandı” dedi. 

50 YILLIK SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

 Almanya Türk Konseyi Başkanı Avukat Tacettin Yaktın ise, Türklerin Almanyaya geldiğinden beri Türk politikacıların vaatlerde bulunduğunu, ancak ilk kez somut müjdelerle karşılaştıklarını belirterek, “Bunu sigara kağıdına yazar gibi dinleyip gidiyorlardı, sigara bitince vaatler de unutuluyordu. AK Parti bunları düzeltti. Biz 10 bin Euroya askerlik yaptık. O zaman bize ‘Bu para bile kurtarmıyor demişlerdi. Şimdi gençler bin Euroya askerlik yaparsa, çok mutlu olurlar. Ekonomik vaatlerin hayata geçmesini önemsiyoruz. O zaman Almanyada 50 yıllık sorunlar da çözülmüş olur” ifadelerini kullandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024