Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2134 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2015 - 06:13

Başbakan Davutoğlu,Muhalefet uçuk vaatlerle ülkeyi tuzağa düşürüyor

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu,Muhalefet uçuk vaatlerle ülkeyi tuzağa
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu,Muhalefet uçuk vaatlerle ülkeyi tuzağa düşürüyor haberi

Ak Partinin seçim ekonomisi uygulamayarak tuzağa düşmediğine dikkat çeken Başbakan Davutoğlu: Muhalefet seçimden önce ekonomi bunu kaldırır mı, biz bunu yapabilir miyiz diye düşünmeden en uçuk vaatleri vererek hataya düştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezinde düzenlenen TOBB VIII. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında yaptığı konuşmada, genel seçimler öncesi iktidarı ve muhalefeti bekleyen iki tehlike olduğunu ifade ederek, Türkiyeyi zora sokacak bu tehlikelerin ekonomi üzerinden ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.

Seçim ekonomisi uygulamadık

Davutoğlu şöyle konuştu: “İki tehlike var. İktidar partisini bekleyen tuzak seçim ekonomisi uygulamasıdır. Oyları alayım, ondan sonra ne olursa olsun anlayışıdır. Bu 90lı yılların partilerinin yaptığı işlerdi. Ama AK Parti 12 yıl içerisinde seçim ekonomisi uygulamadık. Seçim sonrasında bu sorunun kendimizde olacağının bilinciyle hareket ettik. 9 aylık mı yoksa, 9 yıllık mı seçim programı hazırlayacağız. Biz 2014ten 2023e hükümet programı açıkladık. Göğsümüzü gere gere söylüyorum biz seçim ekonomisi uygulamadık. Biz bu tuzağa düşmedik. Biz halkımıza bedel ödetmedik. Muhalefet için tuzak ise şudur: En geniş vaatleri vermek. Ekonomi bunu kaldırır mı, biz bunu yapabilir miyiz. En uçuk vaatlerde bulunmaz. CHP bu hataya düştü. Kılıçdaroğlu vaatlerde bulunuyor, tipik bir şekilde geniş kitlelere mavi boncuk dağıtan bir konuşma görürsünüz. Ekonomide bir vaatte bulunacaksanız tutarlı olacak. Biz hala 90lı yılların yaptığı hataların bedelini ödüyoruz, ama biz gelecek nesle bedel ödetmeyeceğiz. Bir siyasetçinin söylememesi gereken bir söz.”

Biz 2071i planlıyoruz

“Türkiye, yazar kasaların atıldığı, kepenklerin kapatıldığı krizleri siyasi istikrar sayesinde aştı. 10 küresel güç arasına girecek diyorsak bunun altyapısını sağlamak zorundayız” diyen Davutoğlu. Yaşanan siyasi istikrara dikkat çekti ve son 12 yılın Türkiye için başarı öyküsü olduğunu söyledi. Muhalefet ile aralarındaki farka dikkat çeken Davutoğlu, “Biz, 2071i planlarken Kılıçdaroğlu 4 yıllık yetki istiyor” dedi.

Seçimden daha güçlü çıkacağız

Davutoğlu şöyle konuştu: ”7 Nisandan sonra 8 Nisanda birtakım liste değişimleri sonrasında ‘AK Partide deprem mi olur diye bekleyen bazı çevreler, ‘kaos mu olur diye bekleyen bazı çevreler yanılmışsa ki yanıldılar. Çünkü bu kadroların çok kuvvetli bir siyasi ahlakı vardır, nöbeti alır, nöbeti devreder, bir dahaki nöbete kadar da bekler. Bizler üzerimize aldığımız siyasi görevleri bir nöbet bilinciyle yaparız. Emin olunuz 7 Hazirandan sonra 8 Haziranda iktidarımız daha da güçlenmiş bir şekilde yoluna devam etmek için emaneti aldığında siyasi istikrarda, güvende hiçbir sarsıntı olmadan aynı anlayışla devam edeceğiz”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024