Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1949 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

Başbakan Davutoğlu: Yumrukları çözün silahları da gömün

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Yumrukları çözün silahları da
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Yumrukları çözün silahları da gömün haberi Başbakan Davutoğlu, seçimlerin ardından ilk grup toplantısında muhalefete uzlaşı çağrısı yaptı. CHPyi bloklaştırıcı MHPyi de dışlayıcı olmakla eleştiren Davutoğlu, liderlere Yumrukları çözüp, baltalarını gömsünler diye seslendi.
Şerife Güzel

BaşbakanDavutoğlu, 3 muhalefet partisine de uzlaşı ve diyalog çağrısında bulundu. Davutoğlu, “Yumruklarınızı çözüm, silahlarınızı gömün” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından yenilenin parti grubunun ilk toplantısını AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Partisinin 25. Dönem Milletvekilleri ile Değerlendirme Toplantısında konuşan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, koalisyon tartışmalarıyla ilgili muhalefete çağrı yaptı, “Yumrukları çözün, silahları gömün” dedi. MHPye, “Hesaplaşmaya da helalleşmeye de hazırız” diye seslendi.

CHP yine kutuplaştırıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazartesi günü yaptığı konuşmasında muhalefeti işaret ederek, hükümet kurma görevinin ‘yüzde 60lık bloka düşer sözlerini de sert şekilde eleştiren Davutoğlu Kılıçdaroğlunun “blok” açıklamasına tepki gösterdi. “Yüzde 60lık bir bloktan bahsediyor. Blok ne demek?” diye soran Davutoğlu şöyle devam etti: “Neyle tanımlıyorsunuz? Bundan daha kutuplaştırıcı bir dil olabilir mi? Biz blokuz demek karşısında da bir blok var demektir. CHPnin bu yüzü de ifşa edildi. CHP, kaybettiği bir seçimi kazandım telaşı içine ve takdime yöneldi. Dün dahi matematiği bozarak yüzde 60lık bir blok var diyor Kılıçdaroğlu. Bütün meseleleri AK Partiyi engellemek. “

Cumhurbaşkanını eleştirtmeyiz

Davutoğlu, muhalefet liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik saldırılarını da eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğanın muhalefet liderleriyle görüşeceğini açıklamasına tepki gösteren CHP ve MHPye seslenen Davutoğlu “Cumhurbaşkanımızın makamını hedef alan her söz bizi de hedef almıştır. Yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızla ilgili öyle bir hava estiriliyor ki, sanki meşruiyeti tartışma konusu haline getiriliyor. Buna izin vermeyiz. Bir siyasi çözüm bütün bu tablodan çıkacaksa, herkes anayasal sürecin dokusuna saygı göstermelidir. Hükümet kurma görevi verecek makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Herkesin buna uygun davranması gerekir. CHP bloklaştırıcı, MHP ise dışlayıcı bir anlayış içinde davranıyor. MHPnin kapıları kapatan bir tutumuyla karşı karşıyayız. MHPde hep başka partilerin ne yapması gerektiği söyleniyor. Halk bilmek istiyor. Siz ne yapmak istiyorsunuz? Tutumlarını açıkça söylesinler. Onlar da iç muhasebe yapmak durumundalar” diye konuştu.

Silah için mi HDPye oy verdiniz?

Konuşmasında HDP ve HDPye oy verenlere de seslenen  Davutoğlu, “HDP ise daha vahim bir tablo ortaya koymaktadır. 7 Haziranda seçimin galibi ilan edildiler, nasıl oluyorsa yüzde 13le seçimin galibi olmak. Şimdi sınav vaktidir. Demirtaştan bu silahları gömme vaktidir dediğini duydunuz mu? Özgürlükçü olduğu düşüncesiyle HDPye oy veren seçmenlere sesleniyorum. Siz silah için mi, terörün devamı için mi oy verdiniz? Şiddet için mi oy verdiniz? Karşılaştığınız her HDPliye bunu sorun. Ya silah ya demokrasi. Bir taraftan demokrasinin tüm imkanlarını kullanacaksınız, diğer taraftan silahlı baskınlar yapacaksınız” dedi.

Yaşananlar doğum sancılarıdır

Yeni vekillere, “Tek başımıza iktidar olamamanın sancılarını beraber yaşayacağız” diyen Davutoğlu, “Bilin ki bu sancı doğum sancılarıdır. Ne olursa olsun Yeni Türkiye doğacak ve yükselecek. Allah doğumu geciktirmeden inşallah yeni küresel Türkiyeyi inşa etmeyi bize nasip etsin” diye sözlerini sürdürdü.  Ahmet Davutoğlu, 25. Dönem milletvekillerine erken seçim ihtimalini de göz önünde bulundurarak, AK Parti geleneğinin devam ettiğini ve partinin vazgeçilmez ilkelerini hatırlattı. Davutoğluna göre bunlar; birlik-beraberlik, ahlâk ve vizyon.

Rövanşist söylem uyarısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete seçimlerin ardından rövanşist hareket etmekten kaçınmaları uyarısında bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Rövanşist bir siyasi söylem gerçekleştirirseniz altında kalırsınız. Sorumluluktan kaçmayız. Geçmişle hesaplaşmaya da helalleşmeye de hazırız. Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlara ilk çağrımız; yumruklarını çözüp, silahlarını ve baltalarını gömsünler. Bu ülkenin geleceğini birlikte konuşalım. Yumrukla diz çöktüreceğinizi sanıyorsanız, deneyen çok oldu ve kimse başaramadı, siz de başaramazsınız.”

AK Partinin 3 temel koalisyon ilkesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Partinin koalisyon görüşmeleri sırasında esas alacağı üç temel ilkesini de şöyle açıkladı: 1-Birlik ve Beraberlik,  2-Ahlaki İlke: Geçmişte CHPnin yaptığı Güneş Motel skandalları gibi vekil transferlerine kesinlikle karşıyız. 3-Vizyon; 2023 vizyonundan taviz vermeyiz. Davutoğlu, parti olarak hiçbir şekilde herhangi bir muhasebeden kaçınmadıklarını da vurgulayarak “Bizi böyle bir hesaplaşmaya davet edenler son 13 yılda elde edilen kazanımlara baksınlar, varsa bir hesaplaşma hodri meydan” dedi.

Beyaz sayfa açmayan kaybeder

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim sonuçlarını yanlış okuyanlara Twitterden seslendi. AK Partinin 56 ilde birinci, 23 ilde ikinci parti olduğunu hatırlatan Akdoğan, “Seçimden sonra beyaz sayfa açamayanlar kaybeder” dedi. Akdoğan, Twitterda şu mesajları verdi: “CHP 37, MHP 34, HDP 55 ilde milletvekili çıkaramamışken AK Parti 56 ilde 1inci, 23 ilde 2inci olmuş ve Türkiyede en yüksek temsile ulaşmıştır. Seçimin sonucu en yüksek temsil gücüne, siyasi meşruiyete, toplumsal umuda, yönetme kabiliyetine sahip parti AK Partidir. Demokrasi diyalog, uzlaşı ve tahammül rejimidir, seçimden sonra beyaz sayfa açamayanlar, milletin çizdiği rotaya uymayanlar kaybederler. AK Parti her zaman milletin çizdiği rotada yürümüştür bundan sonra da bu rotadan ayrılmayacaktır.”

Mursiye idam kararı batılı ülkelerin sınavıdır            

Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısında Mısırın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursinin idam kararının onaylanmasına da tepki gösterdi. “Şimdi işte sınav vaktidir, Batı ülkeleri sınavdadır” diyen Davutoğlu şöyle konuştu: “Hiçbir zaman şiddete başvurmamış siyasi bir hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz. Türkiyedeki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır. Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir. Nerede bir zulüm gördüysek, nerede bir dikta gördüysek, onun karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz.”

TÜRKİYE AYAKTA

Mısırda 105 kişi hakkındaki idam kararlarının onanmasının ardından Türkiyede Mursiye destek eylemleri düzenlendi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri de Ankarada Mısır Büyükelçiliği önünde ‘Katil Sisi sloganları attı, kararı protesto etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024