Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1813 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

Başbakan Davutoğlu: Türkiyeye karşı nefret söylemi geliştirenler mahçup olacaklar

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Türkiyeye karşı nefret söylemi geliştirenler mahçup
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Türkiyeye karşı nefret söylemi geliştirenler mahçup olacaklar haberi

TBMM Özel oturumunda milletvekillerine seslenen Başbakan Davutoğlu 1915 olayları ile ilgili Türkiyeye karşı nefret söylemi geliştirenleri uyardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Genel Kurulunda düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmada 1915 olayları ile ilgili bazı ülkelerin tavırlarına sert eleştiriler yöneltti. 23 Nisanın Türkiye açısından önemini anlatan Dacutoğlu, “Düşen birlik ve beraberlik ruhunu yücelterek insanımızın onurunu hak ve adalet temelinde temsil etmektir” dedi.

Atılan iftiraları reddediyoruz

Avrupa Parlamentosunun 1915 olaylarına ilişkin aldığı karara işaret eden Davutoğlu, “78 milyon vatandaşımızla birlikte, bütün siyasi partilerimizle, bütün unsurlarımızla beraber ülkemize yöneltilen iftiraları reddediyor ve şiddetle telin ediyoruz. Türkiyeye karşı bir nefret söylemi geliştirenler tarih ve insanlık önünde mahcup olacak ve hesap verecekler” diye konuştu.

Birkaç gün önce ilan edilen 2023 yeni Türkiye Sözleşmesini hatırlatan Davutoğlu, “Yüzyıl önce Trablusgarp, Balkan ve 1. Dünya Savaşının acıları üzerinde onurlu bir istiklal savaşı vererek Cumhuriyetimizi kuran nesillerin torunları olarak bizler, bu onurlu savaş sonunda özgürleşen vatanımızın asli sahipleriyiz. Etnik, dini, mezhebi ve bölgesel zenginliğimiz kadim ortak geçmişimizin güzel yansımalarıdır ve vatanımızın asli sahipleri ve devletimizin eşit vatandaşları olduğumuz gerçeğinin en üst dayanaklarıdır. Bugün, yani 23 Nisanda bizi biz kılan manevi duygularımızı en çok hissettiğimiz günlerden biri, dolayısıyla 23 Nisan birliğin, istiklalin, dayanışmanın günü. Üzülerek ifade etmek isterim ki, bizi temsil eden TBMMde birçok kere vesayet altına alınmak istenmiş, bazen de kapatılmak zorunda kalmıştır. TBMM, defalarca egemenlik hakkını milletten almak isteyenlerin darbelerine muhatap olmuştur. Bu vesileyle şehit Başbakan Adnan Menderes ve demokrasi yolunda mücadele vermiş bütün milletvekillerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu. Davutoğlu, konuşmasının ardından  HDP, CHP ve MHP sıralarına giderek, milletvekilleriyle tokalaştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024