Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2384 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mart 2015 - 14:41

Başbakan Davutoğlu: Silahın dili artık sona erecek

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Silahın dili artık sona
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Silahın dili artık sona erecek haberi Başbakan Davutoğlu, İmralı ile görüşen HDP heyetinin PKKya yaptığı silah bırakma çağrısıyla birlikte çözüm sürecinde yeni bir evreye girildiğini söyledi. Davutoğlu, Bu ülkede artık kimse dışlanmayacak. Anadolu cahiliye adeti olan bu tür ayırımları ayakları altın almıştır dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKKya yapılan silah bırakma çağrısıyla ilgili, “Bugün yapılan açıklamayı ve onun uygulanmasını yakından takip edeceğiz. Türkiyede şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır” dedi. Başbakan Davutoğlu, ‘Yeni Türkiye, Güçlü Gelecek temasıyla Ankara Atatürk Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Kongresinde konuştu. Çözüm sürecinin yeni bir aşamaya girdiğini belirten Başbakan, şunları söyledi: 

Gençler birlikte yürüyecek

 “2005te Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakırdaki konuşmasıyla başlayan Çözüm Süreci, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur. Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiyede şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır. Tarihin önünde yürüyen gençler gibi tarihdaş olan gençler de bir arada yürüyecek ve hep birlikte Türkiye izleyecek. Hiçbir annenin yüreğine evlat acısı düşmeyecek. Hiçbir Anadolu evladı şu veya bu gerekçeyle dağa çıkarılmayacak. Dışlayıcı her türlü bölücü faaliyet ayaklarımızın altında alınacak. Bu tür ayrımlar cahileyi adetidir ve Anadolu bunu ayaklarının altına almıştır.”  Açıklamanın 28 Şubat tarihine gelmesine de dikkat çeken Davutoğlu şöyle devam etti: “12 Eylül 1980de Türkiyeye darbe anayasası dikte ettirilmişti. 12 Eylül 2010da biz o anayasayı değiştirdik, demokratik bir anayasanın önünü açtık. Şimdi de 28 Şubat 1997deki o dışlayıcı darbe kültürünün yerini, bütün vatandaşları kucaklayan Çözüm Süreci almıştır. 28 Şubatta ezilen gençliğin bugün yeniden ayağa kalktı ve bir daha o günlere izin vermeyecek.” 

SON KARANFİL SARE HANIMA  

Bu arada kongrede, Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ‘28 Şubat Belgeseli, Ahmet Kayanın ‘Kafama Sıkar Giderim şarkısıyla izletildi. Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile kongre salonuna girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu da kırmızı ve beyaz karanfillerle kongredekileri selamladı. Selamlama sonrası Davutoğlu çifti çocuklara hediye verdi. Başbakan, elindeki son kırmızı karanfili eşi Sare Davutoğluna verdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024