Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1939 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

Başbakan Davutoğlu: Seçmene soracağız, hiçbir alternatifi dışlamayız

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Seçmene soracağız, hiçbir alternatifi
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Seçmene soracağız, hiçbir alternatifi dışlamayız haberi Başbakan Davutoğlu, koalisyon için hiçbir alternatifi dışlamadan tüm partilerle samimiyetle görüşeceklerini söyledi. Davutoğlu Ahlaki ilkeler temelinde her şeyi konuşmaya hazırız. Seçmenimize de hangi formül makbul diye soracağız dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT-1 ile TRT Haberin ortak yayınında genel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TRT Haber Dairesi Başkanı, STAR Gazetesi Yazarı Nasuhi Güngörün sorularını cevaplayan Davutoğlu, şu mesajları verdi:

YÃœZDE 41 BAÅžARIDIR 12 yıllık iktidardan sonra yüzde 41 bir baÅŸarıdır, bu anlamda kimse kendi yenilgisinden baÅŸarı çıkarmaması lazım. Yani ‘yüzde 26da istifa ederim diyen KılıçdaroÄŸlu yüzde 25 ile zafer ilan ederse, baÅŸkasının baÅŸarısından hisse çıkartıyor demektir.

SAMİMİYETLE GÖRÜŞECEĞİM Ben her muhalefet partisiyle görüşmemi samimiyetle yapacağım, ülke çıkarı için yapacağım, ahlaki ilkeler temelinde yapacağım. Her şeyi konuşmaya hazırız.

KIRMIZI ÇİZGÄ° Kırmızı çizgilerimizden çok ahlaki, siyasi ilkelerimiz var. Bizim adımıza kimse kırmızı çizgi deklare edemez. Bir köşe yazarı veya ÅŸu, bu üzerinden, partinin yetkili organları ve benim dışımda kimse ‘ÅŸu ihtimale kapalıyız, ÅŸu ihtimale  açığız diyemez.

KAOSA İZİN VERMEYİZ En önemli husus Türkiyenin menfaatidir, halkımızın huzurudur. Bir anlık dahi kaotik bir tabloya biz izin vermeyiz.

ALTERNATÄ°FLERÄ° DIÅžLAMAYIZ CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan yetkilendirdiÄŸi zaman ve o vakite kadar da bütün partilerle hiçbir alternatifi dışlamadan görüşeceÄŸiz. Biz baÅŸkaları gibi kapı kapatan deÄŸil ufuk açan bir partiyiz. Hepsi  ‘AK Parti ile olmaz dedi. Onların açıklamalarına raÄŸmen söylüyorum.

MÄ°LLET ‘KOALÄ°SYON DEDÄ° ‘Koalisyon iyi deÄŸil dedik, bunu halka arz ettik ama halk dedi ki ‘Sen böyle diyorsun ama benim tercihim koalisyondur. Biz de ‘Senin tercihin yanlış deyip tekrar tartışma açmayız. Halk bunu söylemiÅŸse bize düşen bunun en iyisini yapmak.

SÄ°LAHI BIRAK DESÄ°N HDP için ÅŸimdi ispat vakti. NiÅŸantaşında eÄŸer HDP en yüksek oyu almışsa, PKK anlayışından yönünü deÄŸiÅŸtirip, TürkiyelileÅŸmek gibi bir noktaya gidecekse, yapacağı ilk ÅŸey ÅŸu, ‘Ben ÅŸiddeti, terörü kabul etmiyorum. PKKyı seçim döneminde bile kullandılar. Yeni tabloda dönüp demesi lazım ki ‘Ey PKK artık ben meÅŸru bir partiyim, silahları bırak demesi lazım. 

SÄ°STEM TIKANMAMALI Sayın CumhurbaÅŸkanımızın Sayın Baykal ile görüşmesi koalisyon müzakeresi deÄŸildir. Yeni Meclisin en yaÅŸlı üyesi vasfıyla yürütülen bir toplantıdadır. Bu anlamda yeni Meclisin ilk iÅŸareti olarak da olumludur. Hepimizin en asli görevi, sistemi iÅŸletmek. Sistemin tıkanmaması lazım. ‘CumhurbaÅŸkanına gitmiyorum diyerek sistemi tıkayan taraf sorumlu olur.

ARAŞTIRMA YAPIYORUZ AK Partinin yenilenmesi bağlamında ilk adımı yaptık. Büyük bir araştırma yapıyoruz. Bizim seçmenimiz. İki şeyi soracağız. Bir, kendi seçmenimize bizde neyi acaba yanlış gördü? İki, oy veren seçmene hangi formül sizce makbuldür?

ERKEN SEÇİM SON SEÇENEK Åžimdiden bir erken seçim senaryosunu önceleyip de tiyatrovari bir koalisyon sürecine girmeyi ben ahlaki görmem. Samimi bir ÅŸekilde girerim, herkesle müzakere ederim. Ama nihayette hiçbir ÅŸey çıkmazsa, ülke geçici hükümetle idare edecek deÄŸil. Meclis de kapalı kalacak deÄŸil. Gideriz halka, tekrar ‘Yeni talimatın nedir? diye, halka sorarız.

TAM YETKÄ°

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, partisinin en üst karar organı MKYKda Hükümet seçenekleri ve yol haritası konusunu görüştü. MKYKda DavutoÄŸluna, “Koalisyon görüşmeleri ve Hükümet kurma çalışmalarında bulunması” için yetki verildi.

Davutoğlu, bugün de genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yapacak. Ardından da Gençlik ve Kadın Kolları yönetimleriyle ayrı ayrı görüşerek koalisyon seçenekleri konusundaki tavrını netleştirecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024