Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2295 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2015 - 06:22

Başbakan Davutoğlu: Ne paralel yapıya ne de cuntacılara izin veririz

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Ne paralel yapıya ne de cuntacılara izin
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Ne paralel yapıya ne de cuntacılara izin veririz haberi

Başbakan Davutoğlu, seçilmeden millet iradesine hükmetmek isteyen paralel yapı ve cuntacılara izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu, memurlara Sadece seçilmiş siyasi irade ile iş yapın uyarısında bulundu.

AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “memurlar ve bürokrasi içinde örgütlenerek, seçim sandığına gitmeden milletin iradesine hükmetmeye kalkan bir yapı varsa, ister paralel yapı ister vesayet ister cuntalaşma olsun hiçbirine izin vermeyeceklerini” belirtti. Başbakan Davutoğlu, Memur-Sen Kongresinde 7 Haziranın kritik bir eşik olduğuna işaret ederek, seçimlerin, demokrasi mücadelesinde daha evrensel standartlarda demokrasiye ve özgürlük alanına ulaşmaları için de büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ayrımcılık ve iltiması yıkacağız

“Bizim kültürümüzde, nepotizm yoktur” diyen Davutoğlu, “Ayırımcılık, iltimas kültürünü tümden yıkacağız. Tek bir esas var, ehliyet ve liyakat” dedi. Bütün memurları  sadece ehliyet ve liyakatle değerlendirildiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

Milli iradeye tabi olun

“Ve sadece ve sadece seçilmiş siyasi iradeyle iş yapacak, o iradeye tabi olacak, milli iradeye tabi olacaksınız ve millete hesap makamında olacaksınız. Hiçbir şekilde seçilmişlerin, demokratik olarak kullandıkları haklar söz konusu olduğunda, ne askeri ne sivil bürokrasinin ve memurun bu iradenin üzerine çıkması söz konusu olamaz.  ‘Ben şu bürokratik yapıda, şu memurlar arasında örgütleneyim, onun üzerinden siyasete şantaj yapayım diye düşünen biri varsa, ister darbe dönemlerindeki 27 Mayıs ve 12 Eylül öncesi cuntalaşmalar gibi ister 17-25 Aralıkta gördüğümüz türde örgütlenmelere önce biz, sonra millete bağlı memurlarımız izin vermez.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024