Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1992 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2015 - 06:30

Başbakan Davutoğlu: Milletin sandıkta verdiği karar en doğru karardır

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Milletin sandıkta verdiği karar en doğru
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Milletin sandıkta verdiği karar en doğru karardır haberi

İlk seçim değerlendirmesini oy kullandığı Konyada yapan Başbakan Davutoğlu, Hiç merak etmeyin Allahın izniyle milletin kararı en doğru karardır. Hiçbir güç karşısında eğilme gibi bir şey söz konusu olmaz dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, bir gazetecinin “Başbakan olarak ilk defa oy kullandığını” belirterek görüşlerini sorması üzerine, “Her şeyden önce bu seçimlerin ülkemiz, halkımız, çevre gönül coğrafyamız, bütün insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sefer başbakanlık gibi ağır bir sorumluluk içinde oyumuzu kullandık” karşılığını verdi.

Vatandaşlara teşekkür etti

Seçim kampanyası sürecinde olgunluk içinde davranan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Bugün ülkenin kaderini belirleyecek bir karar günü. Böyle bir günde herkesin kendi özgür iradesiyle Türkiyenin geleceğiyle ilgili kanaatini beyan etmesi, oyunu kullanması bir vatandaşlık görevi. Bu vatandaşlık görevini yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. İradeleri ne yönde olursa olsun, bu irade herkes tarafından başımızın üzerinde görülmesi gereken bir iradedir. Barış, güven, huzur içinde inşallah sandıklara Türkiyenin her yerinde gidiliyor. Şu ana kadar da hamdolsun olumsuz bir gelişme olmadı.”

Birbirimize tebessüm edelim

Davutoğlu, “Ümit ederiz ve bütün vatandaşlarıma da bu yönde tavsiyede bulunmak istiyorum. Selamlaşarak, farklı kanaatlerde bile olduklarını bilseler dahi birbirlerine tebessüm ederek, güler yüz göstererek herkes kendi kanaatini beyan etsin, oylarıyla bunu göstersin. Hiçbir yerde sertlik, herhangi bir şekilde olumsuzluk yaşanmasın bütün temennimiz budur. Demokrasi Türkiyede kökleşmiş, yerleşmiştir. Sandık güvenliği konusunda 1947den bu yana hiçbir tereddüt yaşanmamıştır, 1950den bu yana özellikle. Şimdi de inşallah bütün hem sandık güvenliği hem de milli iradenin tecellisi bakımından güzel bir demokrasi şöleni halinde bugünü tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ülke sorumluluğuyla buradayız

Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yurtta güzel bir heyecanın olduğunu belirten Davutoğlu, “Başbakan olarak da bugün bu oyu kullanırken bütün ülkenin sorumluluğunu hissetmek bakımından da bütün partilerimizin, siyasilerimizin hep aynı çağrılarla basiret, feraset, hoşgörü çağrısıyla güzel bir seçim süreci yaşayacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı. Oy kullandıktan sonra sandık görevlileri ve gazetecilerle tokalaşan Başbakan Davutoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi arasında okuldan ayrılarak konutuna geçti.

Seninle gurur duyuyoruz

Sandıklardan seçim sonuçlarının gelmeye başlamasının ardından çok sayıda partili, Başbakan Davutoğlunun merkez Meram ilçesindeki konutunun yakınında toplandı. Konuta yaklaşık 100 metre mesafedeki caddede bir araya gelen partililer, havaalanına gitmek üzere parti otobüsüne binen Davutoğluna sevgi gösterisinde bulundu. Tekbirler getiren partililer, “Konya seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme Konya seninle” sloganları attı. Davutoğlu da “Hiç merak etmeyin Allahın izniyle milletin kararı en doğru karardır. Hiçbir güç karşısında eğilme gibi bir şey söz konusu olmaz” dedi.

Allah Ülkemizi aziz eylesin

Burada vatandaşlara seslenen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: “Allah razı olsun. Her zaman olduğu gibi bağrınıza bastınız. Yine inşallah hep beraber Konyada çok güzel günler yaşayacağız. Allah tekrar Konyamızı ve ülkemizi aziz eylesin. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. .”

MİNİK ERENLE BİRLİKTE OY KULLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oyunu, Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kullandı. Davutoğlu, beraberinde eşi Sare Davutoğlu ile Meram ilçesindeki konutundan çıktı. Yürüyerek oy kullanacağı Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine giden Davutoğluna vatandaşlar yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden, çocuklarla yakından ilgilenen Başbakan Davutoğlu, oy kullanacağı okula gelişinde tezahüratlarla karşılandı. “Konyanın gururu Davutoğlu” sloganlarına el sallayarak karşılık veren Davutoğlu, daha sonra okul binasına geçti. Okul koridorlarında vatandaşlarla sohbet eden, hediye edilen çiçeği alan Davutoğlu, daha sonra oyunu kullanacağı 2248 numaralı sandığın olduğu sınıfa geçti. Burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Davutoğlu, oy pusulası, zarfı ve mührü aldıktan sonra kabinde oyunu kullandı. Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlunu da yanına alarak sandığın başına geçti. Bu sırada yeğeni Eren Alp Çalıkın oy zarfını sandığa atmak istemesi üzerine Davutoğlu,  “Kullanacaksın, 18 yaşına geldiğinde kullanacaksın” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024