Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2146 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 02:10

Başbakan Davutoğlu: Mertçe ve kıran kırana bir koalisyon kuralım

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Mertçe ve kıran kırana bir koalisyon
Politika Haberleri › BaÅŸbakan DavutoÄŸlu: Mertçe ve kıran kırana bir koalisyon kuralım haberi DavutoÄŸlu, canlı yayında koalisyon alternatiflerini deÄŸerlendirdi: Mertçe ve kıran kırana bir ÅŸirket kurmayı yeÄŸlerim. Åžu andaki planımız koalisyon için her ÅŸeyi yapmak. Bahçeli haklı. MHP-CHPye HDP dışarıdan destek versin demek her kararı Kandilden onaylatmak olur.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk TVde Ankara Temsilcisi Veyis Ateşin moderatörlüğünde Gazete Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvinin sorularını yanıtladı. İşte Davutoğlunun mesajları:

SEÇİM YORUMU 12 yıllık güç kullanımının getirdiÄŸi çok olumlu özelliklerin dışında bazı yanlış anlamalar/anlaşılmalar olabilir. Gençlere kendimizi  anlatmada bir sorun var. Yeni Türkiye için AK Partinin de yenilenmesi mesajını halkımız vermiÅŸtir.

7 HAZİRANIN ARDINDAN AK Partiye oy veren vermeyen herkesi anlamak, teşkilatı yeniden mobilize etmek çabamız var. İlleri masaya yatıracağız.

HDP İLE GÖRÜŞÜRÜM Teamüllerin, halkın verdiği oylara saygının da bir gereği olarak, yüzde 13 alan bir partiyle görüşmem diye bir şey söylemedim, görüşürüm. Kimseye duvar örmedik. Bize duvar örülüyor. İstiyorlar ki AK Parti bir köşeye sıkışsın.

YÜZDE 60 CEVABI Avrupada bir partinin yüzde 41 alması bir hayaldir. Kılıçdaroğlunun son açıklaması daha ilginç. Yüzde 60 ile yüzde 40. CHP yüzde 41i bir kez görmüş hayatında. Bu fırsatçılıktır. Sayın Bahçeli de cevap verdi. Abesle iştigal. Bir lider kendi tabanını aldatmamalıdır.

ERKEN SEÇİM Tekrar seçim milletvekillerine de haksızlık olur. Bırakalım Meclis açılsın ve vekiller görevlerine başlasın. Güvenoyu alacak hükümetin çalışmasını yapalım.

BAHÇELİ HAKLI Mertçe ve kıran kırana bir şirket kurmayı yeğlerim. Birbirimize güvenerek kuracağız ve yürüteceğiz. Şirket derken Türkiyeyi şirket gibi gördüğümden değil. MHP-CHPye HDP dışarıdan destek versin demek her kararı Kandilden onaylatmak olur, Bahçeli haklı. Bunun yerine azınlık hükümeti için kim destek verecekse oturalım ve adil bir paylaşım ile oturup yazalım protokolü.

AZINLIK HÃœKÃœMETÄ° Azınlık hükümeti baÅŸka bir yol kalmadığında denenir. En son ÅŸey azınlık hükümetinin        denenmesidir.

PLANIMIZ KOALİSYON Şu andaki planımızı koalisyon için her şeyi yapmaktır. Erken seçim sopasını göstereyim, koalisyona razı edeyim diye bir şey de düşünmedik.

CHP YOLU KAPATIYOR Ä°yi niyetin olmadığı yerde müzakere baÅŸlamadan biter. KılıçdaroÄŸlu, bu anlamda verdiÄŸi her sinyalle bir yolu kapatıyor.

CİDDİYE ALMIYORUM (Ahmet Severin kitabı) Kitabı okumadım, basına yansıyan şeyleri gördüm. Tek taraflı anlatım, karşı taraf yalanladığında çöker. Zamanlaması ikna etmiyor. Ciddiye almıyorum.

Güçlü temsilli hükümet

7 Haziran seçimlerinin ardından Ankarada koalisyon olasılıkları her gün yenilenirken, baÅŸta STKlar ve Ekonomi örgütleri de partilere yönelik ziyaretlerini sıklaÅŸtırdı. TOBB ve TÃœSÄ°ADın ardından MÃœSÄ°AD da dün baÅŸladığı turlarda ilk olarak BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile görüştü. MÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Nail Olpak, “Bir koalisyon hükümetinin hızlı bir ÅŸekilde kurulması gerektiÄŸine inanıyoruz çünkü seçimler öncesinde ‘milli iradeye saygı duyacağız demiÅŸtik. Bu saygının gereÄŸi de bugün güçlü ÅŸekilde temsili çıkan partilerin bir çözümü kendi içlerinden bulabilmeleridir” dedi. 

Gemi kaptansız kalmaz

Ankarada partileri ziyaret eden bir diÄŸer STK da TOBB ve bazı sendikalar oldu. TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, CHP ziyaretinin ardından “Çevre coÄŸrafyamızdaki ekonomik ve siyasi çalkantılar da artmaktadır. Ufukta dalgaların kabardığının görüldüğü bir ortamda, gemi kaptansız bırakılamaz” dedi. HisarcıklıoÄŸlu, MHP ziyaretinin ardından ise, Genel BaÅŸkan Bahçeliye bir an önce koalisyon hükümetinin kuruulması talebini ilettiklerini söyledi, “Erken seçimi son alternatif olarak görülmeli” dedi.

HDP LÄ°DERÄ° DEMÄ°RTAÅž 1 HAFTADIR KAYIP, TÃœSiAD UMUTLU

TÃœSÄ°AD heyeti, Ankara temaslarını tamamladı. Ä°ki gün süren görüşmelerde TÃœSÄ°AD, AK Parti, CHP, MHP ve HDP ile görüştü. Görüşmelerin parti liderlerinin yoÄŸunluklarına göre gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi. TÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Cansen BaÅŸaran Symes, “Biz siyasi partilere yazdığımız mektupta hiçbir siyasi parti belirlemedik. Programı kendileri programlarına göre günleri belirlediler” dedi.

Buzları eriten görüşme

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile yapılan görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Symes “Bütün iÅŸ dünyasının önceliklerini, BaÅŸbakanımıza  tüm açıklığıyla bildirdik. Kendileri, bunların dönüşüm programları içinde yer aldığını, daha önce açıklanan belli konularda bize teyitlerini verdiler.” Bir gazetecinin, “BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile aranızdaki buzlar eridi mi” sorusuna, “Güldüğümüze göre, evet” yanıtını verdi.

Partiler sorumlu davranıyor

Son görüşmeyi de HDP EÅŸ BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ ile yapan TÃœSÄ°AD heyeti yaptığı yazılı açıklamada görüşmelerin bir hükümet formülasyonu sunmak için yapılmadığını tekrarlayarak “Memnuniyetle gözlemledik ki, tüm partilerimiz, yüksek bir sorumluluk anlayışıyla, bir hükümetin kurulması yönünde iradeye sahip” belirtti. 

Demirel ismi tarihimize kazındı

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 9. CumhurbaÅŸkanı Süleyman  Demirelin vefatı nedeniyle Demirelin ikamet ettiÄŸi Güniz Sokaktaki evine giderek, yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. DavutoÄŸlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada yakın dönem siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli isimlerinden birini kaybettiklerine iÅŸaret etti. DavutoÄŸlu, “Siyasi tarihimiz açısından, ismi bu çok derin izler bırakarak siyasi tarihimize yazılmıştır” dedi. Cenaze törenini aile ile konuÅŸtuklarını söyleyen DavutoÄŸlu “Cenaze namazı da mübarek ramazanda aslında çok güzel manevi bir ortamın olduÄŸu atmosferde, Cuma günü Kocatepe Caminde cenaze namazı eda edilecektir. Bu anlamda uluslararası katılım da göz önünde bulundurularak gerekli bütün hazırlıklar yapılmaktadır.” 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024