Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2001 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:35

Başbakan Davutoğlu: Kürt inkarını biz bitirdik

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Kürt inkarını biz
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Kürt inkarını biz bitirdik haberi

Bitlis ve Adıyamanda konuşan Başbakan Davutoğlu, Kürtçe isim bile yasaktı. Yasakları, inkar ve asimilasyonu biz kaldırdık. CHP ve HDP bu milletin tarihiyle barışık değil. İkiz kardeş olmuşlar. Onlara CHDP diyebiliriz dedi.

Şeyhmus Çakan

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimde ne netice alınırsa alınsın Çözüm Sürecinin kararlıkla sonuca ereceğini söyledi. Davutoğlu, “Bu ülkenin vatandaşları arasında nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat verilmeyecektir. Kaos beklemek isteyenler daha çok beklerler. Çözüm süreciyle kıyamete kadar kardeşlik diyeceğiz” dedi.

Alevileri istismar peşindeler

Başbakan Davutoğlu, “Ortak kaderimizi şekillendirmek için yeni bir gelecek inşaa etmek için birlik ve beraberlik diyoruz. 3te 3 yapmaya var mıyız? Referans noktamız belli. Ama Türkiyede öylesine yanlış adımlar atıldı ki, insanlar ayrıştırıldı. Bir de CHP, HDP ve MHP zihniyeti var. CHP ve HDP ikiz kardeş haline geldi. İkisi birden Diyanete karşı çıkıyor. Onlar Bitlisin irfanından ders almadılar. Onlar döneminde bir red ve inkar politikası takip edildi. Biz bunları çöplüğe attık. CHP nasıl Türkleri İslamdan uzaklaştırmak için uğraştı ise, böyle bir zihniyeti varsa, HDP de Kürtleri tarihten koparma peşinde. Geçmişte Kürt kardeşlerimizi istismar edenler şimdi de Alevi vatandaşlarımızı istismar etmek istiyorlar” dedi.

KAYBEDEN KOLTUĞU BIRAKSIN

Adıyaman mitinginde İngilteredeki seçim sonuçlarına değinen Başbakan Davutoğlu, seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifa ettiğini hatırlattı. Davutoğlu “Buradan Demirtaşa, Kılıçdaroğluna, Bahçeliye çağrıda bulunuyorum; ben hazırım. Eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allahın izniyle, ertesi gün siyaseti bırakacağım. Peki siz bırakmaya hazır mısınız koltuklarınızı? Bırakmazlar, çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar, bizim için koltuk her an terk edilebilecek bir dünyalık makamdır. Eğer bir an dahi o koltuğa saplanıp kalırsak bütün davamız bize haram olur. Çağrıda bulunuyorum; kim seçimi kaybederse siyaseti bıraksın” dedi.

CHP Eş Başkanı Kılıçdaroğlu

Başbakan şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu CHPnin eş başkanıdır, CHPnin diğer eş başkanı da Demirtaştır. Biri ‘İsrailde neden büyükelçimiz yok diyor diğeri ‘Kudüs Yahudilerindir diyor. Kılıçdaroğlu ve Demirtaş zalimlerle dost olsun, biz olmayız.”

GANNUŞİ ADIYAMANDA

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid El Gannuşi, Davutoğlunun davetlisi olarak AK Parti mitingine katıldı. Davutoğlu, El Gannuşiye seçim çalışmalarını harita üzerinden anlattı.

YASAKLARA MEYDAN OKUDUK

BİTLİSTE “Biz bütün tuzaklara karşı meydan okuduk” diyen Başbakan Davutoğlu, “Kürtçe isim ve ifadeleri, harfleri yasakladılar. Bunları kaldırdık. Biz bu tür ayrımlara karşı tüm vatandaşları birleştirmeye kararlıyız. Bütün ayrımcılıklar tarihin çöplüğüne atılmıştır. Yeni Türkiye de özgürlükler üzerine inşaa edilecek. Türkiyenin bütününde aziz vatandaşlarımızla buluşabilen tek parti AK Partidir. CHP ve HDP bu milletin tarihiyle barışık değiller. İkiz kardeş olmuşlar. CHDP diyebiliriz. ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu? diye soru sorulabilir mi? Bütün diller mukaddestir. Allah Türkçe bilmiyor mu diye ezanı Türkçeye çevirenlerle, şimdi Allah Kürtçe bilmiyor mu diyen zihniyet aynı zihniyet” dedi.

Eski Türkiye geride kaldı

Milletle tarihi buluşturan tek iktidarın AK Parti olduğunu söyleyen Davutoğlu, “12 Eylülde Diyarbakır cezaevinde işkence yapanlar, 28 Şubatta ikna odalarında başörtülü kızlara zulüm yapanların eski Türkiyesine son veren AK Partidir. Artık kimse aşağılanmayacak. Ay yıldızlı bayrak altında herkes özgürce yaşayacak” diye konuştu.

ALİMLERLE GÖRÜŞTÜ

Bitliste Cuma Namazını İhlasiye Medresesinde kılan Davutoğlu, namaz sonrasında bölgedeki şeyh, seyda ve melelerle bir saat süren bir görüşme yaptı. Çözüm sürecine verdikleri destekten dolayı seydalara teşekkür eden Davutoğlunun, çözüm sürecinin aksamadan devam edeceğini söylediği öğrenildi. Medrese alimleri de Davutoğlundan çözüm sürecinin seçime heba edilmemesini istedikleri öğrenildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024