Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1733 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 06:19

Başbakan Davutoğlu: Herkes haddini bilecek

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Herkes haddini
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Herkes haddini bilecek haberi

Başbakan Davutoğlu, Hürriyetin Cumhurbaşkanı Erdoğana yönelik hakaretvari sürmanşetine çok sert tepki gösterdi: Basın özgürlüğüne saygımız var ama biz önüne pijamayla çıkacağın Başbakan değiliz. Herkes haddini bilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğan Medya Grubuna seslenerek, “Biz, sizin, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize başyazılarla dizayn veremezsiniz.  O eski Türkiyeydi” dedi.

Davutoğlu, partisinin Zonguldak mitinginde yaptığı konuşmada, Doğan Grubu ve HDPye yüklendi.  Seçim sonrasında özgürlükçü ve sivil bir yeni anayasa ortaya koyacaklarını söyleyen Davutoğlu, başkanlık sistemi de dahil, bütün idari yapıyı tekrar ele alıp, yeni Türkiyeyi inşa edeceklerini anlattı. Davutoğlu, şöyle konuştu:

Talimatla haber yazdılar

“Bir medya grubu, hani ‘417 el kaosa kalktı diyip TBMMye hakaret eden Doğan Medya var ya şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubatta gelen talimatlara göre, milletin inancıyla savaşan, başörtülülere hakaret eden bu medya, bugün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanına cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini yurdunu bilecek.”

Terör teşvikçiliği yaptılar

   Doğan Medya Grubunun kendisine de Savcı Mehmet Selim Kirazın şehit edilmesi olayında bir başyazıyla cevap verdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: “O gün bütün gece, biz o şehit savcımız için çalışırken, bunlar internet sayfalarında, şehit savcımızın başına dayanan tabancayla silahla resimlerini bastılar, terör teşvikçiliği yaptılar. Gece yarısı kendilerine haber gönderdim, ‘Bunu basmayın, şehit savcımızın küçük çocuğu var, annesi, babası, eşi var. Cenaze töreninde çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin. Ne menfaatiniz var, yapmayın dedik.O medya, ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı. Buna Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak değil, bütün basına gece 1de bu ricada bulunmuş biri olarak değil, bir insan, bir baba, bir kardeş olarak, isyan ediyorum, ettim.”

O günler eski Türkiyedeydi

“İşte buradan söylüyorum. Biz, sizin, huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize başyazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, gücümüzü Allahtan ve milletten aldık. O eski Türkiyeydi. Başbakana talimat verdikleri, eşofmanla karşıladıkları eski Türkiyeydi. “

Davutoğlu, aynı gazetenin bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğana cevap verdiğine dikkati çekerek, “Oturun, gazeteciliğinizi yapın. Basın özgürlüğü içinde bizi eleştirin ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşınızda bizi bulursunuz, ne olursa olsun. Eğer Türkiyede tam da seçimlere giderken, kışkırtıcı yayın yaparsanız bunun karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Herkes hak ettiği muameleyi görür” diye konuştu.    

MADENCİLERE İŞE GERİ ALIM MÜJDESİ

Başbakan Davutoğlu, maden kazalarının ardından çıkardıkları iş güvenliği yasaları nedeniyle kapanan madenler ve buralarda işlerinden olana madencilere de bir müjde verdi: “Baktık ki bu getirdiğimiz kurallar, bu getirdiğimiz sistem bazı işverenlerimiz için zorluklar getiriyor ve bunun getirdiği zorluklar sebebiyle bazı iş yerleri kapandı, takriben 4 bine yakın madencimiz işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Gelmeden önce Bakanlar Kurulunda imzaya açtım, rödovansların ve işverenlerin fiyat farkıyla ilgili düzenlemeyi yapıyoruz ve bu işçilerimizin artık geri alınmasına hiçbir engel kalmıyor” dedi.

Muhalefetin hepsinin ortak bir adı var: ETP

“Birileri şiddet ve nefret peşinde. Dün, HDPnin Adana ve Mersin bürolarına bazı saldırılar oldu. Karaman mitingindeydim, anında, şiddetle lanetledim. Hemen gerekli talimatları verdik. Ancak bizim adaylarımıza Siirtte, Ağrıda Vanda saldırılar olurken kimse tek bir kelime etmedi. Doğan Medyası sustu, Gülen ve Paralel medya tahrikkarlık yaptı. Saldırıların ardından HDP ‘Saldırıların bir kısmını MHP işareti yapanlar yapıyor ama onlar değildir diye. MHP topu aldı hemen dedi ki, ‘Bunu AK Parti yapıyor. CHPliler de aynı. Görüyor musunuz ittifakı, üçü bir arada. Güya HDP ve MHP ayrı çizgideler. Ama İç Güvenlik Yasası Mecliste konuşulurken üçü birden bize karşı harekete geçti. Şimdi de bu şiddet olaylarıyla ilgili aynı dili kullanıyorlar. Paralel çete, akıl hocaları bunlara dedi ki ‘MHP, CHP, HDP bir araya gelin, artı Paralel cephe bir araya gelin, 4 yanlış 1 doğruyu götürsün. Bu hesap siyasette tutmaz. Siyasette 1 doğru, 4 yanlışı götürür.”

Davutoğlu, “İşte dördü bir arada. Dün, HDP bu şiddet olayları üzerine, bir kez daha ispat edildi ki bunlar aynı kaptan su içiyorlar, birbirlerinden besleniyorlar. Bunun sebebi şudur; 12 yılda AK Parti ile kazanılan bütün kazanımları durduracak şekilde bu yürüyüşe bir darbe vurmak. Bunların hepsinin ortak bir adı var: ETP, Eski Türkiye Partisi” dedi. “Birileri şiddet ve nefret peşinde. Dün, HDPnin Adana ve Mersin bürolarına bazı saldırılar oldu. Karaman mitingindeydim, anında, şiddetle lanetledim. Hemen gerekli talimatları verdik. Ancak bizim adaylarımıza Siirtte, Ağrıda Vanda saldırılar olurken kimse tek bir kelime etmedi. Doğan Medyası sustu, Gülen ve Paralel medya tahrikkarlık yaptı. Saldırıların ardından HDP ‘Saldırıların bir kısmını MHP işareti yapanlar yapıyor ama onlar değildir diye. MHP topu aldı hemen dedi ki, ‘Bunu AK Parti yapıyor. CHPliler de aynı. Görüyor musunuz ittifakı, üçü bir arada. Güya HDP ve MHP ayrı çizgideler. Ama İç Güvenlik Yasası Mecliste konuşulurken üçü birden bize karşı harekete geçti. Şimdi de bu şiddet olaylarıyla ilgili aynı dili kullanıyorlar. Paralel çete, akıl hocaları bunlara dedi ki ‘MHP, CHP, HDP bir araya gelin, artı .





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024