Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2567 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:15

Başbakan Davutoğlu: Hem dağ hem ova olmaz

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Hem dağ hem ova
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Hem dağ hem ova olmaz haberi Başbakan Davutoğlu, AK Parti olarak hangi partiye olursa olsun, şiddeti hemen telin ettiklerini ancak kendilerine yapılan saldırılarda muhalefetin sessiz kalmasını eleştirdi. Davutoğlu, Bir ayağı ovada bir ayağı dağda siyaset olmaz dedi.
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün Mardinde il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri için 48. mitingini Çorumda yaptı. Abide Meydanını dolduran onbinlere seslenen Başbakan Davutoğlu, , Çorumlulardan 7 Haziran seçimlerinde AK Partiye 4 milletvekili vermelerini istedi. “Siz dört verin, 5. milletvekiliniz biziz inşallah” diyen Davutoğlu, vatandaşlardan AK Parti ile diğer partileri kıyaslamalarını istedi.

Demirtaş yalan söylüyor

Konuşmasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşa yüklenen Davutoğlu, “Bu HDP Eşbaşkanı, ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı diyen cahil, şimdi tutmuş ‘Mersinde, Adanadaki saldırıları AK Parti yapıyor diye. İlk anda kınadık, bütünüyle olayın üzerine gidiyoruz? Ama bilin ki bu ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır derken ne kadar yalan söylüyorsa ‘Adana ve Mersindeki olayların arkasında AK Parti derken aynı ölçüde yalan söylüyor” dedi.

Şiddeti bırakıp öyle gelin

Partisinin Mardin il başkanlığına bugün (dün) bir bombalı saldırı düzenlendiğini belirten Davutoğlu şöyle konuştu: “Bugün Mardinde il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Hemen şiddeti telin ediyoruz ama bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı ‘demokrasi diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum onlara; bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz.”

Allah razı olsun Gülizar teyze

Davutoğlu, daha sonra, Çorumun Bayat ilçesinin Dorukseki köyünde AK Partiye ait bir araç üzerindeki Başbakan Ahmet Davutoğlunun fotoğrafını öperken çekilen fotoğrafı basında yer alan Gülizar Kızmaz isimli yaşlı kadını platforma çıkardı. Yaşlı kadının, resmini öperken çekilen fotoğrafı da vatandaşlara gösteren Davutoğlu, “İşte bizdeki muhabbet. Biz görmeden severiz, duyarak, duayla severiz. Allah razı olsun Gülizar teyze” şeklinde konuştu. Gülizar Kızmaz da Başbakan Davutoğluna sarılarak, dua etti ve  “Allah bağışlasın, Allah uzun ömürler versin” dedi.  

Şimdi de Paralel parti kurdular

AK Partinin karşısında görünüşte 3 tane parti yaşırtığını ancak bunlara bir de Paralel Yapının eklendiğini söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: “Paralel devletten sonra paralel parti kurdular. Hepsi birden dört ediyor ama biz Çorumdan 4 milletvekiliyle bu dördünün hesabını göreceğiz. Diyorlar ki eski Türkiyeyi geri getirelim. Yani hastane kapısında emeklilerimizin vefat etiği, günlerce emekli maaşı almak için kuyrukta beklediği, okullarımızda sınıfların 80-100 kişi olduğu, Türkiyenin itibarının yerle bir edildiği bu eski Türkiyenin geri dönmesine siz, izin verir misiniz?”

Kılıçdaroğlu her gün bir yanlış üretiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun vaatlerini de eleştiren Davutoğlu şunları söyledi: “CHP Genel Başkanı her gün bir yanlış üretiyor. Her gün diyorum ki bu yalan, bu hesap yanlışlığı ama eline bir kağıt vermişler, ezberlemiş, onu tekrar ediyor. Mazotla ilgili sözler söylüyor. Biraz önce bir Çorumlu arkadaşımız elime bir kart verdi. Akaryakıt kartı. Yani mazotun bir kartla alındığı dönemler. 1979, CHP dönemi. Şimdi biz doğal gaz dediğimizde onların aklına tüp gaz geliyor. Çünkü tüp gaz kuyrukları CHPnin ürünüydü.”

Bunların dikili bir taşı bile yok

7 Haziranda yeni bir döneme girileceğine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti: “7 Haziranda bir seçim yapılacak. Bu seçim ya yükselen, büyüyen, kalkınan Türkiyenin devamını garanti edecek ya da hiçbir iktidar iddiası olmayan, tek iddiaları AK Partinin gücünü zayıflatmak olan bu üç parti ve paralel çetenin tuzakları etkili olacak. Bunlar diyor ki onların uluslararası işbirlikçileri de diyorlar ki ‘üçünüz bir araya gelin. Üç yanlış bir araya gelsin. Yani CHP, MHP ve HDP. Bir yanlış da paralel. Onları orkestra şefi gibi idare etsin ve bir doğruyu, AK Partiyi götürsün. AK Padrti bunları siyaset çöplüğüne atacak.” CHPnin, MHPnin memlekette dikili tek taşları olmadığını söyleyen Davutoğlu, “HDPyi zaten zikretmiyorum. Onlar yapmak için değil, yıkmak için varlar” dedi. AK Partinin 13 yılda ülkeye kazandırdıklarını anlatan Davutoğlu, vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerine ciddi bir ders vermelerini istedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024