Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2327 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 06:15

Başbakan Davutoğlu: Ha Esad, ha Hitler

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Ha Esad, ha
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Ha Esad, ha Hitler haberi Başbakan Davutoğlu, Suriyede 200 bin kişinin ölümüne neden olan kanlı iç savaşın en büyük sorumlusunun Esad olduğunu vurguladı. Davutoğlu, Çözüm bahanesiyle o eli sıkarsanız insanlığın ortak vicdanında tarih boyunca yargılanırsınız dedi.
Star - Ankara

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyadaki kur dalgalanmalarından dolayı Türkiyede bir kriz senaryosu yazmaya kalkışanlara sert çıkarak, “Küresel ekonomi dalgalanmaları bahane ederek Türkiyede kriz oluşturmaya çalışılıyor.  Birilerinin ve Paralel çetinin de hedefi bu. Ama avuçlarını yaladılar yine avuçlarını yalayacaklar” dedi.

Kriz bekleyen avucunu yalar

Partisinin grup konuşmasında Halepçe katliamının yıl dönümünden bahsederken, Halep ve Suriyeye dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, “Esadi, halkına zulmetmemesi konusunda defalarca uyardık. Şimdi aykırı sesler duyuyoruz. Esadle müzakere edilmiş. Kırmızı çizgi olan kimyasal silahı kullanmış olan Esadin elini sıkarsanız insanlığı ortak vicdanında tarih boyunca sizi yargılanırsınız. Ha Saddamın eli sıkılmış ha Hitlerin ha Esadin eli sıkılmıştır. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama biri zulüm yaparsa işte o zaman dur deriz. Hiçbir zaman zalimin yanında, o fotoğrafın içinde yer almadık, almayacağız” diye konuştu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin sözünün yalanlandığını hatırlatan Başbakan, “O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Ama buradan ABD ve ABye sesleniyorum zalimle iş yaparsanız hiçbir samimiyetiniz kalmaz” dedi. Küresel ekonomik dalgalanmaları bahane ederek Türkiyede kriz oluşturmaya çalışıldığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, “Doların yükselişiyle mutlu olanlar kendilerine bir pay çıkarmaya çalışılıyor. Birilerinin ve paralel çetinin de hedefi bu. Ama avuçlarını yaladılar yine avuçlarını yalayacaklar” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesi yeni kumpaslar

Davutoğlu AK Partiyi iktidardan seçimle uzaklaştıramayacağını anlayan güçlerin her seçim öncesi yeni kumpaslar denediğini vurgulayarak, 2015 seçimleri öncesinde de yeni kumpasların deneneceği uyarısında bulundu. Davutoğlu, “Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar. Ekonomideki iniş çıkışlar dünyadaki ekonomik dalgalanmaların yansımasıdır. Kimse kriz beklentisi içinde olmasın. Krize yatırım yapanlar kaybedecekler” dedi.

DEMİRTAŞA SERT CEVAP:  Hadsiz ve saygısızca 

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “HDP olduğu müddetçe Başkan olamayacaksın sözlerine sert karşılık verdi. Davutoğlunun mesajları şöyle; “HDP Eş Başkanı Demirtaşın açıklaması had bilmezliğin ve demokrasiye saygısızlığın yeni örnekleridir. Demirtaşın dönüp dolaşıp geldiği yer, 1990larda Kürt vatandaşlarımızın iradesini yok sayan vesayetçilerle aynı yer olmuştur. Dün sayın Cumhurbaşkanımıza “muhtar bile olamazsın” diyenler bugün sokağa çıkamaz durumdadır.  Demirtaşın pazarlık partisi değiliz sözlerine tüm milletimiz sadece gülmektedir. AK Partiyi “kirli pazarlık”la anmak onun haddi değildir. AK Parti bugüne kadar tamamen milletin teveccühüne dayanmıştır. CHP ile her türlü pazarlığa giren Demirtaşın bu konuda söyleyecek sözü de yok, konuşacak yüzü de. Daha son yerel seçimlerde tek ortak noktaları Ak Partiye karşı çıkmak olan tüm muhalefet partileri her yerde bize karşı işbirliği yapmıştır. Sonuç ise onlar için hüsran oldu.Ak Partinin Demirtaş gibilerin ittifakına da verecekleri akla da ihtiyacı yok.Bize aziz milletimiz yeter” dedi.” 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024