Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1741 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

Başbakan Davutoğlu: Güçlü Türkiyeden korkuyorlar

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: Güçlü Türkiyeden
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Güçlü Türkiyeden korkuyorlar haberi

Başbakan Davutoğlu, Paralel çetenin ihanetlerini gören yabancı bir heyetin kendilerine Biz 10 yıldır başımıza bir şey gelirse Türkiye var arkamızda size bir şey olursa biz ne yaparız dediğini belirterek, Güçlü Türkiyeden korktukları için saldırıları başlattılar dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından Türkiyeyi ziyaret eden bir heyetin kendilerine ‘Biz 10 yıldır başımıza bir şey gelirse arkamızda Türkiye var diye rahattık. Size bir şey olursa biz ne yaparız” dediğini anlattı. Başbakan, “7 Haziran hem Türkiyenin hem de dünya mazlumlarının kader seçimi. Yurtdışında da bazı çeteler Türkiyenin bu gücünden rahatsız oluyor. Cumhurbaşkanımızı, beni, AK Parti kadrolarını iftiralarla zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Zannediyorlar ki  o tehditlerden korkar, geri çekiliriz. Hedefimiz Türkiyeyi kudretli, şefkatli kılmak, küresel güç yapmak” dedi. Partisinin Afyonkarahisar, Bilecik ve Eskişehir mitinglerinde konuşan Başbakan, 28 Şubat döneminde yaşanan zulümlerden bahsederken “Benim eşimde bütün bu çileli yoldan geçti, bütün başörtülüler gibi. Bütün bu şartlarda demokrasi ayaklar altına alınmışken Türkiyede demokrasiyi yeniden kim inşa etti?” diye sordu. Önceki gün Yassıadada temelini attığı ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası projesini hatırlatan Davutoğlu, “Adnan Menderesin asılmasına sebep olan şey minarelerden yükselen Allahu ekber sesiydi, o getirmişti tekrar. İşte CHP zulmü bu. Minareler yıllarca Allahu ekber nidasına hasret bırakıldı. Şimdi de ‘Diyaneti kapatalım, imam hatiplerin orta kısımlarını kapatalım diyorlar. Be hey gafiller, bu millet bu yollardan geçti” diye konuştu.

İsrail ile sen dost ol 

AK Partinin geçmişinde darbe geleneğinin olmadığını belirten Davutoğlu, nerede olursa olsun darbelere karşı çıkmaya devam edeceklerini dile getirdi. Davutoğlu, Mısırda darbeye karşı çıktıkları için Kılıçdaroğlunun AK Partiyi eleştirdiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Şimdi de soruyor: ‘Bizim İsrailde niye Büyükelçimiz yok. Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba. Yani Mavi Marmaradan haberi yok. Gazzede katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksaya giren o siyonistlerden haberi yok. Behey gafil, biz Mescid-i Aksaya postallarla girenle dost olmayız. Sen ol. Herkese elçi gönderdin, Esedin elini sıktın, İsraille sen dost ol, biz olmayız.”

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaşın da ‘Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır dediğini hatırlatan Davutoğlu, “Ben söyledim, böyle zor oluyor, idare etmek zor oluyor. Şu CHP ile HDPyi birleştirelim, CHDP olsun, eş başkanları da Kılıçdaroğlu ile Demirtaş olsun. Böyle karşımıza gelsinler değil mi? Hesabı yekten, birden soralım” dedi.  

Hasan Polatkan Havaalanı

Eskişehir mitinginde, Eskişehir Havalimanının yeni adının Hasan Polatkan Havalimanı olarak değiştirileceğini açıklayan Davutoğlu “Buraya İnen her uçak, her yolcu Türk demokrasi tarihinin bu aziz şehidine hürmet etsin, Fatiha bağışlasın” diye konuştu. “Birileri AK Parti için ‘hayat tarzımıza karışacak diyordu. Bütün vatandaşlarımızın özgürlükleri bizim teminatımız altındadır” diyen Davutoğlu, muhalefeti şu sözlerle hedef aldı:

Paralelin peşine takıldılar

“Ne Kılıçdaroğlu ne de Bahçeli çıkıp mertçe darbeleri karşıyız diyemedi. Perde gerisinde iş bölümü yapmışlar, paralelcilerin aklıyla. Diyorlar ki ‘AK Parti nerede güçlüyse, onun karşısında kim varsa onu destekleyelim. Bazı yerlerde paslaşıyorlar. Şu şehirde AK Parti kuvvetli mi karşısında HDP mi var, paralelciler, MHP hepsi onu destekliyor. Başka bir şehirde MHP mi öne çıkıyor? CHP ile MHP paslaşıyor veya CHP öndeyse onlar paslaşıyor. Arkada da bu orkestrasyonu paralelciler yapıyor. Onların arkasında da uluslararası bir üst akıl.”

KILIÇDAROĞLU İSPAT ETSİN HEMEN İSTİFA EDEYİM

Muhalefetin söylediklerinin doğru olmadığını ifade eden Davutoğlu,  şunları kaydetti: “Kılıçdaroğlunun, eline bir kağıt vermişler, şu Amerikadan gelen reklamcı mı verdi, kim verdi bilmiyorum, kampanyanın başından beri aynı şeyleri  okuyor, hiç değiştirmiyor. 1 aydır neredeyse diyor ki ‘Bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var. 2-3 gün önce söyledim, ‘Kılıçdaroğlu, ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da dayak yemedin. O dayağı kastetmiyorum ama. Geçmişte ‘Türkiyede eğer bin liranın altında yaşayan 8 milyon emekli varsa bunu ispat edersen ben bugün istifa edeceğim dedim. Bugün sabah galiba Kahramanmaraşta yine aynı yalanı söylemiş. Seyyanen emeklilerimize verdiğimiz 100 liralardan sonra hele şu anda takriben 1 milyon civarında bin liranın altında var. İnşallah, emeklimize de esnafımıza da çiftçimize de itibarı biz kazandırdık, kazandıracağız”

FİLİSTİNİ SAVUNDUK DİYE SALDIRIYORLAR

“One minute diyen de bizim Cumhurbaşkanımızdı, İsrailin bütün tuzaklarına rağmen Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Filistin devleti tanınırken İslam dünyası adına, Filistin adına konuşan tek Dışişleri Bakanı da bendim” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: “O gün herkes bir köşeye çekilmişti, dışişleri bakanları tatile çıkmıştı, İslam dünyasından bile kimse gitmemişti ama Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas o günü anlatırken bana ‘hatıralarımı yazıyorum, hiç unutmayacağım bir gün. Filistin devleti, üye olmayan statüyle üye devlet olarak tanındığında BMKGKda yanımda bir tek Türk Dışişleri Bakanı vardı dedi. İsraili savunanlar vardı ama Filistini savunan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti Devletiydi. Onun için tuzak kuruyorlar. Daha önce övgüler dizenler, daha önce bazı yayınlarla Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımızaniye  geçiyor biliyor musunuz? Çünkü biliyorlar ki AK Partiden zalime dost olmaz, biliyor ki AK Parti ‘dünya 5ten büyüktür diyor. İşte aramızdaki fark bu.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024