Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2274 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2015 - 05:37

Başbakan Davutoğlu: 8 Haziranda kaldığımız yerden devam edeceğiz

Büyüt
Küçült
Başbakan Davutoğlu: 8 Haziranda kaldığımız yerden devam
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: 8 Haziranda kaldığımız yerden devam edeceğiz haberi

Başbakan Davutoğlu birilerinin bölgede kardeşi kardeşe kırdırtma planları yaptığını ama bu operasyonlara izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu Size taahhüt ediyorum, 8 Haziranda sonuç ne olursa olsun ilk meselemiz Çözüm Süreci olacak dedi.

Şeyhmus Çakan

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, “Bir kere daha hala darbe ve vesayetten medet umanlara haykırıyoruz, bu millet hiçbir zaman bir daha darbeye, vesayete geçit vermeyecektir” dedi. DavutoÄŸlu partisinin önce Batmanda, ardından Mardin mitinginde halka hitap etti. Batmanda alandakileri Kürtçe “Serçava serseran” (Başım gözüm üzerine) ifadeleri ile selamlayan DavutoÄŸlu, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Türkiyede bir daha darbe ve vesayate  geçit vermeyeceklerini belirtti. 

İsrail basını HDPyi destekliyor

Çözüm ve barışın kendilerine emanet olduÄŸunu ve emanetin gereÄŸini yerine getireceklerini vurgulayan DavutoÄŸlu, Çözüm Sürecini sonuca ulaÅŸtırmakta da kararlı olduklarını vurguladı.  KonuÅŸmasında HDPye yüklenen DavutoÄŸlu, “Darbelere karşı olduÄŸunu söyleyen HDP Ä°sraile yaranmak için ‘Kudüs Yahudilerin mekanıdır diyor. Ä°srail yanlısı uluslararası basına bakın, ‘HDP barajı geçsin de AK Partinin önü kesilsin diye yayın yapıyor. Bunlar güya antiemperyalistti. Emperyalist çevreler HDP kazansın diye kampanya yürütüyor” dedi. DavutoÄŸlu, HDPnin eski Marksist köklerini keÅŸfettiÄŸini, Fransa Komünist Partisinin de HDPye destek beyan ettiÄŸini belirterek, “Yakışır, onlara ancak batıdaki marjinal partiler destek verir” dedi.

HDP darbecilerle birlikte

DavutoÄŸlu, HDPnin darbeleri destekleyenlerle aynı kefede olduÄŸunu ifade ederek, birçok kesimin sadece AK Partiyi durdurmak için koalisyon oluÅŸturduÄŸunu söyledi. DavutoÄŸlu, “2011de AK Partiye oy verenlere ‘bidon kafalı diyen köşe yazarı var ya, ‘göbeÄŸini kaşıyan adamlar diye millete hakaret eden biri var ya ÅŸimdi ‘Hepimizin oyları HDPye diyor. Milletle savaÅŸan herkes ÅŸimdi HDPye oy istiyor” diye konuÅŸtu.

Derin devleti savunanlar...

GeçmiÅŸte derin devletin yaptığı faili meçhul türü uygulamaların, zulümlerün bu sefer HDP ve onun arkasındaki örgüt tarafından yapılmaya çalışıldığına dikkat çeken DavutoÄŸlu, “Ä°lginç bir ÅŸekilde bakıyorsunuz, eskiden derin devleti savunan zihniyet, ÅŸimdi HDPnin barajı aÅŸması için çaÄŸrılarda bulunuyor” dedi.   “Seçim sonuçları ne olursa olsun, size taahhüt ediyorum; inÅŸallah 8 Haziranda da millet bize emaneti verdiÄŸinde gündemimizin ilk meselesi Çözüm Süreci olacak” ifadesini kullanan DavutoÄŸlu “Hiçbir ÅŸekilde Çözüm Sürecinden taviz vermeyeceÄŸiz. Ama muhatabımız millettir” diye konuÅŸtu.

AYDINLARIN DERDİ DEMOKRASİ VEYA ÖZGÜRLÜK DEĞİL

Bir grup aydının HDPye destek niteliÄŸinde bildiri yayınladıklarını aktaran DavutoÄŸlu, herkesin bildiri yayınlama hakkı olduÄŸunu bu hakka saygı duyduÄŸunu belirtti. Ancak aydınların öncelikle objektif olması gerektiÄŸine iÅŸaret eden DavutoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: “Bildiride diyor ki ‘HDPye yapılan saldırılar kaygı verici. HDPye yapılan her türlü saldırıyı biz kınadık, faillerini de buluyoruz. Ama aydın olmak aynı metinde AK Partiye yapılan saldırıları da kınamayı gerektirmez mi? Niye bu aydınlar sadece HDPye yapılan saldırıları kınar? Neden AK Partiye dönük saldırıları kınamaz? Neden her gün Kandilden, ‘EÄŸer HDPye oy vermezseniz ÅŸiddeti tekrar baÅŸlatırız diyenleri kınamazlar.”

Niye ÅŸiddeti eleÅŸtirmiyorlar?

“Neden musluklardan akan kan resimleri ile ülkeyi terörize etmek isteyenleri, milleti tehdit edenleri kınamazlar? Buradan o aydınlara sesleniyorum; bir bildiri ile ‘ya silah ya demokrasi diyecekler mi? Neden çıkıp da ‘demokrasinin olduÄŸu yerde terör olmaz, demokrasinin olduÄŸu yerde silahlı gruplar olmaz diye bildiri vermiyorlar? Neden özgürlükler adına çıkıp da AK Partiye saldırırken, özgürlükleri yok eden tek parti zihniyetini neredeyse DoÄŸu, GüneydoÄŸuda inÅŸa etmek için halkı baskı altında tutanlara ses çıkarmazlar? Neden hala terörü bir silah gibi kullanmaya ses çıkarmazlar? Çünkü onların meselesi özgürlük, demokrasi meselesi deÄŸil. Onların bütün meselesi AK Partiyi zayıflatmak.”

ARKADAŞINI SÖYLE KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM

KonuÅŸmasında “Bana arkadaşını söyle sana kim olduÄŸunu söyleyeyim” ÅŸeklindeki deyimi hatırlatan DavutoÄŸlu, “Arkadaşı Ermeni diasporası olandan Kürte, Türke, Arapa fayda gelir mi? Arkadaşı millete ‘göbeÄŸini kaşıyanlar diyenden Kürte, Türke, Arapa fayda gelir mi? Daha birkaç seneye kadar birçok dümenin içinde karşı karşıya oldukları paralel çeteden destek uman HDPden, millete fayda gelir mi?” diye sordu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024