Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1893 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 09:13

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Yeni komplo peşindeler

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Yeni komplo
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Yeni komplo peşindeler haberi

Başbakan Davutoğlu, CHP, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Partiyi durdurmak. Gezi Provokasyonu yaptırdılar, 17-25 Aralıkta paralel cephe harekete geçti, durduk mu? 7 Hazirana giderken hepsi birleşse yine millet kazanacak dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin önce Osmaniye ardından Samsunda düzenlediği mitingde halka seslendi. AK Parti Hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılıyla bugünü kıyaslayan Davutoğlu, sıfırladıkları IMF borçlarını ve ülkenin yaşadığı bozuk ekonomili dönemi hatırlattı. “Onlar konuşur AK Parti yapar” diyen  Davutoğlu, şuan insansız hava aracı üretebildiklerini ve 2023 yılında yüzde 100 yerli üretim milli savaş uçakları üreteceklerini müjdeledi.

Biz gelene dek sahipsizlerdi

Davalarının, al bayragı bütün dünyada dalgalandırma davası olduğunu belirten Davutoğlu, Osmaniyelilere “Bu al bayrağı dünyanın her yerinde dalgalandırmaya var mısınız?” diye sordu.  Moğolistanda bulunan Orhun Anıtlarını restore edip 14 kilometre yol yaptıklarını, Sultan Sencer Hanın mezarı dahi yokken devasa bir türbe yaptırdıklarını anlatan Davutoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sultan Murat Hüdavendigarın Kosovada türbesiyle kimse ilgilenmedi,  gidip türbenin tamiratını kim yaptı? İşte, Sultan Murat Camisi çökmek üzereydi, biz gelene kadar sahipsizdi. Kim yaptı? Ecdat yadigarı her şeye sahip çıktık. Şimdi de Hür Baba türbesini yaptırıyoruz Budapeştede. 3 sene önce Myanmarda, Arakanda zulüm başladığında Myanmara Büyükelçi tayin ettik. 1. Dünya Savaşı sırasında orada 6 bini aşkın şehidimiz vardı. Hepsinin tek tek mezarlarını bulduk. Bizim milliyetçilik anlayışımız, Türkiye milliyetçiliğidir.” Türkiyeyi ilk 10 devlet arasına koymayı hedeflediklerini anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “CHP ne yapmak istiyor, HDP, MHP ne yapmak istiyor? Tek hedefleri var AK Partiyi durdurmak. Gezi Provokasyonu yaptırdılar, durdurabildiler mi? 17-25 Aralıkta paralel cephe harekete geçti, durduk mu? 30 Mart öncesinde paralelciler, bizim güçsüz olduğumuz yerde karşımızdaki kim güçlüyse onu desteklediler. Bahçeli ile Kılıçdaroğlu, arkalarına 10-12 parti takıldı, karşılarında yiğit adam vardı. Milletin adamı Erdoğan ve Ak Parti vardı. Sonunda ne oldu milletin adamı kazandı. 7 Hazirana giderken perde gerisinden birileriyle paslaşıyorlar. Biz bunlara meydanı bırakır mıyız? Hepsi birleşse de yine kazanamayacaklar. Hedefimiz belli; Türkiyeyi ilk 10 devlet arasına koymak. Türkiyeyi demir yolları, havaalanlarıyla çağdaş hale getirmek.” 

Selahattinimiz Kudüs Fatihi

HDP Eş Genel Başkanının Taksim-Kabe karşılaştırması için ‘gaflet diyen Davutoğlu, “Bir daha ona Selahattin demeyeceğiz. Bizim için Selahattin, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyübidir. Hasta evet hasta. Kudüse ‘Yahudilerin mekanı dedi” diye  konuştu.

Kılıçdaroğlu İnönünün  yolunda

3 Mayıs Türkçülük Gününe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, 3 Mayıs 1944 de aralarında Nihal Atsız, Fikret Erdoğdu ve Alparslan Türkeşin de bulunduğu 165 aydının CHP tarafından hapishaneye konulduğunu anımsattı. Öte yandan, o dönem CHP Genel Başkanı İsmet İnönünün Azerbaycandan gelen 146 Azeriyi Ruslara teslim ederek ölmelerine göz yumduğunu anımsatan Davutoğlu, “Rusya baskısıyla 165 genç üniversiteli tutuklandı, 146 Azeri de şehit edildi. Bahçeliye sorduk, böyle bir CHP ile nasıl çatı aday peşinde koşarsın diye. Şimdi de seçim sonrası koalisyon hesapları içindeler” diye konuştu.

İnancımızın gereği bu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun “Suriyeden gelenleri geri göndereceğiz” açıklamasını hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Biz buraya Oğuz Boylarıyla gelirken bir kısmımız Toroslara gitmiş, bir kısmı Osmaniyede kalmış, bir kısmı da hac yolunu korumak için Suriye, Halepe gitmiş. Mazlumu zalime vermek Oğuz öğretisinde var mı?  Kılıçdaroğlu aynen İnönü gibi teslim eder. Şimdi aynı o zaman Azerileri teslim ettikleri gibi şimdi de Suriyeden gelen hac yolunu bekleyen yiğitleri ‘Geri vereceğiz diyor. Verdirir miyiz? Bizim inancımız, kültürümüz bu. Şimdi şuan Bahçeliden açıklama bekliyoruz. ‘Türkmenleri vermeyiz demedi. Bizim kapımıza gelen kim olursa olsun, onu korumak bizim inancımızın  gereğidir.”

Gözü Hazinedeki parada

“Kılıçdaroğlunun gözü ışıl ışıl Hazinedeki paranın üzerinde. Diyor ki ‘bana dört yıl verin yeter.    4 yıl içinde gelip Hazineyi tüketecek. Senin bu tarlada izin yok.”

Bahçeliyi memleketinde yuhalatmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin doğduğu şehir Osmaniyede 2002 yılında doğalgaz, üniversite, nitelikli yataklı hastane ve MR gibi basit bir cihazın bile olmadığına dikkat çeken Davutoğlu, şuan kentte 3 atık su arıtma tesisi olduğunu ve organize sanayi bölgesinde 11 bin 500 kişinin çalıştığını anlattı. Vatandaşların Bahçeliyi yuhalaması üzerine Başbakan Davutoğlu, “Biz eleştiririz, sesimizi yükseltiriz ama kimseye hakaret edilmesine, yuhalanmasına da izin vermeyiz. Oğuz Türklerinin adabı, terbiyesi budur” diye konuştu. Davutoğlu, Osmaniyenin 2002 yılında 900 bin dolar olan ihracatının bugün 90 milyon dolara ulaştığını dile getirdi. Davutoğlu, kentin, ulaşım merkezi haline geleceğini vurgulayarak hızlı tren ve büyük tünel projelerinin tamamlanacağını ifade etti.

TÜRKİYE MİLLİYETÇİLİĞİ YAPIYORUZ

Kültür Bakanı Ömer Çelik, 7 Haziran seçimleri öncesinde muhalefet partilerini eleştirerek, “Onlar parti milliyetçiliği yaparken, biz Türkiye milliyetçiliği yapıyoruz” dedi. Çelik, partisinin Osmaniye mitingİNde, 7 Haziranda yapılacak genel seçimlere iki partinin gireceğini ifade ederek, milletin, demokrasinin ve milli iradenin partisi AK Parti ile statüko partilerinin seçimlere gireceğini söyledi. Türkiyedeki tüm siyasi partilerin özlemlerini giderecek tek partinin AK Parti olduğunu savunan Çelik, “CHPli, MHPli kardeşlerimiz ve diğer partilere oy veren kardeşlerimiz, şunu bilsinler ki, onların özlemlerini gerçekleştirecek parti sadece AK Partidir” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024