Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2203 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 07:16

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın haberi

Urfa ve Adanada coşkulu kalabalıklara seslenen Başbakan Davutoğlu, Türkiyede artık analar ağlamasın. Diyarbakır anneleri, Suriye anneleri, Filistin anneleri ağlamasın. Ya Rab tek bir annenin gözünden tek yaş düşmemesi için bize kudret ver dedi.

Şeyhmus Çakan - Şerife Güzel

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davuoğlu, “Birileri çıkıyor biz Kürtleri temsil ediyoruz diyor, bir diğeri Türkleri temsil ediyoruz diyor, birileri de Alevileri temsil ediyoruz diyor. Tüm Türkiyenin buluştuğu parti hangi parti? Bunların zihniyetine uyulsa Türkiye Iraka döner, Suriyeye döner, ülke bölünür. Ama bunu yapamayacaklar” dedi. 7 Haziranda sadece Türkiyenin kaderi değil,  Suriyenin, Filistinin, Somalinin kaderinin yazılacağını dile getiren Davutoğlu, “Bizimle yürümeye, Süleyman Şahın izinden gitmeye hazır mısınız, 12de 12 yapmaya hazır mısınız” diye konuştu. 

Analar bir daha ağlamasın

Bu topraklarda annelerin ağlamaması ve Ortadoğuya barış gelmesi için gece gündüz çalışacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Evlat acısı çekmiş annelere bakalım. Berfo Ana, 12 Eylül döneminde oğlu Cemil hapishaneye alınmıştı. Berfo Ana onu bir daha göremedi. 12 Eylül rejiminin kalıntılarını kim temizledi? İşkenceler altında ölenlerden sonra, Türkiyede işkenceyi tümüyle kim kaldırdı? 12 Eylülün yasaklarını kim kaldırdı? Başörtü yasağını kim bitirdi?” diye sordu. Çözüm süreci derken hiçbir annenin yüreğine ateş düşmesin diye bunu söylediklerini dile getiren Davutoğlu, “Her türlü anti demokratik uygulamaları kaldırdık. Ama halen bu terör örgütü baskı ve zulme devam etmeye çalışıyor. Yeter artık, silahları gömün diyecek misiniz. Çocuklarımızı dağda değil, okulda görmek istiyoruz diyecek misiniz? Biz biriz, beraberiz, diriyiz diyecek misiniz?” dedi.

Kardeşliğimizi bozamazlar

10 Mayıs anneler gününü de kutlayan ve haykırarak dua eden Başbakan Davutoğlu, gözyaşlarını zor tuttu. Davutoğlu “Türkiyede artık anneler ağlamasın. Şehit evlerine acı girmesin. Dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın. Suriye anneleri ağlamasın, Filistin anneleri ağlamasın. Ya Rab Hz. İbrahimin diyarından sesleniyoruz. Annelerin ağlamaması için bize kudret ver. Tek bir annenin tek bir gözünden tek yaş düşmemesi için bize kudret ver. Gözünden yaş düşen her anneye sahip çıkabilme kuvveti ver. Ta ki Anadolunun çocukları birbirine kıymasın” ifadelerini kullandı.

1980den 2002ye kadar halkı kıskaç içine almış olan bütün yasakları, kısıtlamaları kaldırdıklarını dile getiren Davutoğlu, “Kürtçe üzerindeki yasakları kim kaldırdı? Türkiyede ilk defa TRT Kürdiyi kim kurdu? O zaman Şanlıurfa meydanından güçlü bir ses verin, gün bugündür. Ezeli ebedi kardeş olmaya var mıyız? Kardeşliği bozmak isteyenlere ders vermeye var mıyız. Şanlıurfada ne diyorsak, Konyada da onu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, ‘Diyaneti, İmam Hatipleri kapatılım diyenlere 7 Haziranda ders verecek misiniz? Siz eski Türkiyeye dönün artık, yeni Türkiyenin güneşi doğuyor. Bir parti çıkıyor Kürtlerin temsilcisi, bir parti çıkıyor Türklerin temsilcisi biri de çıkıyor Alevilerin temsilcisiyiz diyor. Biz herkesin partisiyiz. AK Parti tüm etnik grupların partisi” dedi.

Adana mavrası cevabı

Başbakan Davutoğlu, Adana mitinginde MHP lideri Devlet Bahçelinin seçim beyannamesini açıklarken söylediği, ‘Bunlar Adana mavrası değil sözlerini hatırlattı. Davutoğlu “Madem Adanadayız birilerine mesaj gönderelim. Sayın Bahçeli ‘Bunlar gerçek, Adana mavrası değil dedi. Adanayla mavrayı yan yana kim zikreder? Sayın Bahçeli, Adananın yiğitleri marva da palavra da okumaz. Adana merttir, yiğittir. Adana, eğer Bahçeli sizden özür dilemezse marva nedir, mertlik nedir gösterecek misiniz?” diye sordu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024