Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1844 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2015 - 13:14

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Şer cephesi kurdular haberi

Başbakan Davutoğlu, Paralel Yapıya yakın isimlerin HDPli Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yaptıkları gizli görüşmeyi hatırlatarak, AK Parti karşıtı güçlerin Pensivanyanın talimatıyla bir şer cephesi kurduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve HDPnin koalisyon kuracak güce gelemeyeceğini belirterek, “Seçim öncesinde cephe kuruyorlar” dedi.

Belediye Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Davutoğlu, CHP ve HDPnin AK Partiye tuzak kurduğunu bildirdi. Davutoğlu, “Koalisyon kuracak güce gelemezler. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de bakıyorsunuz Pensilvanyadan bir talimatla paralelciler gidip HDPli Diyarbakır Belediye Başkanı ile arka kapıdan gidip konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar? ‘AK Partiyi nasıl durdurabiliriz. Siz kapalı kapılar ardında konuşuyorsunuz da millet Çankırı Meydanında konuşuyor” diye konuştu. AK Partinin kapalı kapılar ardında görüşmelerden ziyade direkt olarak milletle konuştuğunu belirten Davutoğlu, “Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki ‘Nezaket ziyaretine gelmişti Davutoğlu, “Peki nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından gelir” sorusunu yönetti. Başbakan Davutoğlu, ‘Bunların hepsi bir tuzak diyerek, Çankırı halkını “büyük oyunu bozmaya” ve 7 Haziranda oy kullanmaya davet etti.

‘Selahattin demeyeceğim

Konuşmasında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşa da yüklenen Ahmet Davutoğlu, “Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübiyi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübiyi. O ise Kudüs için ‘Yahudilerin kutsal mekanı diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır” dedi.

İHL ve Diyanetle uğraşıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun imam hatiplerle ilgili yaptığı teklifte “1+8+4” dediğini anlatan Davutoğlu “Yani 28 Şubatın yapamadığını yapıp, imam hatipleri 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden, orta okullarını tekrar kapatmak istiyor. İzin verir miyiz?” diye sordu. “Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanetle” eleştirisinde bulunan Başbakan Davutoğlu,“Biri de diyor ki ‘Diyaneti kapatacağım. İzin verir miyiz Selahattin Demirtaş” ifadelerini kullandı.

Bahçeli niye sessiz kalıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Esed zülmünden Türkiyeye sığınan 2 milyon Suriyeliyi ülkelerine geri göndereceğini söylediğini hatırlatan Başbakan ahmet Davutoğlu, şöyle konuştu: “Siz buna izin verir misiniz? Zalimden kaçan kadınlara kucağımızı açmışız, onları geri göndermemize razı olur musunuz? Bu ne demek biliyor musunuz? Aynı ağababası İnönü gibi. O da bize sığınan Azerileri teslim etmişti Ruslara. 146 Azeri, Iğdırda gözümüzün önünde şehit edilmişti. Bize sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı? Şimdi Bayırbucaktan gelen Türkmenler, aynı Azeriler gibi, Halepten, Celabustan, Çobanbeyden gelen Türkmenleri gibi, biz İnönü gibi geri verir miyiz? Katledilmelerine razı olur muyuz? CHP lideri Kılıçdaroğlu, onu anladık onun insanlıkla ilgili bir meselesi yok. O Esedin arkadaşı değil mi? Ama Devlet Bahçeli niye susuyor? Bahçeli niye ‘Bayırbucak, Halep Türkmenlerini biz vermeyiz demiyor. Bu, Oğuz töresine, İslam inancına, ensar ahlakına aykırıdır.”  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024