Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2463 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 11:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Güle hoş geldin deriz

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Güle hoş geldin
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sayın Güle hoş geldin deriz haberi Başbakan Davutoğlu, Abdullah Gülün adaylığı için, Kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan memnuniyet duyarız dedi. CHPnin kapatılacağı iddiası için ise abesle iştigal ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BMde düzenlenen “Cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi” konulu toplantıda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

- GÜLÜN ADAYLIĞI: Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, partimizin öncü kurucularındandır, bu anlamda da AK Partinin  kurduğu ilk hükümetin başbakanıdır ve AK Parti içinden çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın (Abdullah Gülün) tekrar AK Partide bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması, hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız Gülün öncülüğünde onun da içinde bulunduğu çalışmayla siyasi hayata katılmıştır. Dolayısıyla böyle bir şeye, ‘hayırlı olsun deriz sadece ve ‘hoş  geldin deriz. Kararları ne şekilde olursa hepimiz için sadece onur verici bir gelişme olur. Bundan memnuniyet duyarız.

- CHPNİN KAPATILACAĞI İDDİASI Bir böyle tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek dahi abesle iştigaldir. Türkiyede demokrasi öylesine olgunlaştı ki parti kapatma diye bir şeyi, bırakın teşvik görmeyi, bahsedildiğinde dahi bu muhaldir, olmaz denilecek husustur. Nitekim 2010 referandumda, CHP o referandumda biliyorsunuz bu maddelere karşı çıkmıştı ve partinin kapatılmasının tümüyle ortadan kaldırılması için AK Parti çalıştı. Fakat maalesef yeterince çoğunluk olmadığı için zorlaştırıldı ama parlamentoda AK Partinin bu çabalarına rağmen istediğimiz netlikte parti kapatma imkansız hale getirilemedi, ancak zorlaştırıldı. Zorlaştırılması şu, meclis kararı...

- MAĞDURİYET EDEBİYATI Ben buradan açık bir şekilde ilan ediyorum, herhangi bir parti için kapatma kararı olduğunda TBMMde AK Parti bu kapatma kararı karşısında yer alır. Bundan da hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Hiç kimse tam seçim öncesine böyle mağduriyet edebiyatı içine girmesin. Şimdiden söylüyorum hangi parti için olursa olsun, hangi ideolojik gerekçeler olursa olsun parti kapatma davası diye bir şey söz konusu olduğunda AK Parti bunun karşısında kale gibi durur. Bunu net olarak ifade ediyorum.

- AK PARTİ İZİN VERMEZ Artık muhal ve muhayyel senaryolar üzerinden Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin mağduriyet havasına girmemesi lazım. Türkiyede demokrasi yeterli olgunluğa erişmiştir. Kimsenin bu konuda tereddüt etmemesi lazım ancak şuna dikkat çekmek isterim, demek ki seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık garanti veriyorum, hiç bir şekilde AK Parti, ne CHP, ne MHP ne de herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024