Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2302 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 05:37

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhalefete edeb gerek

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhalefete edeb
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhalefete edeb gerek haberi

Başbakan Davutoğlu, Osmanlı Almanyanın kuklasıydı diyen HDP lideri Demirtaş ve Diyanet İşleri Başkanı Görmeze hakaret eden Kılıçdaroğluna sert çıktı; Evlerinde iki kitap olsa eleştiri ile hakaret arasındaki farkı anlayabilirlerdi dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çanakkale Savaşının 100. yılı anmalarında yaptıkları açıklamalarla tepki çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP lideri Demirtaşa yüklendi. Davutoğlu, AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreninde şöyle konuştu:

‘Ne büyük cehalet örneği

“İki siyasi partinin genel başkanının yaptığı iki tavır, ben dedim ‘Herhalde bu genel başkanların evlerinde kitap eksik. Birisi, ‘Osmanlı Devletini 1. Dünya Savaşında Almanyanın kuklası olmakla itham etti, hakaret etti ve bunu da 18 Mart Çanakkale Savaşının 100. yılında yaptı.Bir devleti ve de tam da emperyalistlerin yüklenerek bir kadim medeniyeti yok etmek üzere Çanakkaleye yürüdüğü savaşın yıl dönümünde o insanlara dönüp ‘Siz kuklaydınız demek, ne büyük cehalettir.” 

Emperyalizmin sözcüsü oldu

Muhammed İkbalin Çanakkale ve Balkan şehitleri için güzel mısralar yazdığını anımsatan Davutoğlu, “Bu Genel Başkan, İkbali okuyabilseydi, dönüp Çanakkale şehitlerinin önünde hürmetle eğilirdi. Kitabın medeniyetini anlamayanlar, medeniyetin kitaba verdiği önemi de takdir edemezler. 500 yıllık bir devleti, kukla haline dönüştürürürken kendilerinin bir başka emperyalizmin bugünkü sözcüleri durumuna düştüğünü unutuverirler.”     

Kendisi nankörlük yapıyor

Davutoğlu, Kılıçdaroğlunun Diyanet İşleri Başkanı Görmeze “Nankör” dediğini de belirterek, şunları kaydetti: “Bu Anamuhalefet Partisi Genel Başkanına sesleniyorum, hangi görüşü savunmuş olursa olsun dünyanın neresinde bir din adamına, bir siyasi ‘Nankör diye hitap edebilir. ‘Nankör diyen kişinin kendisi, öylesine nankörlük yapıyor ki bu milletin imanının temsil edildiği bir makama bu ifadeyi kullanabiliyor. Çanakkale Savaşı yıl dönümü vesilesiyle ki konuşmasında hutbe ile duayı karıştırdı, birçok cehalet örneği var da şimdi girmeyeyim. Konuşmasında, Atatürkün hutbede yer almadığını ifade ederek, buradan hareketle hakarette bulunuyor.  Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları dine saygıyı öğrenecekler.”

İstanbulda Nevruz coşkusu

- AK Parti Nevruz Bayramı için büyük bir şölen düzenliyor.  Başbakan Ahmet Davutoğlunun da katıldığı etkinlik İstanbul Abdi İpekçi spor salonunda saat 13.00de başlayacak. Etkinlikte sanatçılar Yavuz Bingöl ve Rojin, Esat Kabaklı, Funda Arar, Kibariye, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı ve 7 Cihan Kadınları grubu olacak. Ayrıca Başbakan “Davutoğlu Ahmet Hoca” şarkısının sözlerini yazan Erhan Güleryüz de sahne alacak. Etkinliğinin ana teması ise, “biz Birlikte Türkiyeyiz” olarak belirlendi.

Makale ve tez ödülleri dağıtıldı

Akademisyenlerden oluşan 5 kişilik jüri, “Afrikaya Yönelik Türk Dış Politikasında Süreklilik ve Değişim” makalesiyle Kieran E. Ucheharayı birinciliğe, ‘Yapılandırmacı Perspektiften Kamu Diplomasisi ve Türkiye: ABD Yazılı Basınından Yansımalar makalesiyle Samet Kavoğlunu 2.ciliğe, ‘Globalisation as an Agent of Party Ideological Change: The case of the Turkish Religious Right makalesiyle Hakan Köniyi 3.lüğe layık gördü. Tezlerde ise Hüsamettin Aslan ‘Brezilyanın Anatomisi ve Lula da Silva ile Recep Tayyip Erdoğan  Hükümetlerinin Karşılaştırılması” ile 1., Oğuz Göksu ‘Siyasal İletişim Uygulamalarında Siyasal Kültürün Rolü ile ikinci, Hüseyin Şeyhanlıoğlu da ‘Demokrat Parti ve Siyasal Muhafazakarlık ile 3. oldu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024