Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2206 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 06:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Mezhebi çatışmalar bütün devletlerin yapısını sarstı

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Mezhebi çatışmalar bütün devletlerin yapısını
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Mezhebi çatışmalar bütün devletlerin yapısını sarstı haberi

Başbakan Davutoğlu, Ortadoğudan Kuzey Afrikaya kadar bölgede bir alanda büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek Çok büyük risklerle karşı karşıyayız. Etnik ve mezhebi çatışmalar bölgedeki tüm devletlerin iç yapılarını sarsıyor dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yemendeki gelişmeler konusunda Türkiyenin tutumunu açık ve net şekilde ortaya koyduğunu belirterek, “Bu tutum anayasal düzenin tekrar inşası yönünde atılacak her adıma destek verdiğimiz yönündedir. Bu çerçevede de operasyonel desteğimizi ifade ettik” dedi. Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkünde,  Pakistan Başbakanı Navaz Şerifi ağırladı. 

Birlikte yaşama kültürü önemli

Bölgenin tarihi bir dönüşümün içerisinden geçtiğine ve çok büyük risklerle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, yaşanan olayların, Türkiye ve Pakistanı doğrudan ilgilendirdiğinin altını çizdi. Davutoğlu, iki ülkenin de ortak perspektifinin, bölgede barış ve istikrarın, düzenin korunması olduğunun altını çizdi. 

Bizi derinden etkiliyor

Davutoğlu, Suriyede, Irakta, Lübnanda ve Yemende son dönemlerde yaşananların Türkiyeyi de Pakistanı da derinden etkilediğini ve kaygıya sevk ettiğini dile getirerek, etnik ve mezhebi çatışmaların, devletlerinin iç yapılarını bozduğunu, devlet-kamu düzenini sarstığını ve geniş çaplı gerilimlere ve terör tehditlerine zemin hazırladığını ifade etti.

Milisler endişelendiriyor

Yemende seçilmiş cumhurbaşkanın, meşruiyetini koruduğunu belirten Davutoğlu, meşru yönetime karşı yürüttülen bazı milis faaliyetlerini ve çatışmaları, Türkiyenin de Pakistanın da kaygıyla izlediğini söyledi.  Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise, “Suudi Arabistanın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma konusunda görüş birliği içindeyiz” dedi.

Türkiye insani yardımda   model ülke

Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göçten sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne Richard Kuveytteki donörler toplantısının ardından Ankaraya gelerek temaslarda bulundu. Richard, büyükelçilikte gazetecilerin sorularını da yanıtlarken “Türkiye mülteci politikasında, Suriyelilere sınırlarını açık tutarak ve cömert yardımlarıyla lider bir ülke oldu. Türkiye insani yardım konusunda dünyaya model bir ülke olmaya devam ediyor” dedi. Richard, şöyle devam etti.

Sağlıklı ise alıyoruz

“Şu ana kadar Suriyeden 664 mülteci aldık. Türkiyeden ise aralarında farklı ülkelerden yer alanların da bulunduğu 5 bin 624 mülteci alacağız. Bu alacağımız mültecilerin güvenlik kontrollerini, terörist mi değil mi geçmişlerini, sağlık durumlarını incelemek zaman alıyor. Gelecek yıl  da 6 bin 640 mülteci almayı planlıyoruz. Alacaklarımız arasında işkenceden kurtulanlar, ciddi sağlık problemleri olanlar, dullar, yetimler, eğitimliler olacak.”

TEK YOL MÜZAKERE

Davutoğlu, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakereler sonucunda gelinen noktayı Türkiye açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirerek, “Türkiye nükleer konuların çözülmesi için çok yoğun çaba sarf etmiştir” dedi. Herkesin bu süreci daha ileri noktaya götürmek için sorumluluk içinde davranması gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, bütün sorunlara ancak ve ancak barışçıl müzakereler yoluyla çözüm bulunabileceğine işaret etti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024