Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1967 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 08:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kimse artık kadına had bildiremeyecek

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kimse artık kadına had
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Kimse artık kadına had bildiremeyecek haberi

Eski Türkiyeden örnekler veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bu ülkede bir Başbakan halkın oyuyla seçilmiş bir kadın için Haddini bildirin demişti. Kızlarımız üniversite önlerinde hakarete uğruyordu. Artık kimse kadınlık onuruna hakaret edemeyecek dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi ve MYK toplantısında yaptığı konuşmada, başörtüsü ile TBMMde yemin etmek isteyen Merve Kavakçıya yapılanları hatırlatarak, “‘Bu kadına haddini bildirin diyen bir başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla bütün kadınlardan özür diliyorum. Onun adına da özür diliyorum. Bir daha bu ülkede hiçbir başbakan hiçbir kadın için böylesine bir ifade kullanmayacaktır” dedi. Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Önce onur, kadınlık, insanlık onuru. AK Parti siyasetinin temeli insanlık onuruna sahip çıkmaktır, kadınlarımızın onuruna sahip çıkmaktır. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki en temel fark da budur. Bir an gözünüzü kapatın ve eski Türkiyeyi hatırlayın, hani milli iradeyle TBMMye girmiş olan başörtülü bir hanıma ‘bu kadının haddini bildirin diyen eski Türkiyeyi hatırlayın. O eski Türkiyede benim bugün makamımda oturan bir Başbakan, Allah rahmet eylesin, biz yine de rahmetle anarız. Ama oraya milletin oylarıyla gelmiş ve kadınlık onuruyla gelmiş bir kardeşimize bütün erkekleri tahrik ederek ‘bu kadının haddini bildirin demişti. Kürsünün önüne erkekler dizilmişti, sanki ‘Çanakkale geçilmez demek için. Halbuki o kadın milletvekili Çanakkale şehitlerini, milli iradeyi temsil ediyordu.”

O Başbakan adına özür diledi

Meclise gelen bir hanımefendinin özgür Türkiyenin Meclisinde tahkir edildiğini anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “İşte bu salonda elele olan başörtülüler ve başı açıklar adına, her memleketten her ilden gelen İstanbullular adına diyoruz ki ‘bir daha bu topraklarda ne Mecliste ne sokakta ne mahallede ne köyde kimse kadınlık onurunu çiğnemeyecektir, kimse kadınlık onuruna hakaret edemeyecektir. Herkes özgürce herkes istediği gibi istediği şekilde giyinecek, istediği şekilde düşünecek, istediği şekilde gidip oyunu verip, Meclise girecek. Bu tablo gurur tablosudur. O Mecliste ‘bu kadına haddini bildirin diyen eski Türkiyeden sonra yeni Türkiyede ilk defa başörtülüler de başı açık kardeşlerimiz gibi eşit bir şekilde milletvekilliğine aday oldular.”

Özgür giyin ve özgür düşün

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni Türkiyede bugün başı açık, başı örtülü bütün kadınların onurla TBMMye giriyorlarsa bunun AK Partinin kadınlara duyduğu saygının bir eseri olduğunu dile getirdi. Davutoğlu, “O zaman bugün aydın kesilenler, bugün kadınlık onuru diyenler sus pus köşelerinde oturmuşlardı” dedi.

HAKARETE UĞRAMASIN DİYE NÖBET TUTTUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kişisel bir deneyimini örnek göstererek şunları anlattı: “Eminim 80li, 90lı yıllarda bütün bir nesil bunu yaşadı. Bakın nasıl bir eşitsizlik vardı. Eşim tıp fakültesindeyken ben Boğaziçi Üniversitesindeyken 1984te evlendik. Aynı düşünceye sahiptik ama ben okuluma devam edebildim o 1 yıl okuldan uzaklaştırıldı. Aynı düşünceye sahiptik ama 1989da ben doktora tezini bitirirken o ihtisas sınav salonunun dışına çıkarıldı.

Aynı düşünce aynı hayat felsefesini benimsiyorduk. Ama ben erkek olarak bu ülkenin vatandaşı olarak yoluma devam edip 1999da profesör olduğumda eşim ihtisas sınavının son aşamasına geldiğinde dahi ‘acaba başörtüsü dolayısıyla bir hakarete uğrar mıyım diye korkuyla sınava giriyordu. Ben bütün bu süreçte sınav salonlarının kapısında bekliyordum ta ki bir hakarete maruz kalmasın diye.”

O zaman suçumuz neydi

Başbakan Davutoğlu, “Vicdanen herkese soruyorum o dönemlerde neydi kadınlarımızın suçu” diye sorarak, şöyle devam etti: “Bu sadece bizim hikayemiz değil, herkesin hikayesi. Bütün o dönemlerde yaşayanların hikayesi. O sebepledir ki dönüp bir an bile hanımımın mesleğini bırakmasını talep etmedim. ”

ÜÇ KATLI TÜNEL İLK DEFA İSTANBULDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbulun trafik sorununu halletmek için atılan adımları da hatırlatarak, “Marmaray açıldı. Şimdi Avrasya Tünelinin yarısı tamamlandı. Ama en önemlisi de geçtiğimiz ay İstanbula bir büyük müjde daha verdik. O da üç katlı tüneli. İnsanlık üç katlı tüneli ilk defa İstanbulda görecek. Dünyada ilk defa üç katıl üten inşa ediyoruz. FSM Köprüsü, Boğaziçin Köprüsü ile bir ring oluşturacak. Boğaziçi Köprüsünün altından metro gidecek. İncirliden Söğütlüçeşmeye gidiş 40 dakikaya kadar inecek. Hasdal-Ümraniye arası 14 dakika olacak. Kartal-Taksim arası 20 dakikaya inecek. Bunların hepsi İstanbul aşkımızın eseridir” şeklinde konuştu.

Anaların barışı kuşatsın

Kadınlardan çözüm sürecine sahip çıkmalarını isteyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:   “Çözüm süreci milletimizin malıdır. En fazla annelerin malıdır. Çünkü çözüm sürecinden önce 30 yıl şehit annelerinin yüreğine düşen acıyı biz biliriz. 30 yılda bu topraklarda geleceğe yürümesi gereken gençlerin nasıl dağlara çıkarıldığını biz biliriz. Sizden özellikle rica ediyorum. Bütün Türkiyeyi temsil eden bu salona hitap ederek annelere sesleniyorum. Çözüm sürecine sahip çıkınız. Ben isterim ki şehitlerimiz anneleri ile Diyarbakır anneleri el ele versinler, ‘Yeter bu fitne desinler. Bir çağrım var. Gelin İstanbuldan bir barış grubu oluşturalım. Annelerin barışı. İstanbuldan hareket edecek olan bu kervan tüm Türkiyeyi kuşatsın.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024