Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2058 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 06:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Biz nefes aldığımız sürece zalimler uyuyamaz

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Biz nefes aldığımız sürece zalimler
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Biz nefes aldığımız sürece zalimler uyuyamaz haberi

Çanakkalede Halep, Kudüs, Humus, Kerkük ve Basradan gelenlerle omuz omuza savaşıldığını hatırlatan Davutoğlu, onlara zulmedenlerin karşısında duracaklarını söyledi. Davutoğlu, Biz nefes alırken, dünyada zalimler rahat uyuyamayacak. Mazlum milletler sığınmak istediklerinde, bağrımızı açacağız dedi.

AA

Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadında düzenlenen resmi törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aziz şehitlerimizin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; bıraktıkları miras, bıraktıkları kardeşlik mirası ebediyen taşınacaktır. Bugün Diyarbakırda da İzmirde de Hakkaride de Edirnede de Rizede de Muğlada da o aziz şehitlerin torunları omuz omuza geleceğe yürüyorlar, yürüyecekler. Onların mirasına, onların hatırasına ayrımcılık, bölücülük sokmak isteyenlere, fırsat verilmeyecektir” dedi.

Birliğimizin teimsali Çanakkale

“Bu kutlu savaşın aziz milletimizin tarihinde, bilincinde uyandırdığı en önemli hatıra, milli birliğin ve beraberliğin önemidir” ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Aziz milletimizin hiçbir ferdi yoktur ki 100 yıl önceki Çanakkale Savaşından ailesinde hatırasında bir iz taşımamış olsun. Bizim köyümüzde, evimizde Hatice ninemiz vardı. Yarım asra yakın evimizde kalmıştı. Her seferinde dedem onu Çanakkale emaneti diye anardı. Dedemin kardeşinin eşi, Çanakkalede şehit olmuştu. Biz daha zaman çocukluk bilincimizde Çanakkaleyi ailemizin birliğinin timsali olarak görmüştük.”

Zalimler rahat uyuyamayacak

Bu toprakların bir santimetresini dahi kimseye terk etmeyeceklerini belirten Davutoğlu, “Milli irade ve milletin iradesi ne derse sadece o olacak. Sadece sizin torunlarınız bu topraklarda özgürce, başı dik bir şekilde emanetinize sahip çıkacak” dedi. Çanakkalede Halep, Kudüs, Humus, Kerkük ve Basradan geleneklerle omuz omuza savaşıldığını hatırlatan Davutoğlu, onlara zulmedenlerin karşısında duracaklarını söyledi. Davutoğlu, “Biz nefes alırken, dünyada zalimler rahat uyuyamayacak. Siz nefes alırken, nasıl mazlum milletlere ilham kaynağı olmuşsanız, biz nefes alırken, mazlum milletler sığınmak istediklerinde, bağrımızı onlara açacağız. Nasıl 2 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimizi bağrımıza basmışsak, nasıl Bosna Savaşında Boşnakları, nasıl Halepçeden gelen kardeşlerimizi bağrımıza basmışsak, Anadolu toprakları, mazlumların merhamet diyarı olacak” diye konuştu.

 

100 yıl sonra aynı sancakla...

Tam 100 yıl önce Çanakkalede Allahü ekber sesleriyle bayram namazı kılan Mehmetçik, üzerinde Kelime-i Tevhid ve ayetler yazan sancaklarla düşmana hücum etmişti. Dün de resmi törende üzerinde Kelime-i Tevhid (La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah) yazan sancaklar taşındı. Kardeşliğe vurgu yapan Başbakan Davutoğlu da, “Afrikaya, Balkanlara Üsküpe gidin, Saray Bosnada her yerde ‘benim dedem de Çanakkalede savaşmıştı diyenleri görürsünüz” dedi.

 

Manevi güç her şeyin üstünde

Çanakkale savaşının, hiçbir ordunun yenilmez olmadığını gösterdiğini ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir güç iman gücünün  onur ve haysiyet mücadelesine dayanan o manevi gücün üstünde olamaz. Hiçbir güç Seyit Onbaşından daha kuvvetli, daha  kudretli değildir. Eğer mazlum milletler ayağa kalkmışsa, eğer 20. yüzyılın ortalarında mazlum milletler kendi kaderlerini çizebilmişlerse bunda Çanakkale şehitlerini aziz kanının tesiri  vardır, izi vardır, hatırası vardır.”

Her uçak Türk yapımı olacak

Davutoğlu, iki gün önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gölbaşında törende olduklarını, savunma sanayi projelerinin zirvesi olan  Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezini açtıklarını anımsatarak, bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı her geminin, her uçağın Türk yapımı olacağını, semalarda insansız hava aracı uçacağını kaydetti. 1. Dünya Savaşının kaybedildiğini, Osmanlı Devletinin, Düyun-u Umumiye altında ezildiğini ifade eden Davutoğlu, “Çünkü sizin attığınız her kurşun karşılığında, Düyun-u Umumiyeye akçeler ödeniyordu. Bugünün Düyun-u Umumiyesi mahiyetindeki IMFye borcunu son kuruşuna kadar ödemiş onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var” dedi. Davutoğlu, 1911-1923 yılları arasında şehitlerin naaşları üzerinde Türkiye Devletinin doğduğunu vurgulayarak, 2023ün Türkiye Cumhuriyetinin ise 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına giren, kardeşliği pekişmiş, çevre bölgelere ilham veren, mazlum milletlere sahip çıkan küresel bir güç olacağını bildirdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024