Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2332 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bir daha asla izin vermeyiz

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bir daha asla izin
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Bir daha asla izin vermeyiz haberi Eğer kastettikleri yüzde 52 ile seçilen Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki, bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Ne suretle olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Eğer kaderde şehadet gibi ulu makam varsa, bir an bile durmaz o makama doğru yürürüz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mursiye idam kararını, Erdoğan fotoğrafının altına “Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı idama mahkum oldu” başlığıyla veren Hürriyete Bursa mitinginde cevap verdi.

Davutoğlu “Kartel medyası manşet atıyor. Yüzde 52 ile seçilen Mursi idama mahkum oldu. Ne demek istiyorlar. Eğer kast ettikleri yüzde 52 ile seçilen Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki, bu topraklarda bir daha seçilmiş Cumhurbaşkanı ya da Başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek. Her ne suretle olursa olsun demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız” dedi. 

55 yıl önce yaşanan zillet

Bursada Gökdere Meydanında binlerce kişiye hitap eden Davutoğlu, memleketin 100 yıllık Cumhuriyet tarihi içinde çok badirelerden geçtiğini belirtti. Mısırda darbeci Sisi hükümetin Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursiyi idama mahkum ettiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiyede 55 yıl önce yaşanan bir zillet, 55 yıl önce yaşanan bir acı Mısırda tekrar ediliyor. Şimdi utanmadan manşet atıyorlar, ‘Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanı idama gitti. Neyi söylemek istiyorsanız mertçe söyleyin, mertlik burada. . Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler bu meydandan ders alsınlar.”

  Batı medyası yine sessiz

Mısırdaki idam kararına karşı Batının sessizliğini eleştiren Davutoğlu “Demokrasiyi, özgürlüğü savunduğunu düşünen, iddia eden Batı niye sessiz. Çünkü onların meselesi, demokrasi özgürlük değil, kendi çıkarlarını çıkarını savunma meselesidir. Batı, Türkiyede 27 Mayısa karşı çıkmamıştı, aynı şekilde 12 Eylüle ‘Bizim çocuklar demişti. 28 Şubatı desteklemişlerdi. Milletle barışık bir devletten korkar bunlar” dedi.

Şehadete koşarak gideriz

Paralel Yapının bir savcısının ‘bunların sonu, yani cumhurbaşkanımızı, bizi kast ediyor, Adnan Menderes gibi olacak dediğini hatırlatan Davutoğlu, “Nasıl bir işbirliğiyle karşı karşıyayız. Eğer kaderde şahadet gibi, ulu makam varsa, biz bir an bile durmaz, o makama doğru yürürüz. Kimseden korkmayız. Mutlaka milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Devlet-millet barıştı

AK Parti iktidarının milletle devleti barıştırdıklarını ifade eden Davutoğlu, “ Bunu önce Adnan Menderes yaptı, ezanla başlamak üzere milletle devleti barıştırdı, onu cezalandırdılar. Kim milletle devleti barıştırmışsa milletin adamlarını cezalandırdılar. Özalı, Erbakan hocamızı cezalandırdılar. Bütün bu birikim üzerinde milletle kenetlenmiş AK Parti kadrolarına bir santim bile geri adım attırmazlar” diye konuştu.

7 Haziranda 1 doğru 4 yanlışı götürecek

haziran seçimlerinde bir doğrunun 4 yanlışı götüreceğini belirterek “Bu sınav üniversite sınavı değil, millet sınavı; bir doğru 4 yanlışı götürür. Doğru belli, doğru AK Parti. 4 tane ise yanlış var. CHP, MHP, HDP ve Pensilvanya” dedi.

BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ BUGÜN

Başbakan Davutoğlu bugün büyük İstanbul Mitinginde konuşacak. Maltepe sahilinde saat 16.00da başlayacak mitinge 1,5 milyon İstanbullunun katılması bekleniyor. İstanbul İl Başkanlığı mitinge katılmak isteyen vatandaşlar için 5100 otobüs ve 80 gemi kiraladı.

Kılıçdaroğlu 1 cümlede 3 yalan birden söylüyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlunın konuşmasında ‘bir cümlede 3 yalan birden söylediğini belirten Davutoğlu şöyle devam etti: “Yalan 1: Diyor ki, “Türkiyede 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor.” Doğru ise çık ispat et. Ben özür dileyeceğim. İspat edemiyorsan senin adın bu kampanyada yalancı kalacak. Yalan 2; diyor ki, “bin liranın altında maaş alan emekli sayısı 8 milyon” diyor. Yalan 3; Türkiyede 6 milyon 500 bin işsiz var. İnternetten girseler rakamlar var. Sözü yalan olanın vaadine inanılmaz. Kendisi için oy kullanamayan birinden millete fayda gelir mi. İnşallah seçimden sonra siyaset akademisi kurs veriyor. Kılıçdaroğlunu da kaydederiz. Biraz siyaset ahlakı öğrenir. Siyaset doğru sözle başlar. Doğru konuşacaksınız ki notere gitmeyeceksiniz.”

Mursiye idam kararına tepki yağdı: Tam bir alçaklık

- 11. Cumhurbaşkanı Gül: Mursi ve arkadaşlarına idam cezası verilmesi kardeş ülke Mısırın geleceğini karartacaktır. Henüz vakit varken kabul edilemez bu tehlikeli süreç derhal durdurulmalıdır.

-  Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Mısırda darbe yapmak, milletin seçilmiş iktidarını devirmek ne kadar büyük bir alçaklıksa, milletin seçilmiş cumhurbaşkanına idam cezası vermek de o kadar alçaklıktır.

-  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: İdam kararını kınıyor ve lanetliyoruz. Hürriyet gazetesinin internet sitesi, idam kararını, ikisinin de aldığı yüzde 52 oya gönderme yaparak Cumhurbaşkanımıza mesaj vermeye çalışan lanetli bir haber yaptı. Bu haber hangi tür kafanın hala pusuda beklediğini ve hala 27 Mayıs kafası ile Türkiyeyi algıladığını göstermesi bakımından ibretliktir.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024