Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2104 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Artık gençlerimizi değil silahları toprağa gömelim

Büyüt
Küçült
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Artık gençlerimizi değil silahları toprağa
Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Artık gençlerimizi değil silahları toprağa gömelim haberi Partisi tarafından İstanbulda düzenlenen Bahar Şölenine katılan Başbakan Davutoğlu, Annelerimizin acısını, nefreti, nefret kültürünü, şiddeti, silahı ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimiz toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim dedi.
İlgili Foto Galeriler
Silahları ebediyen toprağa gömelim

Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Abdi İpekçi Spor salonundaki “Biz Birlikte Türkiyeyiz Bahar Şöleni” programına katıldı. Başbakan Davutoğlu, “Bugün çözüm süreciyle aslında hedef edindiğimiz, çözüm süreciyle gerçekleştirmeye çalıştığımız ana gaye ülkemizin birliği, vatandaşlarımız kardeşliği ve bütün vatanımızın dirliğidir” dedi.

Birlik, dirlik, kardeşlik...

Başbakan Davutoğlu, yeni günde yeni şeyler söyleme çağrısı yaparak, “Eski türküleri bir kenara bırakalım. Artık kardeşlik türküleri söyleyelim. Öfkeyi bir kenara bırakalım, artık sadece muhabbet diliyle konuşalım. Nefreti, nefret kültürünü, şiddeti, silahı ebediyen toprağa gömelim. Gençlerimiz toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerimizin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını, Cumartesi annelerinin acısını ebediyen toprağa gömelim. Bir daha kalkmamak üzere toprağa gömelim. Bizim sadık yârimiz kara toprağın adına bakalım... Ve bu dünya fani, baki olan sadece birlik, sadece dirlik, sadece kardeşlik diyelim” diye konuştu.

Kadim halkların bayramı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Buradan bir kez daha hükümetimiz adına devletimiz adına kararlılıkla vurguluyorum; çözüm süreci ne pahasına olursa olsun  mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankarada, başka bir partinin Diyarbakırda yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz. Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz. Nevruz, Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin, bütün kadim halkların bayramıdır diyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız başlattı

Davutoğlu, “Biz son 12 yılda her Nevruzda, her Ramazanda, her Hıdrellezde, her Muharremde her kurban bayramında aynı duayı ettik. ‘Rabbim bu millete, bu devlete zarar verme dedik. 2005de sayın Cumhurbaşkanımız, Diyarbakırda konuşma yaptıklarında Türkiyede birçok demokratik hak yoktu. Orada o konuşmada sayın Cumhurbaşkanımız yeni bir dönemin önünü açtı. Bu ülkede etnik kimliğinden dolayı hiç kimseye ayrımcılık yapılmayacağının net ifadesini ortaya koydu” diye konuştu.

Ne pahasına olursa olsun

Demokratik açılım, milli birlik ve açılım adını verdikleri sürece şimdi “Çözüm süreci” adını verdiklerini hatırlatan Davutoğlu, “Gerçekleştirmek istediğimiz şey açıktır. Şiddeti, nefreti ebediyen toprağa gömüp, bu bahar gününde topraktan yeşeren çiçekler gibi, muhabbet çiçeklerini gençlerimizin arasına kutlu bir mesaj olarak iletmek. Hükümetimiz adına, devletimiz adına  kararlılıkla vurguluyorum çözüm süreci, ne pahasına olursa olsun mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bugün bir partinin Ankarada başka bir partinin Diyarbakırda yaptığı gibi sadece bir mahalleye dönerek söylemiyoruz . ‘Nevruz bütün insanlığın bayramıdır diyoruz. ‘Nevruz Türklerin, Kürtlerin, Acemlerin bütün kadim halkların bayramıdır diyoruz” dedi.

EBEDİYEN KARDEŞ OLACAĞIZ

Baharla birlikte herkesin düşmanlıkları bırakması gerektiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine bakışta iki yaklaşım olduğunu söyledi. 

Davutoğlu, “Bir yaklaşım bütün resmi görerek yol almaya çalışan bir yaklaşım. Bu resim bize diyor ki, Kürtler ve Türkler ezelden kardeştirler, ebediyen kardeş olacaklar”diye konuştu. Son 12 yılda Türkiyede aslında bir Nevruz yaşandığını belirten Davutoğlu, çözüm sürecine ikinci yaklaşımın günlük yaklaşım olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini, günlük siyasete alet etmesin. Türkiyenin batısına, ortasına, kuzeyine giderek bir takım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiyenin doğusuna, Güneydoğusuna giderek 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın. İşte bu bahar bayramında, bu güzel günde tekrar tekrar aynı çağrıda bulunuyoruz.  Artık yeni şeyler söylemek vaktidir” dedi. Davutoğlu konuşmasını AK Partinin son reklam filminin sonundaki “Selam olsun bahara, yeniden dirilişe, yeniden yükselişe” diyerek tamamladı.

BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM

Abdi İpekçedeki Bahar Şöleninde sanatçılarla birlikte sahneye çıkan Başbakan Davutoğlu, “Memleketim” şarkısını söyledi. Bahar şöleninde sahneye çıkan sanatçılar arasında yer alan Rojin “Halkımın barışı ve özgürlüğü için buradayım. İğne ucu kadar bile barış ihtimali varsa hepimizin burada olması lazım” dedi. Şölende Erhan Güleryüz, Funda Arar, Kibariye, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı, Volkan Arslan, Rojin ve 7 Cihan kadınları sahneye çıktı. Yavuz Bingöl de “Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik” diyerek sahneden ayrıldı.

Alevi STK temsilcileri ile Dolmabahçe zirvesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Dolmabahçedeki Başbakanlık Çalışma Ofisinde düzenlenen basına kapalı yemeğe, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Necdet Subaşı, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Müslüm Doğan, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Baba Mansur Ocağı Başkanı Hızır Düzgün, Alevi Vakıfları Federasyon Başkanı Remzi Akbulut, akademisyen Rıza Yıldırım ve gazeteci Yalçın Özdemir katıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024