Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2324 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:01

Başbakan Davutoğlu: Demokrasi dersi verenler 28 Şubatta aynısını yaptı

Büyüt
Küçült
Başbakan  Davutoğlu: Demokrasi dersi verenler 28 Şubatta aynısını
Politika Haberleri › Başbakan Davutoğlu: Demokrasi dersi verenler 28 Şubatta aynısını yaptı haberi Şehit Savcı Kirazın rehin alındığı fotoğrafı yayınlayan medya gruplarını eleştiren Davutoğlu, Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Önceki yıllardan manşetlerini iyi hatırlarız. 28 Şubat postmodern darbesinde hangi başlıkları attılar? dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının merkezine Çağlayan Adliyesinde teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz olayı ve ardından yaşanan gelişmeleri koyan Davutoğlu şu mesajları verdi:

Özel güvenlik çalışması

Soruşturma çok yönlü yürütülüyor. Bu terör eylemi esnasında teröristlerin yurt dışı bazı temasları söz konusu oldu. Nerede olurlarsa olsunlar bunlara mutlaka ulaşılacak. Bu soruşturmalar bağlamında zaten 50ye aşkın gözaltı sözkonusu olmuştur. Özel güvenlikle ilgili aksayan yönler ne bütün bunlar mercek altına alınacak. Burada özel güvenlik yapılarında çalışan vatandaşlarımızın hakları mağdur edilmeden atılması gereken adımlar özellikle korunması stratejik bakımdan önem taşıyan kamu binaları başta olmak üzere bu korumanın en etkin şekilde nasıl yapılacağı konusunda ilgili birimlerimiz çalışmalarını başlattılar. Cumhurbaşkanımızla da bu konular istişare edilir.

İstismara yönelinmesin

Avukatlarımıza, hukuk temsilcilerimize, yargı mensuplarına güvenimiz ve saygımız tamdır. Bu konuda hiç kimse istismara yönelmemelidir. Burada söz konusu olan avukatlara yönelik tedbir değil, avukatlık kisvesi altında terör eylemine kalkışanları engellemeye yönelik bir tedbirdir. Bunu avukatlarımızın güvenliği için de yapıyoruz. Bu olay yaşanmamış gibi davranamayız. Güvenlik birimlerimiz en nazik ve en uygun şekilde bu aramaları gerçekleştirecektir.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kirazın cenaze törenine bazı gazetelerin alınmaması konusunda bir ayrım yapılmamıştır. Kim resmi basmışsa o gün bu şekilde bir tedbire muhatap olmuştur. Önceki yıllardan bu gazetelerin manşetlerini iyi hatırlarız.

Arşivleri hatırlattı

Kimse bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Kimse bu konunun üzerini kapatmaya konuyu saptırmaya çalışmasın. Bu basın özgürlüğü ile değil insanlık onuruyla ilgili bir meseledir. Bütün manşetlerini açsınlar. 1980 darbesini nasıl karşıladılar? 28 Şubat postmodern darbesinde hangi başlıkları attılar? 27 Nisan e-muhtırada hangi başlıkları attılar? AK Parti kapatılmaya çalışıldığında hangi başlıkları attılar. ‘411 El Kaosa Kalktı diye neden başlık atıldı? Ahmet Kaya hakkında hangi başlıklar atıldı? Arşiv taraması yapılsa kendi etik kurullarından geçemezler.

ADAY TANITIMI 14 NİSANDA

Davutoğlu, kapsamlı bir seçim çalışması yürüttüklerine değinerek “Gece geç saatlere kadar hatta sabahın erken saatlerine kadar neredeyse bir kamp havasında çalışma sürdürüyoruz. Çok önemli ve sorumluluğu ağır bir görev. Çünkü önümüzdeki 4 yıl içinde ülkemizin, demokrasimizin kaderine sahip çıkacak bir kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Yoğun bir tempoda yürüyor. Şimdiye kadar denenmemiş bir yöntem daha denendi. Kendi teşkilatımızda yaptığımız temayül yoklamaları dışında bir de partimize oy vermiş olsa da olmasa da partimize üye olsa da olmasa da bütün STKlara açık bir temayül yoklaması daha yaptık. 13 bin STK temsilcimiz oy kullandı. Başvuran her aday partimizin doğal temsilcileridir. Eğer aday olamamışlarsa başka faaliyetlerde de değerlendirmeye devam edeceğiz. Muhtemelen 14 veya 15 Nisanda da hem aday tanıtımımızı yapacağız hem de seçim beyannamemizi sunacağız” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024