Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2130 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 06:11

Barış Nevruzu

Büyüt
Küçült
Barış
Politika Haberleri › Barış Nevruzu haberi Aralarında Demokratik Toplum Kongresinin de (DTK) bulunduğu tertip komitesince düzenlenen nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla parka ücretsiz taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi.
Şeyhmus Çakan

Büyük bölümü yöresel kıyafetlerle kutlamalara katılan, çocuklar da dahil tüm vatandaşlar polis noktasında üst aramasından geçirildi. 

Çatışmada ölenlerin resmi

Platformda Kürtçe ve Zazaca, “Nevruz kutlu olsun” pankartı yer alıyor. Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınlayacağı kutlamayı izlemek için yurt içi ve dışından Diyarbakıra gelen 700ü aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı. Platforma, çatışmalarda yaşamını yitiren PKKlıların fotoğrafları yanı sıra Cizrede polisin açtığı ateş sonucu öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan ve Suriyenin Rojava bölgesinde öldürülen yabancı PYGlilerin de fotoğraflarının asıldı. Diyarbakırdaki tüm oteller doldu. Yağmura rağmen Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlenildi.

Lazca pankart açıldı

Alanda, Artvinden gelen bir grubun açtığı Lazca, “Hozaik, hakborat, akwat em werane” yazılı pankart dikkat çekti. Alanda ambulanslar ve sağlık ekipleri ile itfaiye hazır bekletildi. 25 ülkeden 35 heyetin izlediği Nevruza, PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Abdullah Öcalanın kardeşi Fatma Öcalan da konuk olarak katıldı.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024