Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2953 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınlıyordu

Büyüt
Küçült
Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge
Politika Haberleri › Baransu, Tuncay Opçinle her görüşmeden sonra belge yayınlıyordu haberi

Bavullarla belge taşımasıyla tanınan Taraf muhabiri Mehmet Baransunun eski eşi E.K, Baransuya Tuncay Opçin yayınlaması için belge ve para veriyordu. Opçinle, görüştükten sonra önemli haberler yazıyordu dedi.

Kemal Gümüş

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Baransuya bavul dolusu belge taşıyan isim deşifre edildi.

Baransuyu Taraf Gazetesine yerleştiren kişinin; aynı zamanda ona Balyoz ve diğer gizli devlet belgelerini servis eden Deniz Kuvvetlerinden atılma;  şu anda da Paralel Yapı medyası gazetesinin yazarı Tuncay Opçin olduğu ifade ediliyor.

Savcılığa ifade veren Mehmet Baransunun eski eşi E.K de, Baransuya belge ve para veren kişinin Tuncay Opçin olduğunu söyledi. Opçin ise E.Knin ifade verdikten bir gün sonraki yazısında Baransuyu Taraf Gazetesine kendisinin yerleştirdiğini yazdı.

VEREN KİŞİ DEŞİFRE EDİLDİ

 

3 Mart 2015 tarihinde ise yapılan ihbar üzerine söz konusu belge ve CDlere el konulduğunu anlatan E.K, ihbarı kendisinin yapmadığını ve ihbarcıyı tanımadığını söyledi. Mehmet Baransunun Balyoz belgelerinin Taraf Gazetesinde yayınlanmadan önce görüştüğü isim hakkında da detaylı bilgi veren E.K, bu kişinin paralel medyada çalışan Tuncay Opçin olduğunu söyledi. E.K ifadesinde, “Boşandığım eşim Mehmet Baransuya Tuncay Opçin yayınlaması için belge ve para veriyordu. 2010 yılı ocak ayında doğum yaptım, doğan çocuğumun rahatsızlığı vardı, o dönemde eşim Mehmet Baransu hastaneye gelirken yanında Tuncay Opçin ile geliyordu. Tuncay Opçin Mehmet Baransuya belge verdikten sonra Baransu önemli haberler yazıyordu” dedi.

BELGE VERDİKTEN SONRA...

Balyoz belgelerinin yayınlanmasından çok önceleri de Mehmet Baransudan Tuncay Opçin ismini çok duyduğunu anlatan E.K: “Opçini Mehmet Baransunun yanında ilk kez 2010 yılı Ocak ayında doğum yaptığım hastanede görmüştüm, ancak onun öncesinde Mehmet Baransudan Tuncayın ismini duyuyordum. Bana Tuncay ile görüştüğünü anlatıyordu. Baransunun yaptığı önemli haberlerle ilgili tüm belgeleri Opçinden aldığını düşünüyorum” dedi. “Tuncay Opçinin Mehmet Baransuya belge ve para verdiğini bana evliliğimiz döneminde Mehmet Baransu kendisi anlattı” diyerek Baransunun belgeyle beraber para da aldığını anlatan E.K; “Tuncay Opçin o dönemdeki ortak konutumuza hiç gelmedi. Baransu kendi kullanımındaki telefondan görüşme yaptığına şahit olmadım. Tuncay Opçin Baransuyu kullandığı farklı telefon hattından aradığında Mehmet Baransu hemen evden ayrılıyordu. Tuncay Opçin genellikle geceleri Baransuyu kullandığı farklı telefon hattından arıyordu. Tuncay Opçin Bugün gazetesinde çalışıyordu. Ben bir kaç kez kendi kullandığım araçla Mehmet Baransuyu  Bugün gazetesinin önüne bıraktım. Gazetenin yakınlarındaki bir kafede buluşuyorlardı” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ ALTINDA BULUŞURLARDI

Opçin ile Baransunun sık sık görüştüklerini de anlatan E.K şunları söyledi: “Baransu bana Tuncay Opçin ile zaman zaman Anadolu Yakasında köprünün ayağına yakın bir yerlerde buluştuklarını da söylemişti. Opçinin Baransuya ne kadar para verdiğini bilmiyorum. Boşandıktan sonra bana uzunca bir süre nafaka ödemedi, ancak kendisine ev ve araba almıştı. Ben nafakayı istediğimde ‘çocukları elinden alırım, savcı bir telefonuma bakar gibi şeyler söyleyerek tehdit ediyordu.”

Baransunun sık sık Boluya da gittiğini ve burada bazı askerlerle görüştüğünü söyleyen E.K, “Hatırladığım kadarıyla 2009 ve 2010 yılında sık sık ayda bir Boluya giderek orada ismini bilmediğim bir subayla görüştüğünü söylüyordu. Ben kendisine bu haberleri nasıl yaptığını sorduğumda, yaptığı haberlerden sonra süreçten rahatsız olan ordu içindeki bazı kişilerin kendisine ulaştığını söylüyordu” dedi.

10 KOLİ BELGE GÖTÜRDÜ

Balyoz soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmada “Devlete ait gizli belgeleri ele geçirmekten” tutuklanan Mehmet Baransunun eski eşinin ikametinde bulunan belgeler üzerine ifadesine başvurulan eski eşi, Baransuya belgeleri taşıyanları deşifre etti.

STARın ulaştığı Mehmet Baransunun eski eşi E.K; geçtiğimiz günlerde bir ihbar üzerine Mehmet Baransunun eski evinin ardiyesinde ele geçirilen belgelerin, Baransu tarafından bırakıldığını söyledi.. Aramada bulunan, evraklar 2 adet DVD, 1 adet CD ile ses kasetinin boşandığı eşi Mehmet Baransuya ait olduğunu belirten E.K, “2012de Mehmet Baransudan boşandıktan sonra kendisi eşyalarını 10 koli içinde götürmüştü. Aramada elde edilen belgeler ve diğer eşyaları kendisine defaten söylememe rağmen almadı” dedi.

BARANSU İTİRAFI: TARAFA BEN YERLEŞTİRDİM

 

Mehmet Baransunun tutuklanmasından bir hafta sonra Tuncay Opçinin Bugün Gazetesinde yazdığı yazı Baransunun eşinin verdiği ifadeleri adeta doğruluyor. Mehmet Baransu ile ilişkilerinin 20 yıl önce başladığını anlatan Opçin Aksiyonun kuruluş yıllarında Baransu ile beraber çalıştıklarını yazdı.

ABDDE EV TUTTULAR

Aksiyondan sonra Aktüel dergisine geçtiğini ve orada da Baransu ile ilişki içinde olduklarını anlatan Opçin, Baransuyu Taraf Gazetesine kendisinin yerleştirdiğini yazdı. Mehmet Baransunun Taraf Gazetesinde nasıl başladığına dair ilginç bilgiler de veren Tuncay Opçin şunları yazdı: “Mehmet Baransu, ABDde döndükten sonra kısa bir dönem işsiz kalmıştı.

Bu sırada Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Alev Ere, işsiz bir muhabir arkadaşım olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra Mehmet Baransuyu bu günlere getiren Taraf günleri başlayacaktı.”Baransunun Gülen grubu içinde yer alan bir kişi olduğunu vurgulayan Baransunun eski eşi E.K, “Sonradan Gülen Cemaatine girmiş birisi değildir. Newyork Bruglinde Cemaat bize ev tutmuştu” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024