Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1864 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Haziran 2015 - 05:51

Baklayı çıkardılar: Öcalan bırakılsın

Büyüt
Küçült
Baklayı çıkardılar: Öcalan
Politika Haberleri › Baklayı çıkardılar: Öcalan bırakılsın haberi

Barajı geçen HDP, baklayı ağzıdan çıkardı ve 15 maddelik bildirinin içinde Öcalanın serbest bırakılmasını talep etti.

Seçimlerin ardından HDPnin açıkladığı 15 maddelik Parti Meclisi sonuç bildirgesinde Abdullah Öcalanın özgür bırakılması talebi “Sayın Öcalana uygulanan tecride bir an önce son verilmesini ve görüşmelerin başlatılmasını istiyoruz” sözleriyle ifade edilirken, PKKdan da aynı talep yinelendi: “Önder Apo temel aktörse, mevcut esaret durumunun son bulması gerekmektedir.”

Tecrite son verip özgürleştirin

PKK terör örgütü liderlerinden Cemil Bayık, “Kürt Halk Önderi özgürleşmeden ne müzakere olabilir, ne de çözüm sürecinden söz edilebilir. Önder Apo özgürleşmediği müddetçe Kürt halkına ve Özgürlük Hareketine yönelik saldırıların sonlandırıldığından söz edilemez. Bundan sonraki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği Önder Aponun özgürleşip özgürleşmeyeceğine bağlıdır” dedi.

HDPnin 15 maddelik Parti Meclisi sonuç bildirgesinde ise şu ifadelere yer verildi; “6. Bu bağlamda, HDP Parti Meclisi olarak, yeni hükümet hangi partilerden oluşursa oluşsun, devlet ve hükümeti ‘Çözüm Sürecini kaldığı yerden devam ettirmeye çağırıyoruz. ‘Çözüm sürecinin mimarı olan, bütün kritik zamanlarda ‘barışta ısrar eden, ‘çözüm sürecine yol gösteren Sayın Öcalana uygulanan tecride bir an önce son verilmesini ve görüşmelerin başlatılmasını istiyoruz. HDPnin bu konuda üzerine düşen siyasal sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu ilan ediyoruz.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024