Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1443 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2023 - 05:16

Bakan Soylu'dan canlı yayında anket açıklaması!

Büyüt
Küçült
Bakan Soyludan canlı yayında anket
Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakanların milletvekili adayı olmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, seçim tahmininde bulunarak "Birinci turda Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığını alıyoruz" diyerek oy oranını açıkladı.

Türkiye, adım adım 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere gidiyor. Seçimlere az bir süre kala siyasetin gündemi hareketlendi. Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesiyle ilgili açıklamalar yapan Bakan Soylu, "Geçiçi barınmayı devam ettirmeyi çalışıyoruz. Vatandaşımız 1 sene sonra evine geçecek" dedi. Seçim tahmininde de bulunan Soylu, "Birinci turda Allah'ın izniyle CumhurbaÅŸkanlığını alıyoruz" diyerek oy oranını açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklamasından satır baÅŸları:

DEPREM BÖLGESÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ° AÇIKLAMA

Geçiçi barınmayı devam ettirmeyi çalışıyoruz. Vatandaşımız 1 sene sonra evine geçecek. Evet depremin bir yıkıcı etkisi oluyor, büyük maliyetleri oluyor. Ä°nsanımızı, canımızı kaybediyoruz ama bu baÅŸka bir ÅŸey. Biz 3 fay kırığına kadar çalıştık doÄŸru, ama 7 fay kırığıyla ilk kez karşı karşıya kalıyoruz. 11 vilayetin tamamını etkileyen, vatandaşımızın deyimiyle 'küçük kıyamet'i yaÅŸamış olduk. 26 bin sadece arama-kurtarma yapılan enkaz var, bu az bir rakam deÄŸil. Biz acil yıkılacak-yıkılmış binaların enkazlarını taşıyoruz.

Bölgede büyük enkaz var, kaldırılıyor. Bu enkazın kaldırılması iki aÅŸamada gerçekleÅŸiyor. Deprem zamanında yıkılmış kaldırılması gereken ikincisi aciliyeti olan konutların yıkılması, kaldırılması. Hepsi teker teker planlandı. Hesaplar uymazsa canlı olarak orda müdahale edip düzeltebiliyorsunuz. Hatay’da yüzde 75 enkaz kaldırıldı. DiÄŸer illerde yüzde 90’ı aÅŸtı.

"SADECE KONTEYNERLARI GETİRİP KOYUYOR DEĞİLİZ"

Çok ciddi seferberlik ortaya koyduk. 730 binin üzerinde çadır kurduk. Çadırların hepsini altyapıları hazırlanmış, yanında tuvaleti-banyosu olan, çamaşır-kurutma makinesi olan, standardı her gün yükselttiÄŸimiz sürece çevirdik. Konteyner kent alanlarına konteyner kentler kurmaya baÅŸladık. 2 ay içerisinde 100 bin kuracağız, sonrasında 200 bin kuracağız. YaÄŸmurlar altyapıda aksamalara neden oldu ancak gece-gündüz çalışarak devam ediyoruz. Sadece konteynerları getirip koyuyor deÄŸiliz, bir ilçenin altyapısı nasıl hazırlanıyorsa kanalizasyonu, yolu, eÄŸitim tesisi, yönetim binası... Ona göre hazırlıyor devam ettiriyoruz.

BAKANLARIN MÄ°LLETVEKÄ°LLÄ° ADAYI OLMASI

'Biz Türkiye’nin yüzyılında neler yapacağız? CumhurbaÅŸkanımız çalışmalar neticesinde bunları ortaya koydu. Parti karar verir, herkes formasını giyer, maçına çıkar. En önemlisi milletin önüne çıkabilmeye layık olmak.

OY ORANINI AÇIKLADI

Netice açık, AK Parti'nin alacağı oy açık, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın alacağı oy açık, Cumhur Ä°ttifakı'nın alacağı oy açık. Biz bugün birinci turda Allah'ın izniyle CumhurbaÅŸkanlığını alıyoruz. Oy oranı ise yüzde 50'nin 1-1,5 puan üzerinde."

 Süleyman Soylu ,Ä°çiÅŸleri Bakanı ,Seçim ,CumhurbaÅŸkanlığı, Anket ,Oy, Birinci Tur





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024