Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1871 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2015 - 15:13

Bakan Nişantaşı sözlerine açıklık getirdi: O da vatandaşım

Büyüt
Küçült
Bakan Nişantaşı sözlerine açıklık getirdi: O da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Genç Diplomat Akademisi programına katıldı.

Programda konuşma yapan Bakan Yıldız, PKK terör örgütünün enerji hatlarına yönelik saldırılarını değerlendirdi. Bakü-Tiflis-Erzurum Doğal Gaz Boru Hattına yapılan saldırıya ilişkin Bunlar ellerinden gelse sadece Çukurcada yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşındaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve doğal gazsız bırakma derdindeler açıklamasının sorulması üzerine Taner Yıldız, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

KONUYU ÇARPITMAYALIM

Enerji sektöründe birçok alanda Türkiyenin istikrarını hedef alan PKKnın saldırıları var diyen Bakan Yıldız, PKKnın yaptığı saldırıları hatırlatarak Yalnızca insanımızı, canlarımızı hedef alan değil, aynı zamanda Türkiyenin kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri hedef alan saldırılar var. Bunlar yoğunlaştı. Birkaç örnek vereceğim. Bu gece Mardinde bir çimento fabrikasını besleyen yüksek gerilim hattı direklerini devirdiler. Orada bir müddet çimento üretilemeyecek. Bunun kime tesiri var. Hakkari Çukurcaya giden iletim hattı direkleri devrildi. Yollarda ulaşım kapandı. Enerji hattı kesintiye uğratıldı. Doğal gaz boru hatları patlatıldı. Dün itibariyle Azerbaycandan gelen doğal gaz boru hattı patlatıldı. Bundan kimler etkileniyorlar. Çukurcada yaşayan vatandaşlarımız bundan etkileniyor.

Güvenlikten dolayı bir gün boyunca giremediğimiz alanlar var. Oraya elektriğin tekrar gitmesi 2, bazen 3 gün sürüyor. Enerjisiz kalan vatandaşımız bizim vatandaşımız. PKKnın Kürtçülük adına Kürt kardeşlerimizi istismar ederek yaptığı bu eylem kimleri vuruyor, orada yaşayan Kürt vatandaşımızı vuruyor. Biz çok şikayet alıyoruz. PKKyı itham eden çok şikayet alıyoruz. Dün bahsettiğim bu. Konuyu çarpıtmayalım diye konuştu.

NİŞANTAŞINDAKİ DE BENİM VATANDAŞIM

Sözlerinin çarpıtıldığını belirten Bakan Yıldız, Bununla alakalı tabii ki insanımız seçimde değerlendirmelerini yapacak. Böyle deyince bazı basın mensupları enerji ile mi tehdit ediyorsunuz. Siz enerji direklerini sabote ederken herhangi bir konu yok. Ben böyle bir gerçeği söylediğimde sıkıntı var. Böyle bir şey olmaz. Büyük resim şunu söylüyor. Büyük resim PKKnın sabotajlarından bahsediyor. Siz büyük resmi bırakın, sonra deyin ki Acaba orada elektrik geç giderse oylar nasıl tesir altında kalır. Ben vatandaşımızın her yönüyle beraber, ister erken seçim olsun ister olmasın vatandaşımız hangi tercihte bulunuyorsa başımızın üstünde. Milletimizin iradesi nasıl oluşuyorsa bu o şekliyledir.

Çukurcada elektriği kesildiği için mutazarrır olan kardeşim, vatandaşım nasılsa Nişantaşında doğal gaz boru hattından dolayı kesintiye uğrayabilecek vatandaşım da aynıdır diye söyledim. Bu Türkiyenin tamamını, 78 milyonu hedef alan bir yapıdır. Ama en fazla da Kürtçülük adına yapılan bu girişimin en fazla Kürt kardeşlerime aldığı hizmeti aksatan bir yapıdır dedi.

AYRIM YAPARAK HİZMET GÖTÜRMÜYORUZ

Her kesimden vatandaşa aynı hizmeti götürdüklerini ifade eden Bakan Taner Yıldız Şu anda Azerbaycan hattından doğal gaz gelmiyor. Bundan etkilenebilecek illerimiz var. Biz vatandaşımıza sen AK Partilisin, sen HDPlisin diye ayrım yaparak hizmet götürmüyoruz. 78 milyonumuza hizmet götürüyoruz. Doğrusu da bu şeklinde konuştu.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024