Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1838 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 01:13

Bakan Bozkır: Umut Oran ihanet etti

Büyüt
Küçült
Bakan Bozkır: Umut Oran ihanet
Politika Haberleri › Bakan Bozkır: Umut Oran ihanet etti haberi AB Bakanı Bozkırdan CHPli Umut Orana tepki: AB Karma Komisyonu toplantısına yönelik CHP boykotunu Umut Oran örgütledi. Yaptığı vatanseverlik değil

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır: Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısına yönelik CHP boykotunu Umut Oran örgütledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM'de önceki gün düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısının, CHP'li üyeler tarafından boykot edilmesini CHP Milletvekili Umut Oran'ın örgütlediğini söyledi. Bakan Bozkır, "40 yıllık Dışişleri tecrübemde, Türkiye'deki görüş ayrılıklarının ülke aleyhine kullanıldığını hiç görmedim. AP üyelerinin de katıldığı bir toplantıda, Türkiye aleyhine tehdit rüzgârı estirmek vatanseverlik değildir. Umut Oran daha önce de, Sosyalist Enternasyonel'de Türkiye aleyhine karar çıkartmıştı" dedi. Türkiye-AB süreci kapsamında Brüksel'de temaslarda bulunan Bozkır, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozkır'ın açıklamaları şöyle:

İSMET PAŞA İMZALADI

CHP'nin boykot ettiği bu toplantı, Ankara Anlaşması ile kurulmuş bir yapının parçasıdır. Bu anlaşmanın altında, İsmet Paşa'nın ve CHP'lilerin de imzaları vardır. Bu bakımdan boykot, CHP milletvekillerine yakışmamıştır. Bu komisyonun daha önce Onur Öymen ve İnal Batu gibi çok değerli CHP'li üyeleri de olmuştur. Ama Türkiye'nin çıkarları söz konusu olduğunda her zaman tek ses vermişlerdir. Meclis'te önceki gün yaşanan CHP boykotunu Umut Oran'ın örgütlediğini biliyorum. Oran daha önce de, Sosyalist Enternasyonel'e Türkiye aleyhine karar taslağı verip ve Türkiye aleyhine karar çıkartıp, ardından da "Sosyalist Enternasyonel Türkiyeyi kınıyor" demişti. Bütün bunlar Umut Oran'ın yaptığı işlerdir. AP üyelerinin de katıldığı bir toplantıda Türkiye aleyhine rüzgar estirmek vatanseverlik değildir.

CHP TÜRKİYE İÇİN KAYIPTIR

"Umut Oran'ın davranışları devam ettiği ve Türkiye'ye zarar vermek için yapılan temayül olduğu kanaatine vardım. CHP'nin bugün bir politikası olduğunu da düşünmüyorum. Projesi ve görüşü olmayan, sırf tenkit üzerine politika yapan bir parti Türkiye için kayıptır."

AB ENERJİ BİRLİĞİ KURULUYOR

Enerji alanında AB ile yeni bir işbirliğine girdik. AB Enerji Birliği kuracak. Türkiye, TANAP Projesi ve bölgesel konumuyla enerji alanında Avrupa'nın önemli partneri haline geldi. (Akşam)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024