Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1846 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 16:29

Bahçeliyi millete havale ediyoruz

Büyüt
Küçült
Bahçeliyi millete havale

MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlunun HDP ve CHPyle koalisyon yapması karşılığında Bahçeli başbakan olsun teklifini reddetmesi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekinin eleştirisine neden oldu. Tekin, Sayın Bahçeli kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Millete havale ediyoruz! Millet takdir edecek. Türkiyenin kevgire döndüğü, içeride ve dışarıda bu kadar sorunların olduğu bir ortamda bir erken seçimi Türkiyenin kaldırması mümkün değildir dedi.

Tekin, MHPnin koalisyonu reddetmesinden sonra başka olasılıkların olup olmadığı sorusuna cevap verdi. Bugünden yarına bir şey söylemek mümkün değildir. Daha süreç başlamış değil. Yani önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla ayın 25inde süreç başlayacak. Daha yetki verilmemiş yani, yetki kime verilecek? Nasıl işleyecek? Yetkiyi alan süreci nasıl işletecek? Biraz zamana ihtiyacımız var, hep beraber göreceğiz diye konuştu.

İlgili HaberBahçeliden Kılıçdaroğluna cevap: Çinden gelen yeni oyuncak mı?

Tekin, MHP Genel Başkanı Bahçelinin erken seçime 15 Kasım uygundur diyerek yeşil ışık yakması hakkındaki soruya şu yanıtı verdi:

Bunu, Sayın Bahçeliye soracaksınız. Muhatabı ben değilim. Ama Türkiyenin kevgire döndüğü, içeride ve dışarıda bu kadar sorunların olduğu bir ortamda bir erken seçimi Türkiyenin kaldırması mümkün değildir. Millet iradesiyle bir seçim olmuştur. Millet bütün siyasi partilere ayar vermiştir. Diyor ki kardeşim benim takdirim bu. Bu takdir içerisinde bir koalisyon kuracaksınız. Benim sorunlarımı, dertlerimi ortadan kaldıracaksınız. Biz millet iradesine saygılıyız. Millet iradesi çerçevesi içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi hazırdır.

MHPyi hangi konularda ikna edemiyorsunuz? sorusuna da cevap veren Tekin, Şu anda süreç başlamadığı için sadece gazete haberleri üzerinde yorum yapıyoruz. Ayın 25inden itibaren, Cumhurbaşkanı yetki verdikten sonra daha net düşüncelerimizi ifade ederiz. Bizim vazgeçemeyeceğimiz tele kural hukuk sistemidir. Herkesin hukuk içerisinde davranabileceği bir sistemin yaratılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuna kadar da destek vereceğiz diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024