Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2333 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mart 2015 - 06:19

Bahçeliden Yaşar Kemal mesajı

Büyüt
Küçült
Bahçeliden Yaşar Kemal

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazar Yaşar Kemalin vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemale Cenab-ı Allahtan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum dedi.

MHPden yapılan yazılı açıklamaya göre; MHP Genel Başkanı Bahçeli, yazar Yaşar Kemalin vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu. Bahçeli paylaşımında, Gavurdağının eteklerinde yoksul ve yetim bir köylü çocuğu olan İnce Memedin Abdi Ağa isimli bir zalime verdiği mücadeleyi ondan okuduk. Haksızlığa direnmenin, merhametsizliğe dik durmanın, Anadolu yaylalarında, Anadolu bozkırlarında kurulan hayallerin teferruatlı tasvirini onda gördük diyerek, ebediyete intikal eden Yaşar Kemalin arkasında sayısız hatıra, sayısız eser bıraktığının altını çizdi.

Fikriyatı ne olursa olsun, Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemalin vefatından büyük bir üzüntü duydum ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti: Merhumun 92 yıllık ömrü sanki roman gibiydi. Bu romanın sayfaları açıldıkça içinden hayatın bizatihi kendisi çıktı, satır satır Anadolu döküldü. Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemale Cenab-ı Allahtan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024