Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1066 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2023 - 03:38

Babacan'dan son dakika Yavaş ve İmamoğlu açıklaması!

Büyüt
Küçült
Babacandan son dakika YavaÅŸ ve Ä°mamoÄŸlu
Ali Babacan, Yavaş ve İmamoğlu hakkında, "Hem siyasi hem hukuki açıdan makul bir formatta olması gerekiyordu. Formülasyonu nasıl ve ne zaman olacağı, hukuki ve siyasi yönlerini dün toplantımızda uzun uzun konuştuk." dedi.

Deva Partisi Genel BaÅŸkanı Ali Babacan, FOX TV'de Çalar Saat programına konuk oluyor.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkan açıklamalar ÅŸöyle:

Öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Ülkemiz için tarihi bir aÅŸamayı geçtik. Demokrasimizin gerçekleÅŸtirdiÄŸi en önemli baÅŸarıyı elde ettik. Çok gürültülü oldu, gelgitli oldu ama perÅŸembe günü oturduk ilk defa, pazartesi de açıkladık. 

AKÅžENER'Ä°N MASAYA DÖNÜÅžÜ

Pazar günü öÄŸleden sonra bu hareketlilik bize intikal etti. Arkasından gece yoÄŸun bir telefon trafiÄŸi yaÅŸadık. Gece en son 2.30 civarıydı telefon görüÅŸmem. Sabah tekrar devam ettik. Toplantının olacağı saate kadar da bu görüÅŸme trafiÄŸi devam etti. Çoklu bir müzakere ortamı olduÄŸu için ikili veya üçlü beÅŸli istiÅŸareler oluyor. Sonuçta biz bu iÅŸi uzlaşıyla bitirdik. Demokraside farklı fikirler olur, farklı çözümler bulunur. 

Ä°MAMOÄžLU VE YAVAÅž'IN YARDIMCI OLMASI

Hem siyasi hem hukuki açıdan makul bir formatta olması gerekiyordu. Formülasyonu nasıl ve ne zaman olacağı, hukuki ve siyasi yönlerini dün toplantımızda uzun uzun konuÅŸtuk. Makul bir formatta olması gerekiyordu. Ekrem Bey ve Mansur Bey'i de takıma kattık güçlü bir ÅŸekilde devam ediyoruz. Artık onlar da takım oyuncusu. Hep beraber aynı takımda olmamız önemli. Milletimizin gönlünde yer alan isimlerin bu iÅŸin içinde olması... Büyük resim bu. 

AB'YE ÖVGÜLER!

GeçiÅŸ süreci yol haritası ne demek; bir ortak yönetim modeli. Yani altı parti seçimden sonrası ülkeyi beraberce nasıl yönetecek. Dün biliyorsunuz sadece cumhurbaÅŸkanı adayımızı açıklamadık aynı zamanda altı partinin ülkeyi ortak nasıl yöneteceÄŸini detaylarıyla ilan ettik. Ä°nanın ÅŸu anda bizim yaptığımız iÅŸ var ya, Avrupa BirliÄŸi'nde bu kalitede iÅŸ yok ÅŸu anda. Avrupa BirliÄŸi demokrasilerine bakın, seçimlere bakın, bizim kalitede çalışmayı çok az görürsünüz. Belki Almanya'da, Hollanda'da falan tek tük denk gelirsiniz. Ama bu kadar kalitede bir çalışma yok.

ADAYLIK KRÄ°ZÄ° NASIL ÇÖZÜLDÜ?

PerÅŸembe günü kalkmadan önce altı genel baÅŸkanın imzasıyla pazartesi günü tekrar toplanacağımızı ilan ettik. Diplomaside buna çapalamak denir. Altı tane imzayla çapayı attık. Dolayısıyla o pazartesi günkü toplantının gerçekleÅŸmesinde rol oynadı. Dört günlük süre içerisinde baÅŸladı bitti ve ortak adayımızı açıkladık. 

Cumartesi günü beÅŸ genel baÅŸkan oturduÄŸumuzda beÅŸ imzalı bir metin açıklamadık. Bu da bir siyasi duruÅŸ. Cuma günü Ä°YÄ° Parti açıklama yapmış, cumartesi beÅŸ lider bir araya gelmiÅŸiz ama imzalı bir açıklama yapmadık. BeÅŸ imzalı bir ÅŸey olmasını istemedik. 

Sayın AkÅŸener'in gelmiÅŸ olmasından çok büyük memnuniyet duyduk, çok sevindik. Önce birer kahve içtik sonra masaya geçtik. Ä°ki belediye baÅŸkanının yardımcı olması konusunu deÄŸerlendirdik. Yeni bir fikir olduÄŸu için iyice irdeledik. 

Herkes farklı üslupta görüÅŸlerini ifade ediyor. Bir senedir aynı masada oturduÄŸumuz için herkesin huyunu, duruÅŸunu artık tanıdık. Hiçbir zaman kırılma, gücenme olmaz. Herkes fikrini söyler. Sonuçta uzlaÅŸtık, bitirdik. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024