Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2818 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2015 - 14:53

Avrupalıların Oyu HDP ye

Büyüt
Küçült
Avrupalıların Oyu HDP
Avrupa Alevi Birlikleri Genel Başkanı Turgut Öker, Alevilerin seçimlerde oylarını HDPden yana kullanacağını söyledi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile görüşerek ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Alevilerin artık HDPye oy vereceğini söyleyen Öker, Türkiye in bugüne kadar çektiği sıkıntılardan kurtulması, Türk-İslam sentezi yerine çok uluslu ve kültürlü bir toplumun Türkiyede hedeflenmesi ve Alevi sorunlarından kurtulabilmesi açısından HDP ile Aleviler arasında stratejik ortaklık olduğunu gördüklerini belirtti.

YÜZDE 99U HDP DEDİ

Bu çerçevede, Avrupada yaşayan Alevilerin seçimlere dair beklentilerini tespit etmek amacıyla hafta sonunda Franfurk a, 265 şube başkanını toplantıya çağırdıklarını dile getiren Öker, ek gündemli olan bu  toplantıya katılan delege ve temsilcilerin yüzde 99.9unun, seçim sürecinde HDP ile stratejik işbirliği yapılması ve HDP in barajı geçmesi için Alevilerin tüm gücüyle yanında olması gerektiği konusunda karar çıktığını dile getirdi. Öker, HDP in barajı aşması için ellerinden gelen tüm katkıyı sunacaklarını sözlerine ekledi.

535








E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024