Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2174 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

AVMde ifade siparişi Hizmette sınır yok

Büyüt
Küçült
AVMde ifade siparişi Hizmette sınır
Politika Haberleri › AVMde ifade siparişi Hizmette sınır yok haberi

Emre Uslunun talebiyle harekete geçen İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, onlarca gazeteciyi dinlemeye aldı. Dosyaya müşteki olarak yazdığı Ekrem Dumanlının şikayetçi ifadesini de AVMde buluşarak aldı.

Kemal Gümüş

İstanbul eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ile ekibinin, paralel örgütün kalemşörlerinden Emre Uslunun şikayeti üzerine onlarca gazeteci hakkında suç örgütü kapsamında dinleme kararı çıkarttırıp e-maillerine kadar takip ettiği ortaya çıktı.

Ä°ÅŸte adım adım paralel kumpas... 

Emre Uslunun, 05.07.2013te medyagündem.com sitesindeki bir yazı nedeniyle Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına ÅŸikâyet dilekçesi verdi.

Uslunun dilekçesi üzerine harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dosyayla ilgisi olmadığı halde 23.11.2013 tarihinde Bülent Keneş ve 27.11.2013 tarihinde Celil Sağırı müşteki olarak dinledi.

SoruÅŸturma Savcısı Ömer Solmaz ise soruÅŸturmayı geniÅŸletmek için bir tutanak hazırladı. Savcı Solmaz ‘medyagündem.com internet sitesinin yayın içerikleri kontrol edildiÄŸinde haber yapma yerine sadece müşteki Emrullah Uslunun deÄŸil, belli bir düşünce sahibi kiÅŸilerin sürekli ve sistemli bir ÅŸekilde aÅŸağılandığını belirterek polisten tüm site içeriÄŸinin Kasım 2013 tarihi itibariyle HTTrackWebsiteCopier programıyla çekilerek DVDye kaydedilmesini istedi.

Bunun üzerine Nazmi Ardıçın başında bulunduğu Organize Suçlarla Mücadele Şube 29.11.2013te harekete geçti. 03.12.2013 yine dosyayla her hangi bir ilgi olmadığı halde Ekrem Dumanlı ve Abdulkerim Balcının ifadeleri eklendi. Organize şube şüpheli sıfatıyla gazeteciler Esat Burak Uzundere, Seyfettin Mut, Hikmet Gök, Mustafa Yüce, Tutkun Akbaş ve Ramazan Satılmışın telefonlarının dinlenmesi ve mail takiplerinin yapılması için 06.12.2013 tarihinde Anadolu 26. Sulh Ceza Mahkemesinden dinleme karar çıkarttırdı.

Savcı Aydın kumpasa direndi

10.01.2014te Cumhuriyet Savcısı Ömer Solmaz tarafından müşteki Emre Uslunun ifadesi alındı ve dosya Anadolu adliyesine gönderildi.

Burada dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aydın da dosyayı inceledikten sonra 11.03.2014te Tutkun Akbaş hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Emre Uslu itiraz etti. İtirazı değerlendiren 8. Ağır Ceza Mahkemesinden 16.05.2014 tarihinde red kararı aldı.

Usludan sonra Dumanlı, KeneÅŸ, Balcı ve Sağır da itiraz etti.  Ancak bu itirazlar da Anadolu 7. Sulh Ceza Mahkemesince 14.11.2014 tarihinde reddedildi.

Şikayetlerin reddedilmesinden sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca 07.04 2014te İl Emniyet Müdürlüğü Hukuk İşleri Soruşturma Şube Müdürlüğüne bir yazı yazdı.

Yazıda ‘Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdür Yardımcısı Ahmet Kalender ve Komiser Samed Arıkana suç ihbarında bulunuldu.

Bunun üzerine Ä°stanbul BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı dosyayı inceledi. Savcılık soruÅŸturmanın sadece Emrullah Uslunun ÅŸikayeti üzerine baÅŸlatıldığını ve dosya ile ilgisi olmadığı halde Ekrem Dumanlı, Bülent KeneÅŸ, Celil Sağır, Abdülkerim Balcı ile ilgili de ilginç tespitlerde bulundu. Uslunun soruÅŸturmasına dahil edilen Dumanlı, KeneÅŸ, Balcı, ile Sağırın müşteki olarak ifadesinin alınması hakkında her hangi bir savcılık talimatı veya ÅŸikayet dilekçesi yok. Savcılığa gönderilen Emniyet raporunda, “Emrullah Uslunun dilekçesiyle baÅŸlatılan ve henüz Uslunun ifadesi dahi alınamamışken soruÅŸturma dosyasına nasıl ve ne ÅŸekilde dahil olduÄŸu anlaşılamayan Ekrem Dumanlının ifadesi alınarak soruÅŸturmaya müşteki olarak dahil edildi” deÄŸerlendirmesi yapıldı. 

 

Kamera kayıtları doğruladı

Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait 03.12.2013 tarihli Güvenlik Kamerası görüntüleri incelendi ve Ahmet Üzümcü ile Samed Arıkanın 14.22.00da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Arka Kapısından çıkış yaptığı, Arıkanın elinde Lap Top çantasının olduğu tespit edildi. Ahmet üzümcü ve elinde Lap Top Çantası ile Samed Arıkanın Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Kamera Saatine göre 14.22.01de ayrıldıktan sonra, kamera saatine göre aynı gün yani 03.12.2013 günü Saat: 20.04.45de Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne giriş yaptığı belirlendi.

Uslu istedi Nazmi Ardıç karar çıkarttı

Paralel yapıyla iliÅŸkili olduÄŸu iddia edilen Savcı Ömer Solmaz, Emre Uslunun bir kiÅŸi hakkındaki ÅŸikayetini geniÅŸleterek “sadece müşteki Emrullah Uslunun deÄŸil, belli bir düşünce sahibi kiÅŸilerin sürekli ve sistemli bir ÅŸekilde aÅŸağılandığı” ÅŸeklinde tutanak hazırlattı. Bunun üzerine hem Siber suçlarla mücadele Åžubesi hem de Organize Åžubesi Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Zaman Yazarı Abdulkerim Balcı, Bülent KeneÅŸ ile Celil Sağırı da müşteki olarak soruÅŸturmaya ekledi. Paralel çete iÅŸi o kadar abarttı ki sözde müşteki Ekrem Dumanlı ile Abdulkerim Balcının ifadelerini almak için ayaklarına kadar gitti. Zaman Gazetesinin yakınında olan Airport AVMye giden iki polis burada hem Dumanlı hem de Balcının ifadesini aldı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024