Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1986 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2015 - 08:17

Antonio Guterres: Türkiye büyük faciaların önüne geçti

Büyüt
Küçült
Antonio Guterres: Türkiye büyük faciaların önüne
Politika Haberleri › Antonio Guterres: Türkiye büyük faciaların önüne geçti haberi Mardinde bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, uluslararası camianın mülteci dramına yeterli ilgiyi göstermediğini belirterek, Bölgede meydana gelebilecek çok büyük istikrarsızlık ihtimalleri Türkiye sayesinde önlendi dedi.

Mardinde bulunan Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Midyat Geçici Barınma Merkezinde misafir edilen Kürt, Arap, Yezidi ve Türkmen mültecileri ziyaret etti. Ziyaret sonrası AFAD Başkanı Fuat Oktay,  BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve Jolie basın toplantısı düzenlediler.  Antonio Guterres, Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar konusunda yaptıklarını takdirle karşıladığını belirterek “Çünkü Suriyeliler konusunda Türkiye cömert tutumunu göstermeseydi, gelişmelerin etkilerini çok daha şiddetli şekilde tüm bölge üzerinde görecektik” dedi. Guterres şöyle konuştu:

Türkiye örnek alınmalı

“Bu ziyaretimin amacı burada mümkün olduğunca çok gürültü çıkarabilmekti. Böylelikle hem uluslararası camianın hem de küresel medyanın dikkatini buraya çekmekti. Bunu yaparken de hem Türkiyenin ne kadar cömert davrandığının altını çizebilmek hem de uluslararası desteğin eksikliğini vurgulayabilmek isterim. Çünkü Türkiyede mülteciler için uygulanan projelerin çok daha fazla destek alması gerekiyor, hem maddi hem de manevi. Ülkelerin sadece para vermesi de yeterli değil, tıpkı Türkiye gibi sınırlarını açıp bu mültecilerin en azından bir kısmını ülkelerine kabul ederek Türkiyeye destek vermesi gerekir. Türkiyenin yaptıkları konusunda en derin takdirlerimi belirtmek istiyorum. Çünkü Suriyeliler konusunda Türkiye cömert tutumunu göstermeseydi, gelişmelerin etkilerini çok daha şiddetli şekilde tüm bölge üzerinde görecektik. Türkiyenin yardımları sayesinde, bölgede meydana gelebilecek çok daha büyük ölçekli istikrarsızlığın önüne geçilmiş oldu. Böyle bir istikrarsızlık da siyasi olarak çözümü tamamen ümitsiz hale getirirdi. Türkiyenin izlediği doğru politikaydı.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024