Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2185 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Ağustos 2015 - 13:21

Altay: Onlar Yoksa Bizde Yokuz

Büyüt
Küçült
Altay:  Onlar Yoksa Bizde
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kurulacak olası bir seçim hükümetine MHP’nin ardından HDP’nin de üye vermeme kararı alması durumunda kendilerinin de bu hükümete bakan vermeyeceğini belirtti.

Reutersa değerlendirmelerde bulunan Altay, Anayasanın 116ncı maddesine göre kurulacak bir seçim hükümetine muhalefet partilerinin üye vermeye çok olumlu bakmadıklarını belirterek, “MHP zaten bu hükümete üye vermeyeceğini açıkladı. HDP de çok olumlu değil bu konuda. Eğer HDP de üye vermezse AKPnin çoğunlukta olduğu bir hükümete biz payandalık yapmayız, biz de bakan vermeyiz” dedi.

Altay, bunu partinin yetkili kurullarında değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

HDPnin dışarıdan desteklediği CHP-MHP hükümeti

Davutoğlunun görevi bu akşam Erdoğana iade etmesinin ardından hükümet kurma yetkisinin kendilerine verilmesi gerektiğini söyleyen Altay, şunları kaydetti: “Sarayın yapması gereken, görevi hemen bu akşam 21:00de CHPye vermektir. O durumda biz görüşmelere hemen yarın başlarız. HDPnin dışarıdan desteklediği bir hükümeti MHPyle kurmak isteriz. Ama bu olmazsa da CHP azınlık hükümetini de kurarak ülkeyi seçime götürmek mümkündür.”

MHP ise kurulacak bir seçim hükümetine HDPyle yan yana yer almamak için üye vermeyeceğini dün gece açıklamıştı. HDP ise kararını bugünkü MYKda vereceğini duyurdu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024