Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1680 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 13:33

Altan Tan, HDPde liste dışı kaldı

Büyüt
Küçült
Altan Tan, HDPde liste dışı

Haziran seçimlerinde alacağı sonuç hakkında en çok yorum yapılan parti durumunda olan HDP, partilerin aday listelerinin YSKya teslim edilmesine 4 gün kala sürpriz bir adım atarak, bir çok milletvekiline teşekkür edip tekrar aday olmayacaklarını açıkladı. Bu vekillerin arasında Altan Tan da bulunuyor.

Radikalden Hakkı Özdala konuşan Altan Tan, şimdilik geniş çaplı bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. Tan, Bu karar dindar Kürt seçmenlerle parti arasında bir kopukluk yaratabilir mi sorusuna ise, Bu kararı verdiklerine göre parti hesabını yapmış olmalı. Böyle bir kopma olacak mı, seçim sonuçlarında göreceğiz dedi.

DEMİRTAŞ TEK TEK GÖRÜŞTÜ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaşın bugün sabah saatlerinde bir grup milletvekili ile parti genel merkezinde bir araya geldiği ve tek tek görüştüğü bu vekillere teşekkür ederek tekrar aday gösterilmeyeceklerini açıkladığı öğrenildi. Demirtaşın teşekkür ederek aday gösterilmeyeceklerini açıkladığı ve destek istediği isimler şunlar: Hakkari Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Diyarbakır milletvekili Altan Tan€¦

ALTAN TAN: ŞİMDİLİK YORUM YOK

Şimdilik kaydıyla bir değerlendirme yapmak istemediğini söyleyen Tan, Daha sonra daha geniş değerlendirmeler yaparız, yine bu konuları konuşuruz; ama şimdi yorum yapmak istemiyorum dedi.

Bu karar, dindar muhafazakar Kürt seçmenlerle parti arasında bir mesafe oluşmasına yol açar mı sorusuna son derece temkinli bir yanıt veren Altan Tan, Bunu göreceğiz. Seçimlere iki ay var. İki ay sonra sandıktan çıkan sonuçlardan görür, değerlendiririz. Parti böyle bir karar aldığına göre gerekli hesabı yapmış olmalı... diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024